21 лютого 2020

Статті
Соціаліст, мільярдер та відкритий гей: хто має кращі шанси виграти праймеріз Демпартії США
Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг дуже пізно вступив у праймеріз Демпартії, проте блискавично увірвався у групу лідерів. Його секрет простий: він вкладає в кампанію шалену купу власних грошей.
"Не забути про те, що ми – люди": події у Нових Санжарах очима світових ЗМІ
Назва селища Нові Санжари на одну добу з’явилася у новинах по всьому світу – від Малайзії до Гондурасу...
Новини
20:39
Парламент Португалії зробив важливий крок для легалізації евтаназії
П'ять законопроєктів отримали підтримку більшості депутатів, і тепер спеціальний комітет повинен об'єднати їх в один законопроєкт. Президент країни все ще може накласти вето на документ.
20:12
фото20 тисяч людей приєдналися до Грети Тунберг на кліматичному протесті в Гамбурзі
За оцінками поліції, в акції брали участь 20 тисяч осіб, організатори заявили, що їм вдалося зібрати понад 60 тисяч мітингувальників.
19:36
У МЗС пояснили рішення Морського трибуналу ООН у скарзі України проти РФ
Арбітражний трибунал ООН з морського права відхилив позицію Росії про відсутність юрисдикції у справі України і встановив, що він розгляне важливі аспекти вимог України.
19:17
Колишній німецький єврокомісар влаштувався на роботу до Орбана
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан призначив колишнього німецького єврокомісара Гюнтера Еттінгера співголовою новоствореної Ради національної наукової політики.
18:51
Ердоган і Путін обговорили ситуацію в сирійському Ідлібі
Президенти Росії і Туреччини провели телефонні переговори щодо ескалації напруги у сирійській провінції Ідліб.
18:30
Морський трибунал ООН частково підтримав Україну у позові проти РФ
Арбітражний трибунал ООН з морського права виніс рішення щодо часткової прийнятності скарги України проти РФ щодо низки порушень нею конвенції ООН.
18:24
ЄС засудив масштабну кібератаку на Грузію
Європейський союз засудив масштабну кібератаку на Грузію, скоєну в жовтні минулого року, і пообіцяв надалі допомагати у посиленні її стійкості до кіберзагроз.
18:18
Трамп назвав дезінформацією повідомлення про спроби РФ допомогти йому переобратися
Президент США Дональд Трамп в п'ятницю назвав черговою "кампанією з дезінформації" повідомлення у ЗМІ про те, що Росія нібито втручається в президентські вибори 2020 року в США, аби допомогти йому переобратися.
17:50
У Парижі відкрили гарячу лінію для громадян через нашестя клопів
У Міністерстві житлового розвитку зазначили, що паразитів майже не було в Парижі з 1950-х років, але останнім часом вони знову з'явилися через активний туризм, а також зростання у комах стійкості до інсектицидів..
17:48
фотоКоронавірус: Канада розмістила евакуйованих з Diamond Princess у конференц-центрі
Канада провела евакуацію десятків своїх громадян з охопленого коронавірусом круїзного лайнера Diamond Princess – вони будуть розміщені на 14-денний карантин у великому готелі і конференц-центрі провінції Онтаріо.  
17:12
фотоНовий посол України почав працювати в Молдові
Новопризначений посол України в Молдові Марко Шевченко вручив вірчі грамоти президенту Молдови Ігорю Додону.
16:51
фотоУ Франції евакуйованих з Уханя везуть на курорт: туристи виїжджають, місцеві нервують
Франція евакуювала своїх останніх громадян з китайської провінції Ухань, що стала епіцентром поширення нового коронавірусу.
16:31
фотоПрокуратура Болгарії назвала імена трьох росіян, підозрюваних в отруєнні зброяра
Троє росіян, яких у Болгарії прокуратура звинувачує в спробі отруєння зброяра Еміліяна Гебрева, його сина Христо і директора компанії "виробнича діяльність" Валентина Тахчієва, ніколи не покидали Росію під справжніми іменами і зараз проживають у Москві.
15:58
Помпео заявив про "порозуміння" між США і "Талібаном"
Представники адміністрації США та руху "Талібан" досягли "розуміння", яке може призвести до "зменшення насильства" в Афганістані.
15:50
Ердоган визначить подальші дії в Сирії після розмови з Путіним
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ввечері 21 лютого телефоном поговорить зі своїм російським колегою Владіміром Путіним і на основі цих переговорів визначить позицію Туреччини щодо військового конфлікту сирійському Ідлібі.
15:30
Британська прихильниця ІДІЛ зізналась у підготовці теракту в соборі Лондона
Прихильниця терористичного угруповання "Ісламська держава" визнала себе винною у змові з метою підготовки вибуху у соборі Святого Павла і готелі.
15:14
Шість випадків коронавірусу підтвердили в італійському регіоні Ломбардія
Це перші відомі випадки локальної передачі в Італії потенційно смертельної хвороби.
15:10
Норвегія: двоє німецьких туристів загинули під лавиною на Шпіцбергені
Двоє громадян Німеччини загинули під сніговою лавиною біля льодовика на норвезькому архіпелазі Шпіцберген, який розташований за більш ніж в 800 кілометрів на північ від норвезького материка.
15:03
Прем’єр Болгарії заперечив свою причетність до відмивання грошей у Барселоні
Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов категорично заперечує наявність у нього закордонної нерухомості і участь у схемі з відмивання грошей в Іспанії.
14:42
фотоНімецький суд дозволив Tesla продовжити рубати ліс на місці першого заводу в Європі
Німецький суд у четвер ввечері дозволив виробнику електромобілів Tesla продовжити вирубку лісу під Берліном, де американська компанія збирається побудувати перший у Європі завод.
14:08
Ірландія: партії-історичні суперниці обговорять можливості формування уряду
 Fine Gael та Fianna Fail, дві з трьох найбільших партій в новобраному парламенті Ірландії, проведуть "зондувальну" зустріч у процесі формування нового уряду.
14:02
У ще двох мешканців Італії виявили коронавірус
Ще двоє мешканців Італії здали позитивний тест на коронавірус, заявив регіон Ломбардія у п'ятницю, незабаром після того, як в Італії підтвердили перший випадок місцевої передачі потенційно смертельної хвороби.
13:54
Чорна скринька літака, що розламався у Стамбулі, пролила світло на причину аварії
Вивчення чорної скриньки літака Pegasus Airlines, який 5 лютого розбився у Стамбулі, показало, що причиною авіакатастрофи став поганий стан злітно-посадкової смуги, а не хибні дії пілотів.
13:40
В Іспанії розслідують причетність прем’єра Болгарії до схеми з відмивання грошей – ЗМІ
Поліція Каталонії і антикорупційна прокуратура розслідують можливу причетність прем’єра Болгарії Бойко Борисова до схеми "міжнародного відмивання грошей" з кінцевою точкою у Барселоні.
13:38
Ващиковський застеріг Дуду і Моравецького: у Смоленську може дійти до провокацій
Ніхто з найвищих представників влади Польщі не повинен їхати до російського Смоленська з нагоди 10-ї річниці катастрофи лайнера Ту-154М, у якій загинув президент Лех Качинський.
13:21
фотоІзраїль подякував Україні за евакуацію ізраїльтянина з Уханя
Ізраїль висловив вдячність Україні за зусилля з евакуації ізраїльтянина Томера Звулуна, який є серед 28 евакуйованих з Уханя іноземних громадян, що зараз перебувають на обсервації у Нових Санжарах.
13:01
Чехія пригрозила покинути саміт ЄС через позицію багатих країн щодо бюджету
Прем’єр Чехії Андрей Бабіш заявив, що якщо чотири країни і далі наполягатимуть на обмеженні бюджету ЄС, він "поїде додому".
12:59
Ескалація в Сирії: Меркель і Макрон подзвонили із застереженнями Путіну
Президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Ангела Меркель у четвер відволіклися від  позачергового саміту ЄС з питань бюджету в Брюсселі, щоб зателефонувати Владіміру Путіну і закликати його провести зустріч щодо припинення вогню в Сирії.
12:58
У Австрії розкрили можливу схему приховування пожертв "друзям Путіна"
Австрійські слідчі виявили чотири асоціації, очолювані близькими соратниками членів ультраправої Партії свободи (FPÖ), через які політична сила могла отримувати незаконне фінансування.
12:27
Росія звинуватила Норвегію у порушенні договору про Шпіцберген, Осло відповіло
Росія вважає, що Норвегія порушує договір про архіпелаг Шпіцберген, обмежуючи російську діяльність. Норвегія обґрунтовано відкинула звинувачення.
11:59
У Німеччині посилять присутність поліції біля мечетей
Глава МВС Німеччини Горст Зеєгофер пообіцяв збільшити присутність правоохоронців поблизу мечетей після правоекстремістського нападу у Ганау.
11:31
Поїздки росіян через Литву ускладняться, якщо ЄС не виділить грошей - міністр
Якщо Євросоюз не виділить фінансування на реалізацію схеми калінінградського транзиту, то можуть ускладнитися поїздки громадян РФ через Литву.
11:28
Парламент Ірландії не зміг обрати прем’єра, чинний глава уряду подав у відставку
Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар подав у відставку після виборів, в результаті яких жодна з партій не змогла отримати більшість.
11:04
Росія назвала брехнею заяву про кібератаку ГРУ проти Грузії
Заява МЗС Канади про те, що Росія здійснила кібератаку з метою підриву національної безпеки Грузії, є "русофобською брехнею", заявило посольство Росії в Канаді.
10:49
фотоТисячі людей вийшли на вулиці міст Німеччини після ксенофобської стрілянини
Тисячі людей зібралися в містах по всій Німеччині, щоб вшанувати жертв расово мотивованої стрілянини на тлі зростаючих закликів до влади придушити ультраправий екстремізм.
10:24
Туреччина активує російські ракетні системи С-400 - міністр
Туреччина у квітні почне розгортання російських комплексів ракетної системи С-400.
10:18
Президентка Швейцарії запросила на ювілей людей, які народилися з нею в один день
Президентці Швейцарії Сімонетті Соммарузі 14 травня виповнюється 60 років, і вона планує влаштувати вечірку, запросивши всіх співгромадян, які народилися з нею в один день і рік.
09:58
Активісти Greenpeace вдерлися на АЕС у Франції, вимагаючи її закриття
Активісти Greenpeace увірвалися на атомну електростанцію Трікастен на півдні Франції, щоб вимагати її закриття.
09:41
У італійця зафіксували позитивний тест на коронавірус
Італійський громадянин здав позитивний на новий коронавірус, йдеться в повідомленні регіону Ломбардія рано в п’ятницю вранці.
09:33
Лідери ЄС не досягли домовленості щодо бюджету
Лідери ЄС опинилися в глухому куті з приводу наступного багаторічного бюджету після багатогодинних переговорів через розбіжності з приводу того, як заповнити розрив у фінансуванні від 60 до 75 мільярдів євро, створений Brexit.
09:22
У США підтвердили, що Туреччина попросила системи Patriot - ЗМІ
Нещодавно турецький уряд попросив США розгорнути системи протиповітряної оборони Patriot на південному кордоні Туреччини, підтвердив у четвер американський чиновник.
09:00
відеоТуреччина після авіанальоту Росії в Сирії заявила про загибель двох своїх військових
У результаті авіаудару по позиціях ЗС Туреччини в сирійській провінції Ідліб в четвер, 20 лютого, загинуло двоє турецьких військовослужбовців, 5 отримали поранення.
08:39
Туреччина попросила в США ракетну систему Patriot, щоб зупинити Росію в Ідлібі - ЗМІ
Туреччина попросила Сполучені Штати, союзника по НАТО, розмістити дві ракетні системи Patriot уздовж її південного кордону із Сирією.
08:09
Україна працює над новою редакцією Мінських угод - МЗС
Міністр зовнішніх справ України Вадим Пристайко заявив, що офіційний Київ працює над новою редакцією Мінських угод.
07:55
Розвідка США повідомила Конгресу про спроби РФ допомогти Трампу переобратися - ЗМІ
Минулого тижня представники американської розвідки повідомили парламентарям, що Росія втручається у виборчу кампанію 2020 року, намагаючись поставити під сумнів чесність голосування та посприяти переобранню президента Дональда Трампа.