20 серпня 2019

Статті
Відповідальні за НАТО: що має змінити новий парламент у відносинах України з Альянсом
Проблема в тому, що великий блок "натівських питань" лишився без відповідальних у парламенті. Та на щастя, нова Рада ще має час це виправити...
Колонки
Брехня Нетаньягу, але не "зрада" України: Київ не відкриватиме посольство в Єрусалимі
Брехня ізраїльського прем’єра не знизила важливості його першого за 20 років візиту до України, але має стати важливим маркером для тих, хто схильний довіряти чинному керівнику Ізраїлю.
Новини
22:25
Трамп підтримав повернення Росії до G8
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вважає, що Росію слід повернути до G8, звідки її прогнали після незаконної анексії українського Криму. 
20:07
Іспанія: переговори Ryanair з профспілками провалилися, страйк у вересні буде
Профспілки, що представляють іспанських екіпажі Ryanair, 20 серпня не змогли домовитися з представниками авіакомпанії з метою запобігти страйку, запланованого на 10 днів у вересні.
19:34
Скандальний польський замміністра пішов у відставку
Заступник міністра юстиції Польщі Лукаш Пєбяк пішов у відставку після того, як ЗМІ повідомили, що він особисто організував кампанію з розпалювання ненависті проти окремих суддів.
19:23
Грузія: ведучого, який обматюкав Путіна, звільнив новий власник каналу
Очільник інформаційної служби телекомпанії Rustavi 2 Нодар Меладзе і кілька співробітників, зокрема Гіоргій Габунія, який обматюкав президента РФ у ефірі, звільнені з роботи.
18:36
Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс інновацій, а не диппредставництво
Україна планує відкрити в Єрусалимі офіс із впровадження інновацій, а про перенесення туди з Тель-Авіва українського посольства чи консульства не йдеться.
18:25
Експерти ЄС можуть завершити аудит ІТ-системи митниці України за кілька місяців
Експерти Євросоюзу можуть здійснити аудит системи управління ризиками (АСАУР) і всієї ІТ-системи митниці за кілька місяців, вважає глава Державної митної служби Максим Нефьодов.
18:06
МЗС Грузії: ситуація з селом Аібга є процесом анексії з боку Росії
Міністерство закордонних справ Грузії 20 серпня відреагувало на дані про включення села Аібга Гагрського району до складу Росії. У заяві сказано, що дії Росії є процесом анексії регіонів Грузії.
17:36
Віцеканцлер ФРН обрав жінку зі сходу країни суперником у боротьбі за лідера СДПН
Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц балотуватиметься в керівництво соціал-демократів (СДПН) з колегою-жінкою з колишнього комуністичного сходу.
16:55
Прем'єр Італії оголосив про відставку
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте звинуватив лідера "Ліги" Маттео Сальвіні у вівторок у тому, що він поставив власні особисті та партійні інтереси над інтересами країни, попереджаючи, що його спроба повалення уряду може завдати шкоди економіці.
16:40
З'явилися свіжі дані щодо експорту України до ЄС
Відповідно до товарної структури зовнішньої торгівлі з країнами ЄС за І півріччя 2019 року, експорт українських товарів склав 10 млрд 284 млн 296,9 тис. доларів.
16:33
В Іспанії померла перша жертва отруєння бактеріями в м’ясних продуктах
В Іспанії померла 90-річна жінка, яка стала першою жертвою спалаху лістеріозу в результаті забруднення м’ясних продуктів небезпечною бактерією.
16:02
"Слуга народу" хоче обмежити комітет з євроінтеграції мінімальною кількістю депутатів
Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що партія "Слуга народу" вирішила, що в комітеті Верховної ради з євроінтеграції має бути не більше ніж сім депутатів – мінімальна кількість, про яку домовилися політичні сили.
15:50
Лише чверть німців підтримує збереження санкцій проти РФ - опитування
Економічні санкції проти Москви підтримують 23% німців, свідчать дані опитування, проведеного соціологічним інститутом YouGov.
15:27
У Боснії майже рік не можуть сформувати уряд через розбіжності щодо НАТО
Троє членів багатоетнічної президії Боснії не змогли вийти з глухого кута у питанні формування нового уряду більш ніж через десять місяців після виборів.
15:20
Туреччина: в туристичному регіоні стався землетрус
Землетрус сколихнув частини південного заходу Туреччини, зокрема провінцію Анталія.
14:52
Польща: заступник міністра особисто організував кампанію ненависті проти суддів
Заступник міністра юстиції Польщі особисто організував кампанію з розпалювання ненависті проти окремих суддів.
14:48
Кремль звинуватив США у відповідь на ракетне випробування
Речник президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Владімір Путін вбачає тривалу підготовку Вашингтона до виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, про що свідчить останнє проведене у США ракетне випробування.
14:42
Президент Фінляндії заявив про відсутність проблем у відносинах його країни з РФ
Фінський президент Саулі Нііністьо вважає, що у відносинах між Фінляндією і Росією особливих проблем немає, і радикальних змін у двосторонніх відносинах не передбачається.
14:13
Нова карта показала, де і як загинули жертви вторгнення СРСР до Чехословаччини
Чеський Інститут вивчення тоталітарних режимів розробив інтерактивну карту, на якій показано, де жертви радянського вторгнення 1968 року зустріли свою смерть. 
14:11
Франція: поліція затримала 5 осіб за планування теракту під час саміту G7
Французька поліція затримала чотирьох чоловіків і одну жінку за підозрою у плануванні теракту в готелі, де будуть розміщені жандарми, зайняті в охороні саміту "Групи семи" в Біарріці у найближчі вихідні.
13:55
У Єврокомісії відкинули пропозицію прем'єра Британії щодо кордону в Ірландії
У Європейській комісії заявили, що пропозиція прем'єра Британії Бориса Джонсона щодо так званого механізму "бекстоп", ключового у процесі Brexit, не дає жодних гарантій уникнення появи жорсткого кордону в Ірландії.
13:55
Макрон російською написав про "дуже глибоко європейську" Росію
Президент Франції Еммануель Макрон у своєму Facebook виклав пост російською мовою, у якому назвав Росію "європейською" країною.
13:32
Головуюча в Раді ЄС Фінляндія: Європі потрібен "зсув парадигми" до економіки добробуту
Прагнення до стрімкішого економічного зростання в Європі є одним з головних пріоритетів фінського головування у Раді ЄС.
13:30
ЄС відповів прем’єру Британії: угода про Brexit переглядатися не буде
ЄС не переглядатиме угоду про Brexit в частині механізму "бекстоп", вилучення якого вимагає прем’єр Британії Борис Джонсон.
12:48
Словаччина: розслідування вбивства журналіста розкрило інші серйозні злочини
Через півтора року після вбивства словацького журналіста Яна Куцяка і його нареченої Мартіни Кушнірової прокуратура заявила, що розслідування виявило низку інших серйозних злочинів, серед яких - чотири вбивства і заплановані вбивства на високому рівні.
12:47
Lufthansa пропонує клієнтам екологічне пальне, але за чималі гроші
Німецька авіакомпанія Lufthansa запускає вебсайт, який дозволяє клієнтам купувати кліматичне пальне для літаків, щоб компенсувати викиди, спричинені польотом.
12:11
Бактерії у м’ясних продуктах призвели до масового отруєння в Іспанії
В Іспанії зафіксували найбільший спалах лістерії, у результаті якого інфіковані щонайменше 80 людей.
11:49
Уряд Британії підтвердив завершення свободи пересування після Brexit
Уряд Британії все ще розробляє свій імміграційний план після Brexit, проте прем’єр Джонсон продовжує наполягати на завершенні свободи пересування у її нинішньому вигляді після 31 жовтня.
11:40
У Франції жінку засудили за те, що вона звинуватила свого бойфренда у плануванні теракту
Французький суд засудив 28-річну жінку до шести місяців позбавлення волі умовно за фальшиве звинувачення на адресу її бойфренда у плануванні теракту в аеропорту Орлі.
11:02
Британія: удар блискавки позбавив електроенергії мільйон будинків
Відключення електрики у Великій Британії, яке 9 серпня залишило без світла мільйон будинків, було результатом удару блискавки.
11:01
фотоВ результаті потужного вибуху у Швеції зруйновано поліцейський склад
Потужний вибух зруйнував поліцейський склад у місті Лінчепінг у центральній частині Швеції.
10:24
У Ризі обрали мера замість відстороненого проросійського Ніла Ушакова
Депутати Ризької думи більшістю голосів у понеділок, 19 серпня, обрали Олега Бурова з політсили "Честь служити Ризі" мером Риги.
10:14
відеоПентагон вперше випробував раніше заборонену крилату ракету
Пентагон заявив про проведення випробування ракети, забороненої впродовж 30 років договором про РСМД, із якого Сполучені Штати і Росія вийшли у цьому місяці.
09:54
фотоНовий посол Франції прибув до України автомобілем
Новопризначений посол Франції Етьєн де Понсен прибув до України.
09:43
ЗМІ: саміт G7 вперше в історії завершиться без спільної заяви
Саміт "Великої сімки", який відбудеться в ці вихідні у Франції, швидше за все завершиться без спільного комюніке через розбіжності між країнами-учасницями в сфері торгівлі.
09:17
Дружина Макрона викладатиме літературу у неблагополучному передмісті Парижа
Перша леді Франції Бріжит Макрон викладатиме літературу для безробітних в комуні Кліші-су-Буа біля Парижа, яка є відомою високим рівнем злочинності, та яка стала відправною точкою масових безладів 2005 року.
08:59
Прем’єр Британії попросив ЄС переглянути угоду про Brexit
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернувся напряму до президента Європейської ради Дональда Туска із закликом переглянути угоду про Brexit, вилучивши з неї механізм "бекстоп".
08:36
фотоПожежі на Канарах: влада заявила про безпрецедентну екологічну трагедію
Понад 9 тисяч людей евакуювали через лісові пожежі на півночі іспанського острова Гран-Канарія, третього за величиною серед Канарських островів.
08:16
фотоТрамп віджартувався щодо своїх планів про купівлю Гренландії для США
Президент США Дональд Трамп звів до жарту свою ідею щодо купівлі Гренландії для Сполучених Штатів, опублікувавши популярний мем.