8 листопада 2019

Статті
Перемога повна, але не остання: що означає рішення Суду ООН по Криму та Донбасу
Зараз лякає мовчання Банкової. За кілька годин після переможного рішення немає ані схвалення, ані подяки, ані підтримки української команди...
Газова ніч у Бундестазі: чи вдасться Німеччині врятувати Nord Stream-2
Німецький уряд спробував зробити подарунок "Газпрому". Але чому норму, яку проштовхувала команда Меркель, не затвердили під час нічного голосування у Бундестазі?
Новини
20:45
Чапутович залишиться міністром закордонних справ Польщі
Яцек Чапутович залишиться міністром закордонних справ у новому уряді Польщі.
20:27
Україна і Словенія домовилися про організацію візитів на найвищому рівні
Україна і Словенія домовилися про організацію низки візитів, зокрема на найвищому рівні, зміцнення практичної співпраці в економічній та інших сферах, продовження роботи з обміну досвідом проведення системних реформ, координацію в рамках міжнародних організацій.
20:11
Половина британців вважає, що Велика Британія може зникнути за десять років
Сполучене Королівство може припинити існування в своєму теперішньому вигляді через десяток років, вважає половина громадян.
19:44
Україна обговорила з Канадою розширення ЗВТ і спрощення поїздок
Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква провів зустріч із заступником міністра закордонних справ Канади Пітером Макдугаллом.
19:15
В Австрії офіцеру загрожує до 10 років тюрми за шпигунство на користь РФ
Полковника армії Австрії звинуватили у шпигунстві на користь Росії впродовж щонайменше 25 років, йому загрожує до 10 років в'язниці.
19:01
Опублікована резолютивна частина рішення Суду ООН у справі України проти РФ
Заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Лана Зеркаль опублікувала резолютивну частину рішення Міжнародного Суду ООН у справі України проти РФ.
18:55
Київ просить у Рима співпраці в розслідуванні загибелі на Донбасі італійського журналіста
Українська сторона здійснює власне розслідування обставин загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі, через смерть якого в Італії засудили українського військового Віталія Марківа, і очікує на співпрацю італійської сторони у зазначеному питанні.
18:41
МЗС: рішення Бундестагу щодо "Північного потоку-2" може створити руйнівний прецедент
Можливе рішення Бундестагу щодо проросійської поправки, яка стосується газопроводу "Північного потоку-2" і дозволяє обійти правила ЄС, створить руйнівний прецедент для Європейського союзу.
18:34
Вибори президента Польщі: опитування показало лідера рейтингу
Результати останнього соціологічного опитування вказують, що чинний лідер Польщі Анджей Дуда в другому турі президентських виборів переміг би будь-кого з провідних опозиційних кандидатів.
18:06
Клімкін: рішення Суду ООН буде дорого коштувати Росії
Колишній глава МЗС Павло Клімкін вважає, що подальший розгляд справи України проти РФ в Міжнародному суді ООН матиме величезні наслідки для Кремля.
17:59
Трамп каже, що думає над приїздом в Москву на військовий парад
Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що розглядає можливість взяти участь у заходах, які відбудуться в Москві в травні 2020 року з нагоди 75-річчя Дня перемоги.
17:41
Додон закликав Санду відкликати поправки, через які їй ініціювали вотум недовіри
Президент Молдови Ігор Додон закликав прем'єр-міністра Майю Санду відкликати ініціативу уряду про зміну закону "Про прокуратуру", через яку фракція Партії соціалістів ініціювала вотум недовіри уряду.
17:37
Зеркаль про рішення Суду ООН: це - перемога України і верховенства права
Росіянам доведеться виправдовуватися перед міжнародним судом про те, як вони постачала зброю в Україну, в тому числі зенітного комплексу, яким збили літак рейсу МН17.
17:04
Орбан: сподіваюся, політика Зеленського не буде антиугорською
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що угорці на Закарпатті - це покинута група людей, яка потребує підтримки угорського уряду. Він висловив сподівання, що політика президента України Володимира Зеленського не буде "антиугорською".
16:56
Гаага: Україна довела прийнятність справи про порушення прав кримських татар та українців Росією
Міжнародний Суд ООН відхилив аргументи РФ ходо скарги України про порушення Росією Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти РФ).
16:46
Cуд ООН визнав прийнятність скарги України про підтримку Росією тероризму на Донбасі
Суд ООН відхилив заперечення Росії, які вона подала з приводу юрисдикції до Суду ООН у вересні 2018 року, і тепер зможе перейти до розгляду справи по суті.
16:39
США обдумують санкції проти Сербії через угоди з РФ про озброєння
Міністр закордонних справ Сербії висловив сподівання, що США не запровадять санкції проти балканської країни. 8 листопада він зустрівся з американським посадовцем, відповідальним за ембарго проти держав, які купують зброю у Росії.
16:17
Земан пояснив, як прокремлівські кримські татари опинилися в Празькому граді
Президент Чехії Мілош Земан заявив, що не запрошував прокремлівських кримських татар на офіційний прийом з нагоди 101-го ювілею виникнення самостійної Чехословаччини, який відбувся у Празькому Граді 28 жовтня.
15:46
Шотландські націоналісти допустили союз із лейбористами задля референдуму про незалежність
Шотландські націоналісти домагатимуться "прогресивного союзу" з опозиційною Лейбористською партією, якщо вибори наступного місяця призведуть до того, що ніхто не виграє одноосібної більшості, але партія хоче другого голосування за незалежність взамін.
15:29
ЄС і США закликали владу Молдови до компромісу на тлі можливого падіння уряду
Посольство США і представництво ЄС в Молдові закликали політичних лідерів країни до компромісу на тлі можливої відставки уряду.
15:23
Путін і Орбан активно паплюжили Україну перед Трампом - топ-чиновник Держдепу
Джордж Кент, високопосадовець Держдепу США, відповідальний за відносини з Україною, на допиті в рамках процедури імпічменту розповів, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сприяв негативному погляду президента Дональда Трампа на Україну.
15:14
Бельгія формально заарештувала каталонських сепаратистів і відпустила їх
Два каталонських лідера, на яких Іспанія видала європейські ордери на арешт за участь у референдумі про незалежність, були офіційно арештовані в Бельгії, але потім звільнені.
15:07
Україна підписала безвіз з Монголією
У посольстві України у Варшаві у п’ятницю урочисто підписано угоду між урядами України та Монголії про взаємне скасування віз.
14:54
Помпео пройшовся по РФ: на чолі з колишнім кагебістом вторгається до сусідів
Держсекретар США Майк Помпео у своєму виступі в Берліні у п’ятницю розкритикував Росію за її агресію щодо України та Грузії, а також переслідування владою політичних опонентів.
14:54
Рада ЄС затвердила збільшення прикордонних сил ЄС до 10 тисяч співробітників
Рада ЄС ухвалила новий регламент щодо європейської прикордонної та берегової охорони, який є важливим елементом комплексного підходу ЄС до міграції та управління кордонами.
14:37
89-річній італійці, яка пережила Голокост, надали охорону через погрози ультраправих
Поліція Італії виділила охорону 89-річній Ліліані Сегре, яка має статус довічного сенатора, після ескалації погроз з боку ультраправих екстремістів.
14:10
Разумков попросив Бундестаг врахувати інтерес України в питанні "Північного потоку-2"
Спікер ВРУ Дмитро Разумков у п’ятницю провів телефонну розмову з головою Бундестагу Вольфганом Шойбле після того, як німецький парламент уночі взявся розглядати проросійську поправку щодо "Північного потоку-2".
13:57
Помпео: НАТО або зміниться, або застаріє
Держсекретар США Майк Помпео заявив у п'ятницю, що НАТО має або зрости і змінитися, або ж ризикує стати застарілою та неефективною організацією.
13:29
Держдеп США ліквідує посаду спецпредставника по Україні - ЗМІ
Очікується, що всі повноваження перейдуть іншим чиновникам Держдепартаменту, чиє портфоліо включає питання України.
13:21
Майбутня глава Єврокомісії дала угорському комісару завдання щодо України
Майбутня глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн визначила для кандидата в єврокомісари від Угорщини завдання щодо відносин з Україною.
13:03
У Німеччині в результаті вибуху на шахті заблоковані 35 гірників
Шахтарі перебувають в зоні безпеки під землею і забезпечуються киснем.
12:41
Польський регулятор наклав рекордний штраф на партнера "Північного потоку-2"
Польський антимонопольний регулятор UOKIK оштрафував партнера російського "Газпрому" французьку компанію Engie Energie на 172 млн злотих (40 млн євро).
12:35
Половина британців вважає, що за 10 років Сполученого Королівства не існуватиме
Велика Британія може не існувати в своєму нинішньому вигляді через десять років, вважає половина її громадян.
12:06
фотоПовінь на півночі Англії призвела до евакуації та транспортного хаосу
Рясні дощі на півночі Англії призвели до евакуації людей та хаосу на дорогах і залізниці.
11:43
Правозахисники виступили проти приєднання Хорватії до Шенгенської зони
Провідний міжнародний орган з захисту прав людини заявляє, що Хорватія не повинна бути допущена до Шенгенської зони через її поводження з мігрантами, що прибувають у країну з сусідньої Боснії.
11:25
Парламент Молдови у п’ятницю може відправити уряд у відставку
Молдовські соціалісти вимагають, щоб уряд відкликав поправки до закону "Про прокуратуру" - якщо цього не трапиться, уряду вже в п’ятницю загрожує відставка.
11:08
МАУ закриває рейс Київ-Краків
МАУ з 14 січня припинить виконувати власні регулярні рейси між Києвом і Краковом.
11:01
Туреччина понад 1200 разів зверталась до Інтерполу з приводу своїх громадян у Німеччині
Турецький уряд широко використовує Інтерпол у розшуку і збору інформації про громадян Туреччини, які мешкають у Німеччині.
10:49
У Держдепі розповіли, як адвокат Трампа "пробивав" візу для Віктора Шокіна
Особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані на початку року доклав чимало зусиль для того, щоби колишній генпрокурор Віктор Шокін отримав американську візу, але так і не подолав опір Держдепу.
10:49
Вибори президента Румунії: Йоганніс йде до переобрання
В Румунії у неділю відбудеться перший тур президентських виборів, на яких, як очікується, перемогу здобуде чинний президент Клаус Йоганніс.
10:39
Ердоган хоче більше підтримки ЄС, погрожує відкрити мігрантам двері в Європу
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в черговий раз використав мільйони біженців, розміщених у країні, в якості розмінної монети проти Європейського Союзу.
10:13
Росія розмістила вертольоти на сирійсько-турецькому кордоні
Російські військові прийняли рішення щодня використовувати вертольоти армійської авіації для патрулювання кордону на півночі Сирії.
09:59
У Держдепі розповіли, як "порохоботи" атакували американську дипломатію перед виборами в Україні
Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент розповів про "кампанію брехні" проти посла Марі Йованович з боку особистого адвоката американського президента Руді Джуліані і колишнього генпрокурора Юрія Луценка, до якої долучилися так звані "порохоботи".
09:06
Глава МЗС Німеччини: саміт у Нормандському форматі відбудеться через кілька тижнів
Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що саміт у Нормандському форматі відбудеться протягом найближчих кількох тижнів.
08:49
Дев'ять країн ЄС закликали ввести європейський авіаподаток для обмеження викидів
Дев'ять держав Європейського Союзу закликали Єврокомісію запровадити загальноєвропейський податок на авіацію з метою обмеження шкідливих викидів.
08:25
Столтенберг відреагував на заяву про "смерть мозку" НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на критику французького президента Еммануеля Макрона, який заявив про "смерть мозку" Альянсу.
08:04
У США перевіряють замороження Трампом допомоги Україні
Непартійний регулятор Конгресу США повідомив, що розглядає рішення адміністрації Дональда Трампа цього літа затримати сотні мільйонів доларів військової допомоги для України, щоб визначити, чи порушили чиновники закон про асигнування, не повідомивши про це Конгрес.
07:57
Бундестаг не зміг проголосувати за захист "Північного потоку-2"
Німецький Бундестаг не зміг проголосувати за внесений урядом законопроєкт про "поширення правил внутрішнього ринку газу на трубопроводи між державами-членами ЄС та державами – не членами ЄС" через відсутність кворуму.