23 липня 2020

Статті
Закриття Британії: як Лондон мінятиме свою імміграційну політику
Мешканці ЄС та поза ним будуть відтепер зрівняні в правах, а пріоритетними групами іммігрантів у Британію названо науковців та інженерів.
Колонки
Операція локалізація: чим небезпечний обраний Україною шлях захисту нацвиробника
Що заважає Україні впровадити локалізацію у держзакупівлях, і чи існують альтернативні шляхи захисту національного виробника - без конфлікту з ЄС та СОТ?
Велика китайська стіна: США і Європа посилюють захист від Пекіна
Події останніх декількох тижнів знову повернули протистояння США і Китаю в топ глобального порядку. У протистояння з Пекіном залучаються все нові держави.
Новини
20:38
ЄС і Білорусь провели спеціальну зустріч, говорили про вибори і безпеку АЕС
У Брюсселі відбулася спеціальна зустріч чиновників Європейського союзу та Білорусі, яка була зосереджена на ситуації у галузі прав людини та демократії в контексті майбутніх президентських виборів 9 серпня.
19:56
Уряд готовий внести до парламенту ратифікацію Стамбульської конвенції - віцепрем'єр
Україна одна з перших країн, яка підписала Конвенцію ще в 2011 році, але досі не ратифікувала. Наразі Стамбульську конвенцію ратифікували понад 30 країн.
19:21
Європарламент відхилив домовленість лідерів ЄС щодо бюджету на 7 років
Після кількох годин дебатів резолюцію підтримали 465 євродепутатів, 150 проголосували проти і 67 утрималися.
18:59
В Іспанії 730 випадків коронавірусу за добу, найвищий показник з початку травня
Днем раніше було підтверджено 529 нових випадків. Найбільш помітне зростання спостерігається в регіонах Арагон і Наварра, де зафіксовано 309 і 132 нових інфекцій відповідно.
18:50
Фінляндія повертає прикордонний контроль для трьох країн Шенгену
Фінляндія повертає вимогу про прикордонний контроль та рекомендацію про карантин для мандрівників, які прибувають з Австрії, Швейцарії та Словенії.
17:55
Brexit: в ЄС вважають малоймовірним укладення угоди з Британією
Головний перемовник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє має сумніви, що з Британією вдасться домовитися про нову торгівельну угоду, оскільки остання не йде на поступки щодо двох ключових питань.
17:41
МЗС Естонії викликало посла РФ через заяви із виправданням радянської окупації
Російського посла викликали в зв'язку з недавніми заявами, які намагаються представити окупацію Естонії та її примусове приєднання до СРСР правомірними.
17:15
У посольстві США висловили стурбованість нападами на активістів і політиків
У посольстві США висловили стурбованість у зв’язку з нещодавніми нападами на активістів і політиків та закликали до належного розслідування.
16:41
У Польщі шукають близько 240 учасників "коронавірусної" вечірки на пароплаві
У Польщі органи охорони здоров’я просять прийти здати тести близько 240 учасників вечірки на пароплаві у Ґданську, після того як серед них виявилися хворі на коронавірус.
16:22
фотоТортури і наркотики: в італійській П'яченці арештували карабінерів і закрили їх дільницю
Загалом 12 осіб перебували під підозрою, п'ять осіб були арештовані, а шостий перебуває під домашнім арештом.
15:45
Бельгія з суботи запровадить "масковий режим" у громадських місцях
Бельгія з суботи запровадить "масковий режим" у громадських місцях.
15:41
Єврокомісія: Київ може виконати вимоги отримання 600 млн євро вже до кінця року
Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс вважає, що Україна може виконати вимоги надання макрофінансової допомоги (МФД) вже до кінця поточного року.
15:24
Єврокомісія: Шмигаль пообіцяв змінити норми законопроєкту, який порушує асоціацію
Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, що є відповідальним за економічні питання, обговорив з українським прем’єром проєкт закону про держзакупівлю, ухвалений в першому читанні.
15:23
У Франції судитимуть експосла Ватикану, якого підозрюють у домаганнях
У Франції визначили дату судового розгляду щодо експосла Ватикану Луїджі Вентури, якого підозрюють у сексуальних домаганнях.
15:03
Україна розраховує, що оновлення Угоди про асоціацію буде у центрі саміту Україна-ЄС
Україна сподівається, що оновлення Угоди про асоціацію буде центральною темою майбутнього саміту Україна-ЄС, заявив прем'єр Денис Шмигаль під час візиту до Брюсселю.
14:45
Україна та ЄС підписали угоду про умови позики на суму 1,2 млрд євро
Україна та ЄС підписали меморандум про 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги
14:41
Світові лідери надішлють відеоролики замість поїздки на вересневу Генасамблею ООН
Світові лідери надішлють на наступну сесію Генеральної Асамблеї ООН відеозаписи замість того, щоб зібратися фізично у зв'язку з пандемією коронавірусу.
14:18
фотоУ Німеччині згоріло авто посольства Вірменії, припускають підпал
Вірменське посольство у Німеччині повідомило, що один із його автомобілів згорів у ніч на четвер, ймовірно, в результаті підпалу. 
14:14
Посол Британії в Україні очікує належного розслідування підпалу будинку Шабуніна
Посол Британії в Україні заявила, що шокована новиною про підпал будинку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та очікує належного розслідування.
13:56
фотоУ Греції другий день борються з лісовою пожежею біля Коринфа
Грецькі пожежники в четвер другий день борються з лісовою пожежею, яка спалахнула біля приморського села Кехріс неподалік від Коринфа і змусила евакуювати сотні людей. 
13:35
фотоРимські амфори як декор: в іспанському продуктовому магазині знайшли пам’ятки І сторіччя
Поліція Іспанії розслідує, як артефакти часів Римської імперії потрапили у звичайний продуктовий магазин у приморському місті.
13:17
Шмигаль розказав, як європейські партнери відреагували на зміну глави НБУ 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що європейські партнери "спокійно та напружено" відреагували на зміну глави українського Нацбанку. 
13:03
Макрон вимагає санкцій ЄС проти порушників морських кордонів у Середземномор’ї
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що було б серйозною помилкою з боку ЄС не реагувати на провокації в Східному Середземномор'ї і виступив за більше санкцій щодо тих, хто порушує грецький і кіпрський морський простір.
12:50
У представництві ЄС в Україні стурбовані пожежею у будинку Шабуніна
Голова представництва ЄС в Україні висловив стурбованість пожежею у будинку голови правліня Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.
12:43
Останні зміни до закону про держзакупівлі суперечать асоціації з ЄС – прем’єр
Законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що має надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС а також іншим зобов’язанням України та потребує змін.
12:37
Кількість випадків коронавірусу в Європі перевищила 3 мільйони
Більше 3 мільйонів випадків зараження коронавірусом було підтверджено в Європі, більше половини з них припадає на Росію, Британію, Іспанію та Італію.
12:36
У Німеччині визнали винним 93-річного колишнього охоронця нацистського табору
93-річний  Бруно Дей, звинувачений в співучасті в масових вбивствах в нацистському таборі смерті під час Другої світової війни, визнаний судом у Гамбурзі винним і засуджений до двох років умовно. 
11:59
У Польщі зафіксували значний приріст добових випадків коронавірусу
Міністерство охорони здоров’я Польщі оголосило у четвер про 418 нових підтверджених випадків коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 та смерть ще дев'яти людей. 
11:37
Прем’єр Болгарії оголосив про відставку чотирьох міністрів на тлі протестів
Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов оголосив про відставки міністрів фінансів, економіки, внутрішніх справ і туризму на тлі антиурядових протестів, які охопили країну.
11:32
Президентка Швейцарії привезла на Донбас 17 вантажівок гуманітарної допомоги
Президентка Швейцарії Симонетта Зоммаруга прибула на Донбас з президентом Володимиром Зеленським, де передала 17 вантажівок з гуманітарною допомогою Швейцарії для очистки питної води. 
11:09
У Бельгії кількість нових випадків коронавірусу за тиждень зросла на 91%
У Бельгії протягом тижня з 13 по 19 липня щодня фіксували в середньому по 192 нових випадки коронавірусу – це на 91% більше ніж попереднього тижня.
10:49
В ЄС уперше більше електрики виробляють з відновлювальних, ніж з викопних джерел 
Відновлювальні джерела енергії вперше обігнали вугілля, нафту і газ в сфері виробництва електроенергії в ЄС.
10:20
Дорогу у Лондоні закривали на 11 годин через загублені поліцією боєприпаси
У Лондоні дорогу зі жвавим рухом  закрили більш ніж на 11 годин після того як поліція загубила розміщені на даху свого авто боєприпаси.
10:04
відео У Франції діти врятувались від пожежі, вистрибнувши з вікна у натовп сусідів
У французькому Греноблі двоє маленьких братів дивом врятувались від пожежі, вистрибнувши з вікна своєї квартири у натовп сусідів, які спіймали їх унизу. 
09:46
Прокуратура Іспанії вимагає до 41 року в’язниці для звинувачених в терактах в Каталонії
Прокуратура Іспанії просить засудити до позбавлення волі на термін від 8 до 41 року трьох обвинувачених у терактах на бульварі Ла Рамбла у Барселоні і місті Камбрільс 17 серпня 2017 року.
09:29
В Туреччині усі школи отримають безкоштовні маски
В Туреччині усі школі країни безкоштовно отримають маски, коли навчальні заклади вперше відкриються на тлі пандемії коронавірусу. 
09:12
У Словаччині опозиція ініціює вотум недовіри прем’єру через плагіат
Через чотири місяці після призначення нового словацького уряду опозиція ініціювала вотум недовіри прем’єр-міністру Ігорю Матовичу через звинувачення у плагіаті.
08:40
Прем’єр Британії прагне пом’якшення напруженості у відносинах з Шотландією
Прем'єр-міністр Борис Джонсон прагне знизити напруженість у відносинах з Шотландією під час візиту в четвер, стверджуючи, що коронакриза показала колективну силу Сполученого Королівства.
08:27
США і країни Балтії засудили РФ за спроби переписати історію
Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та держсекретар США виступили зі спільною заявою, в якій рішуче виступили проти будь-яких спроб Росії переписати історію.
07:57
Прем'єр Шмигаль уперше відвідає Брюссель із офіційним візитом
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на чолі урядової делегації у четвер відбуде до Брюсселя.
07:53
фотоВ аеропорту бельгійського міста Льєж сталася пожежа
У Бельгії в аеропорту міста Льєж у середу ввечері спалахнула велика пожежа.