11 жовтня 2019

Статті
Зе-марафон очима Заходу: що почули від Зеленського про Трампа, Європу та РФ
"Щетина пробивалася на його щоках. На вулицях Києва засвітили ліхтарі. А Зеленський і досі говорив", – написала світова агенція Associated Press...
Між наркотиками і Pornhub: чим ризикує Орбан на місцевих виборах
Місцеві вибори в Угорщині обіцяють стати сенсаційними – партія Орбана може програти у ключових містах країни. Позиції партії влади додатково погіршив секс-скандал за участі чинного мера міста Дєр.
Новини
20:41
Трамп висунув кандидатуру посла в Росії
Президент США Дональд Трамп заявив, що він висуне заступника держсекретаря США Джона Саллівана на посаду посла США в Росії.
20:04
США перекидають велику кількість сил до Саудівської Аравії
США оголосили у п’ятницю про нове велике перекиданя сил до Саудівської Аравії з метою зміцнити оборону королівства після нападу 14 вересня на його нафтові об'єкти, в чому Вашингтон та Ер-Ріяд звинуватили Іран.
19:30
Йованович на слуханнях у Конгресі відкинула звинувачення Джуліані й Луценка
Колишня посол США в Україні Марі Йованович у промові перед законодавцями Конгресу заявила, що її відкликання стало прямим результатом тиску президента Дональда Трампа на Держдепартамент.
19:05
У Нідерландах хакер викрав і продає дані 250 тис. клієнтів повій
У Нідерландах внаслідок хакерської атаки викрали деталі облікових записів понад 250 тисяч людей, які використовували сайт для сексуальних працівників.
18:55
ООН: 70 тисяч сирійців втекли з районів, які бомбардує Туреччина
70 тисяч людей були змушені втекти з районів у північній Сирії, де у середу Туреччина розпочала свою військову операцію.
18:36
Пентагон: вторгнення у Сирію загрожує Туреччині серйозними наслідками
Глава Пентагону Марк Еспер заявив, що Туреччині слід зменшити ескалацію в Сирії, перш ніж вона стане "непоправною", додавши: операція Анкари може зашкодити персоналу США в Сирії.
18:16
Зеленський підписав один з ключових законів для "промислового безвізу" з ЄС
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" № 124-ІХ, який Верховна рада ухвалила 20 вересня.
17:47
МЗС Латвії опротестувало святкування "визволення" Риги у Москві
Міністерство закордонних справ Латвії вважає ворожим актом заплановані у Москві феєрверки з нагоди "звільнення" Риги радянськими військами від німецької окупації.
17:44
Експосол США в Україні прибула до Конгресу для свідчень у справі імпічменту Трампу
Колишній посол США в Україні Марі Йованович прибула на Капітолійський пагорб для свідчень перед законодавцями Конгресу в рамках розслідування у справі імпічменту президенту Дональду Трампу. 
17:25
Дуда порівняв масовий приїзд українців до Польщі з кризою мігрантів у ЄС
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава цінує внесок країн Південної Європи в боротьбу з міграційною кризою, проте Польща також приймає мігрантів і, зокрема, прийняла понад мільйон українців.
17:18
Іспанія перепоховає диктатора Франко перед виборами
Іспанія встановила 25 жовтня як крайній термін для переміщення останків диктатора Франсіско Франко з мавзолею, де він зараз похований, до могили на громадському кладовищі в Мадриді.
16:56
Президент Румунії заявив, що висуне кандидата в прем'єри до 15 жовтня
Президент Румунії Клаус Йоганіс заявив у п'ятницю, що має намір висунути кандидатуру прем'єр-міністра до 15 жовтня для формування перехідного уряду, який, ймовірно, до парламентських виборів 2020 року очолюватиме головна опозиційна партія.
16:47
У Молдові суд розпорядився арештувати олігарха-втікача Плахотнюка
Суд у Кишиневі видав мандат на попередній арешт на 30 діб колишнього лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка, який зараз перебуває за кордоном.
16:20
Радник Помпео йде у відставку на тлі скандалу з Україною
Майкл Маккінлі, кар'єрний дипломат і старший радник держсекретаря США Майка Помпео, подав у відставку на тлі зростаючого незадоволення та погіршення атмосфери всередині Державного департаменту з приводу того, що сприймається як неспроможність Помпео підтримати персонал, вплутаний в скандал з Україною.
16:12
РФ обіцяє відповідь Естонії, яка заборонила в’їзд членам молодого крила "Єдиної Росії"
МЗС РФ обіцяє не залишити без відповіді рішення Естонії заборонити в’їзд в країну кільком членам організації "Молода гвардія Єдиної Росії".
16:03
Президент Фінляндії: Росія може отримати вигоду від дій Туреччини в Сирії
Фінляндія не видаватиме нових ліцензій на експорт зброї до Туреччини.
15:43
ЄС і Британія активізують переговори про Brexit: з’явився шанс на угоду
Євросоюз і Велика Британія погодилися активізувати переговори щодо Brexit у найближчі дні.
15:27
Угорська опозиція вперше об'єдналася проти Орбана на місцевих виборах в неділю
Напередодні місцевих виборів у неділю, 13 жовтня, опозиційні партії Угорщини вперше об'єднують сили проти правого прем'єр-міністра Віктора Орбана.
15:11
фотоНападник на синагогу в Німеччині зробив зброю за інструкцією з інтернету
Чоловік, який убив двох людей біля синагоги в Німеччині, застосував автоматичну зброю, яку він створив за інструкцією британського активіста за права носіння зброї, яка залишається доступною в Інтернеті.
15:07
фотоЧоловік з ножем напав на людей в торговому центрі Манчестера: 5 поранених
П'ятеро людей постраждали в результаті різанини у торговому центрі Арндале в центрі Манчестера.
14:58
У Брюсселі назвали теми дискусій з Пристайком на засіданні Ради міністрів ЄС
Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ 14 жовтня в Люксембурзі, на яке запросили міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, європейська сторона очікує почути від Києва оцінку поточної ситуації на сході України та бачення мирного врегулювання.
14:39
ЄС обговорить відповідь на дії Туреччини в Сирії, можливі санкції
Франція заявляє, що ЄС розгляне можливість введення санкцій проти Туреччини в зв'язку з її вторгненням в північну Сирію.
14:16
Напад на синагогу в Німеччині: затриманий визнав антисемітський мотив
27-річний Штефан Балльє у п’ятницю кілька годин давав свідчення перед суддею федерального суду щодо нападу у місті Галле, в результаті якого загинули двоє людей.
13:47
Німецькі супермаркети відкликають з продажу молоко через небезпечні бактерії
Супермаркети по всій Німеччині відкликають деякі знежирені молокопродукти через побоювання, що вони можуть бути заражені бактеріями.
12:57
Депутати партії Brexit у Європарламенті проголосували проти боротьби з пропагандою РФ
Депутати партії Brexit Найджела Фараджа проголосували проти резолюції Європейського парламенту, яка закликала вжити заходів для протидії "надзвичайно небезпечної" російської пропаганди.
12:53
фотоНа Сицилії прокинувся вулкан Етна, частину авіапростору закрили
На Сицилії відновив активність вулкан Етна, частину повітряного простору над містом Катанія довелося закрити.
12:39
Скарги про тиск Білого дому на Україну подавалися ще до дзвінка Трампа і Зеленського - WP
Співробітники Ради національної безпеки США висловлювали побоювання з приводу спроб Білого дому чинити тиск на Україну в політичних цілях ще до телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського.
12:26
Туск заявив про оптимістичні сигнали щодо Brexit, але гарантій успіху досі немає
Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що отримав "оптимістичні сигнали" про те, що угода щодо Brexit може бути досягнута.
12:17
Туск закликав Туреччину припинити незаконне буріння на шельфі Кіпру
Туреччина відправила кілька суден у райони, що потрапляють до континентального шельфу та виключної економічної зони Республіки Кіпр.
11:57
ЗМІ назвали причину відкликання посла США Марі Йованович з України
Колишній посол США в Україні Марі Йованович була відсторонена від посади через наполягання на тому, щоб прохання Руді Джуліані до українських чиновників про проведення розслідувань були передані по офіційних каналах.
11:39
Туреччина зазнала перших військових втрат у сирійській операції
Туреччина зазнала перших втрат серед військових з моменту початку операції проти курдів на північному сході Сирії.
10:58
Вроцлав зробив безкоштовним проїзд у транспорті для людей з книгами лауреатки Нобеля
Мер Вроцлава ухвалив рішення зробити безкоштовним проїзд у громадському транспорті 11-13 жовтня для людей з книгами Ольги Токарчук, якій напередодні присудили Нобелівську премію з літератури.
10:55
Болгарія висунула умови Північній Македонії для вступу в ЄС: переписати історію, відмовитися від мови
В документі перелічено понад 20 вимог до двох країн-кандидатів та графік їх виконання, абсолютна більшість стосується Північної Македонії.
10:43
фотоВ аеропорту Лондона чоловік здерся на дах літака на знак протесту проти змін клімату
Паралімпійський медаліст здерся на дах літака British Airways в аеропорту Лондон-Сіті в рамках тривалих протестів групи Extinction Rebellion, яка виступає за боротьбу з кліматичними змінами.
10:24
Франція проти початку переговорів з Албанією і Північною Македонією про вступ в ЄС - ЗМІ
Париж вважає, що зараз перед ЄС стоїть занадто багато проблем, щоб брати ще дві держави з Балкан.
09:59
У Польщі затримали молодика, який погрожував підкласти бомбу під Мін’юст
У Польщі затримали 20-річного чоловіка, який погрожував підкласти бомбу під міністерство юстиції, видаючи себе за іншу людину.
09:54
Греція закликає НАТО збільшити кількість кораблів в Егейському морі
Прем'єр-міністр Греції Киріакос Міцотакіс закликав НАТО збільшити кількість військово-морських патрулів в Егейському морі після погрози Туреччини відкрити двері для 3 мільйонів мігрантів.
09:38
Британія пропонує угоду про вільну торгівлю для виходу з глухого кута навколо Brexit
Велика Британія запропонувала ЄС перейти до "урізаної угоди про вільну торгівлю", щоб вийти з патової ситуації навколо Brexit і укласти угоду про вихід до кінця жовтня.
09:34
У Німеччині солдата звільнили за відмову потиснути жінці руку
Солдат Бундесверу відмовився потиснути руку жінці - і був за це звільнений зі служби.
08:48
Прем’єри Ірландії і Британії заявили про позитив щодо Brexit: угода можлива до 31 жовтня
Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар після зустрічі з британським колегою Борисом Джонсоном заявив, що Угода про Brexit може бути укладена до кінця жовтня, щоб дозволити Сполученому Королівству покинути Європейський Союз впорядкованим чином.
08:28
В Угорщині завершили розслідування аварії на Дунаї, в якій загинули 28 людей
Угорська влада завершила розслідування аварії катера на річці Дунай, в результаті якої загинули 28 людей, більшість з них - південнокорейські туристи.
08:12
Франція закликала до екстреної зустрічі країн антитерористичної коаліції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан закликав до екстреного засідання учасників коаліції, створеної для боротьби з "Ісламською державою", щоб обговорити наступ Туреччини проти курдських повстанців на півночі Сирії.
07:58
Посла України в США призначать найближчим часом — Зеленський
07:55
Атаку на синагогу в Німеччині кваліфікували як теракт
Німецькі слідчі та федеральний уряд називають напад на синагогу в Галле у землі Саксонія-Ангальт правоекстремістським терактом.