23 серпня 2019

Статті
Кремлівському лідеру не місце в елітному клубі: спільне звернення до Макрона з України
Повернення президента РФ до клубу демократичних держав G7 стане ще одним доказом безкарності порушниці міжнародного права та заохотить Путіна до нових незаконних дій.
Колонки
Українці в Польщі та їхні права: про що Зеленському варто поговорити у Варшаві
Володимир Зеленський має підняти питання прав українських мігрантів у Польщі на зустрічі з Анджеєм Дудою. Йдеться не лише про права українців за кордоном, але вже й про їхню безпеку.
Новини
19:45
Ryanair закриє чотири бази в Іспанії з 2020 року - профспілка
Авіакомпанія Ryanair вирішила закрити свої іспанські бази в Лас-Пальмасі, Тенеріфе-Південному, Лансароте та Жироні з січня, ставлячи під небезпеку робочі місця понад 500 пілотів та членів екіпажів.
19:10
Білий дім: Росія спершу має попросити повернутися до формату G8
В Адміністрації президента Сполучених Штатів вважають, що Росія повинна попросити про повернення до роботи у форматі G8, коли владнає причини, через які її виключили з клубу.
18:48
Данія і Гренландія посилюють оборонні зв'язки на тлі скандалу з Трампом
Данія та Гренландія домовилися посилити співпрацю в галузі безпеки та оборони, посилаючись на зростаючу стратегічну роль арктичного регіону, оскільки танення льоду відкриває нові торгові шляхи та покращує доступ до природних ресурсів острова.
18:20
Трюдо обговорив Україну з держсекретарем США
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та державний секретар США Майк Помпео під час зустрічі 22 серпня обговорили питання України.
18:10
Прем'єрка Данії поговорила з Трампом після суперечки навколо Гренландії
Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен провела телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, який раніше цього тижня скасував візит у країну.
17:51
Латвії не вистачає робочої сили у низці сфер - міністр
Латвії не вистачає працівників у будівництві, сільському господарстві, роздрібній торгівлі, металообробці, інформаційних технологіях.
17:24
Іспанія заявляє про другу смерть через спалах лістерії
Іспанська влада каже, що друга людина загинула внаслідок спалаху лістерії від свинини.
17:08
В аеропорту Барселони через страйк скасували щонайменше 124 рейси
Найбільша іспанська авіакомпанія Vueling скасувала 112 рейсів, запланованих на суботу та неділю через страйк наземного персоналу аеропорту Ель-Прат в Барселоні.
16:51
відеоАмериканські дипломати і волонтери привітали українців віршем Ліни Костенко
Американські дипломати і волонтери Корпусу  миру привітали українців з Днем незалежності віршем української поетеси Ліни Костенко.
16:35
Прага пропонує РФ забрати пам'ятник Конєву на свою територію: втомилися відмивати
Голова адміністрації району Прага-6, де розміщений пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву, вважає недоцільним відновлювати монумент після чергового облиття фарбою і пропонує посольству Росії забрати його на свою територію.
16:25
США готові приєднатися до переговорів щодо східної України – Волкер
Спецпредставник США щодо України Курт Волкер заявив, що Вашингтон підтримує поточний формат переговорів щодо ситуації на сході України, але готовий у разі потреби до них приєднатися.
16:11
Російська ракетна аварія, ймовірно, мала два вибухи, заявили в Норвегії
Вибух, який 8 серпня забрав життя п’ятьох російських вчених при випробуванні ракетних двигунів, супроводжувався другим вибухом через дві години, який став імовірним джерелом спалаху радіації.
15:54
Німеччина: СДПН зрівнялася з ультраправими в опитуваннях
Підтримка виборцями лівоцентристських соціал-демократів Німеччини (СДПН) з минулого тижня зросла на два відсоткових пункти, досягнувши 14%. Такий же рівень підтримки має антиімігрантська "Альтернатива для Німеччини" (AfD). 
15:39
Шість країн ЄС погодились прийняти 356 мігрантів після двох тижнів протистояння
Шість країн ЄС в п'ятницю погодилися прийняти 356 мігрантів, які застрягли на рятувальному судні в Середземному морі після двотижневого протистояння.
15:34
Скандали вдарили по рейтингу керівної партії Польщі - опитування
Націоналістична партія влади Польщі "Право і справедливість" (PiS), пройшовши через дві гучні відставки останнім часом, втратила 5% підтримки населення.
15:15
У парламенті Естонії 30 серпня хочуть висловити недовіру прем’єру
Естонська партія реформ вирішила, що зробить пропозицію правлінню Рійгікогу скликати позачергове засідання парламенту в п'ятницю, 30 серпня.
15:10
Президент Грузії запропонувала обхідний шлях в ЄС - переговори без статусу
Грузія хоче почати переговори про верховенство права ЄС до того, як отримає статус кандидата - през
15:01
Ірландія погрожує заблокувати торгову угоду ЄС, якщо Бразилія не захистить Амазонію
Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар пригрозив голосувати проти торговельної угоди між ЄС та торговим блоком Південної Америки Меркосур, якщо Бразилія, де лісові пожежі продовжують спустошувати тропічний ліс Амазонії, не виконуватиме свої екологічні зобов'язання.
14:35
Гонка озброєнь: Путін доручив розробити відповідь на ракетне випробування США
Президент Росії Владімір Путін доручив підготувати симетричну відповідь Сполученим Штатам на проведене Пентагоном випробування крилатої ракети.
14:32
відео"Слава Україні" від Бориса Джонсона і вірші від депутатів: британці вітають Україну зі святом
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, провідні британські політики та аналітики привітали народ України напередодні 28-ї річниці Незалежності України.
14:14
Єврокомісія стурбована пожежами в Амазонії і пропонує допомогу
У Європейській комісії заявили про глибоку стурбованість пожежами в Амазонії та підтримали термінове обговорення проблеми на саміті G7 цими вихідними у Франції.
13:40
Шведська поліція звільнила двох чоловіків, затриманих за вибух у Копенгагені
Шведська поліція в п'ятницю звільнила двох чоловіків, яких підозрювали в причетності до вибуху біля данського податкового управління у Копенгагені на початку цього місяця.
13:35
У Польщі продовжують шукати трьох зниклих в результаті бурі в Татрах
Польські рятувальники досі не можуть встановити контакту з трьома людьми, зниклими після раптової бурі у Татрах.
13:24
Угорщина: Орбан заохочує пенсіонерів передвиборними виплатами
Угорські пенсіонери отримають ваучери на оплату комунальних послуг поштою до кінця вересня, за два тижні до муніципальних виборів, де прем'єр-міністр Віктор Орбан прагне не допустити, щоб опозиція здобула успіх.
12:37
Місто у Німеччині пообіцяло 1 млн євро за докази, що його не існує
Німецьке місто Білефельд, розташоване у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, запропонувало виплатити 1 мільйон євро тому, хто зуміє надати докази його неіснування.
12:16
У прокуратуру Латвії передали справу найманця, що воював за "Л/ДНР"
Служба держбезпеки Латвії передала в прокуратуру матеріали кримінальної справи відносно жителя Латвії, якого підозрюють у протиправній участі в конфлікті на сході України.
11:51
В КНДР назвали Помпео "отрутою", що заважає переговорам про денуклеаризацію
 Міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Ен Хо заявив, що держсекретар США Майк Помпео є "отрутою", яка тільки ускладнює переговори про денуклеаризацію.
11:48
У печері в Польщі виявили тіло одного з розшукуваних спелеологів
У четвер у найбільшій печері Польщі, Великій сніжній, виявили тіло одного з двох спелеологів, які застрягли всередині з суботи.
11:27
фотоВ Республіканській партії представили футболки з Гренландією у складі США
Національний республіканський комітет конгресу (NRCC), який займається збором коштів для партії, представив футболки із зображенням карти США, до якої віднесли також данський острів Гренландію
11:19
Пожежі в лісах Амазонії і саміт G7: президент Бразилії накинувся на Макрона зі звинуваченнями
Президент Бразилії Жаїр Болсонару звинуватив французького коллегу Еммануеля Макрона у колоніальній ментальності після заклику в терміновому порядку обговорити на саміті "Групи семи" в Біарріці пожежі в лісах Амазонії.
10:56
Зеркаль: малоймовірно, що Росію далі вдасться утримувати в ізоляції
Малоймовірно, що Україні вдасться утримати санкції щодо Росії, вважає заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.
10:45
Макрон дав Британії місяць на пошук альтернативи щодо кордону в Ірландії
Президент Франції Еммануель Макрон закликав прем'єр-міністра Британії презентувати докладні пропозиції щодо розв'язання ірландського питання і не допустити виходу країни з блоку без угоди після 31 жовтня.
10:40
Від ударів блискавок у польських Татрах загинули четверо людей, понад 150 постраждали
Понад 150 людей постраждали від ударів блискавок на гірському масиві Гевонт у польських Татрах, четверо людей загинули, з них – двоє дітей.
10:28
Росія і США обмінялись в ООН звинуваченнями у гонці озброєнь
Росія і США обмінялися взаємними звинуваченнями у проведенні гонки озброєнь на засіданні Ради безпеки ООН в четвер.
09:57
Політична криза в Італії: президент дав партіям більше часу
Президент Італії Серджо Маттарелла дасть політичним групам ще п'ять днів, щоб вони спробували знайти вихід з нинішньої політичної кризи після розпаду уряду.
09:37
фото, відео"Грубий жест" прем’єра Британії виявився жартівливою відповіддю Макрону
Соціальні мережі вибухнули критичними коментарями на адресу прем’єра Британії, коли він на зустрічі з президентом Франції поклав свою ногу на столик, однак з'ясувалося, що Джонсон своїм жестом лише відповів на жарт Макрона.
09:09
Сайт Кремля спотворив слова Макрона про вільні вибори
Сайт Кремля у розшифровці зустрічі й спілкування з журналістами президентів Росії та Франції в Брегансоні спотворив у перекладі висловлювання Еммануеля Макрона про участь "жовтих жилетів" у виборах до Європейського парламенту.
08:46
Польща, Румунія і країни Балтії закликали розкривати правду про тоталітарні режими
Польща, Румунія, Литва, Латвія та Естонія у п’ятницю, 23 серпня, виступили зі спільною заявою до 80 річниці з моменту підписання пакту Молотова Ріббентропа.
08:21
Зеленський зідзвонився з Туском перед самітом G7
Президент Володимир Зеленський у четвер, 22 серпня, напередодні саміту G7 провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Дональдом Туском.