17 вересня 2019

Статті
Напад ціною у мільярди: як відповість США на удар по союзниках
"Нафтовий шок", якого зазнав світ, змусив США розконсервувати свій стратегічний нафтовий резерв для стабілізації ринку, а також спричинив підвищення світових цін на нафту на 20%, до $75.
Євроінтеграція в "турборежимі": яке місце матимуть Європа й НАТО у роботі нового уряду
Є показник, який засвідчить, чи справді рух до ЄС є пріоритетом уряду. Це – відповідь на запитання про те, чи генеруватиме Кабмін рішення, які суперечать європейському праву...
Колонки
Конфлікт із минулого: як історія розсварила двох ключових союзників США
Конфлікт між Південною Кореєю та Японією набирає обертів, вже ставши загрозою для стабільності у регіоні. Особливо на тлі самоусунення США від проблем своїх союзників.
Новини
20:44
Крадіжка золотого унітазу з будинку Черчилля: є двоє підозрюваних
Поліція затримала другого підозрюваного у незвичайній справі про крадіжку золотого унітазу з місця народження Вінстона Черчилля.
20:14
Бібліотека Конгресу США офіційно почала вживати назву Kyiv
Бібліотека Конгресу США офіційно почала використовувати коректну назву української столиці Kyiv.
19:51
Суд у Берліні засудив чоловіка за вбивство, скоєне в 1987 році
Німецький суд у вівторок засудив чоловіка до довічного ув'язнення за жорстоке вбивство жінки понад три десятиліття тому.
19:24
Франція планує кроки для зменшення кількості прохачів притулку
У французькому парламенті наприкінці місяця стартують дебати щодо нового законопроєкту про імміграцію, метою якого є зменшити кількість прохачів притулку в країні.
18:57
Наступного тижня у Греції добу не курсуватимуть пороми
Наступного тижня поромне сполучення з популярними грецькими островами зіткнеться з серйозними перебоями через страйк, оголошений впливовою профспілкою моряків.
18:39
Нове командування НАТО у Німеччині досягло операційної готовності
Командування в Ульмі забезпечить НАТО швидше переміщення військ по території Європи в кризовій ситуації.
18:26
Дещиця про учасників наради ОБСЄ з Криму: вони обманюють ЄС при отриманні віз
Жителі Криму, що представляють російську владу і організації півострова, обманом домагаються відкриття віз західних країн і приїжджають до Європи за російськими паспортами.
18:11
Росіянин не дає свідчень у справі про вбивство чеченця у Берліні - ЗМІ
Росіянин, якого затримали у Берліні за підозрою у вбивстві колишнього чеченського командира, не сказав жодного слова слідчим протягом більш ніж трьох тижнів.
17:47
Мінськ і Вашингтон домовились повернути послів, яких не було у столицях з 2008 року
Заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл анонсував повернення американського посла в Мінську і білоруського посла до Вашингтона.
17:29
ЄС профінансував ремонт дитсадків і лікарень у Маріуполі, Мелітополі та Приморську
На європейські кошти відремонтували Центральну районну лікарню Приморська, кардіологічне відділення у лікарні швидкої допомоги Маріуполя та два дитячі садки у Мелітополі.
17:04
Став відомий склад нової делегації України в ПАРЄ
У Верховній раді сформували новий склад української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.
16:59
Експрем'єр Італії покинув партію влади, похитнувши урядову коаліцію
Колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці залишив керівну Демократичну партію, щоб створити нову центристську політичну силу.
16:46
Французька поліція розібрала табір мігрантів у Дюнкерку
Французька поліція розпочала операцію з евакуації гімназії та наметового містечка біля північного порту Дюнкерк на тлі збільшення кількості мігрантів, які намагаються перетнути Ла-Манш.
16:44
Амстердам почав рекламувати Гаагу, щоб позбутися туристів
Влада Амстердама почала рекламувати подорожі в Гаагу для того, щоб позбавитися надмірної кількості туристів.
15:54
Apple оскаржила штраф Єврокомісії у 13 млрд євро: "сума не відповідає здоровому глузду"
Американська компанія Apple оскаржує в Суді ЄС податковий штраф у розмірі 13 млрд євро, який був накладений Єврокомісією у 2016 році через її діяльність в Ірландії.
15:48
Посли країн G7 відреагували на пожежу в домі Гонтаревої
Посли країн "Великої сімки" (G7) назвали неприйнятною пожежу в домі колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтаревої та привітали реакцію президента Зеленського на цю подію.
15:48
Українська делегація повернеться на нараду ОБСЄ після демаршу через "російський Крим"
Після консультацій із партнерами Україна погодилася відновити участь у щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов'язань держав-учасниць у людському вимірі, яку вона залишила після згадок окремих учасників про "російський Крим"
15:14
Туск закликав почати переговори про вступ Північної Македонії в ЄС
Президент Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів ЄС у жовтні схвалити рішення про початок переговорів про вступ з Північною Македонією.
14:59
У Брюсселі нові переговори щодо прокурора ЄС, на посаду претендує лише одна кандидатка
У Брюсселі відновилися переговори щодо призначення керівника нової Європейської прокуратури після того, як єдиною кандидаткою на посаду залишилася румунка Лаура Ковеші.
14:57
У Латвії планують автоматично надавати громадянство дітям негромадян
З 2020 року всі новонароджені Латвії, ймовірно, будуть автоматично отримувати громадянство — якщо тільки батьки не виберуть громадянство іншої країни.
14:55
ЄС очікує невідкладного розслідування серії нападів на Гонтареву
У представництві Євросоюзу в Україні очікують невідкладного розслідування серії нападів на колишню главу НБУ Валерію Гонтареву та покарання винних.
14:35
В ЄС вражені "турборежимом" нової влади, але застерігають від помилок
"Турборежим", взятий новою владою, у Брюсселі розглядають не як джерело занепокоєння, а радше привід для обережних компліментів.
14:20
PROMOTEDНа що дивитися при виборі перевізника товарів з Китаю (рос)
Товары из Китая выгоднее заказывать в китайских Интернет-магазинах и самостоятельно оформлять перевозку. Это экономнее, чем обращаться в маркетплейсы со встроенной доставкой.
14:15
Візит Північноатлантичної ради НАТО до Києва відбудеться 31 жовтня
Північноатлантична рада НАТО, тобто представники усіх 29 держав-членів Альянсу разом із генсеком Єнсом Столтенбергом, відвідає Київ 31 жовтня.
14:11
Делегація України залишила зал засідань ОБСЄ у Варшаві через заяви про "російський Крим"
Таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".
14:01
У Чехії пом'якшили вирок військовому, який воював за "ДНР"
Вищий апеляційний суд Праги полегшив вирок військовослужбовцю Еріку Ешту, якого засудили за участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території України.
13:29
В Афганістані від вибуху на мітингу за участю президента загинули 24 людини
Від вибуху в зоні проведення передвиборного мітингу, на якому був присутній президент Афганістану Ашраф Гані, загинули 24 людини.
13:29
Європарламент підтримав призначення Лагард на посаду президента ЄЦБ
Депутати Європейського парламенту підтримали кандидатуру Крістін Лагард на посаду президента Європейського центрального банку.
13:21
У МЗС Чехії назвали приватним візит чеської делегації до Криму
Нещодавня поїздка громадян Чехії до Криму, анексованого Росією, носила "виключно приватний, а не офіційний характер, і чехи не порушували чеські закони".
13:15
Німеччина продовжить місію проти ІДІЛ в Сирії та Іраку
Уряд Німеччини досяг компромісу щодо продовження місії Бундесверу в Сирії та Іраку для боротьби з терористичною групою "Ісламська держава".
12:51
ЄСПЛ зобов'язав РФ виплатити компенсації за переслідування у Придністров'ї
Європейський суд з прав людини ухвалив рішення у справі про порушення прав людини у школах, які ведуть навчання румунською мовою у Придністров'ї.
12:15
В Кишиневі затримали главу пропагандистського агентства Sputnik-Moldova
У Кишиневі затримали голову інформаційного агентства Sputnik-Moldova Владіміра Новосадюка.
11:52
Голова МЗС Литви розкритикував нові угоди про інтеграцію Білорусі з РФ
Нові угоди між Білоруссю та Росією про тіснішу інтеграцію держав означатимуть наближення Росії до литовського кордону "з усіма наслідками", що не можна сприймати позитивно.
11:51
фотоНа півночі Італії сталися вибух і пожежа на НПЗ
На півночі Італії в провінції Павія сталися вибух і пожежа на великому нафтопереробному заводі італійської нафтогазової компанії Eni.
11:31
У Нідерландах відправлення потяга затримали через жінку в нікабі
На центральному вокзалі Роттердама відправлення потяга затримали через жінку у нікабі, яка відмовлялася показувати своє обличчя.
11:21
Тіммерманс попередив Польщу й Угорщину про наміри нової Єврокомісії
Перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс попередив Польщу і Угорщину, що нова Єврокомісія не послабить своєї позиції у суперечці з ними щодо верховенства права.
10:47
Польському та литовському єврокомісарам скоротили повноваження - ЗМІ
Майбутня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скоротила повноваження комісара з питань сільського господарства, яким має стати представник Польщі Януш Войцеховський.
10:40
Словаччина: опозиції забракло голосів, щоб звільнити прем’єра
У Словаччині провалився вотум недовіри прем’єру Петеру Пеллегріні.
10:20
Скандал з Джонсоном у Люксембурзі викликав гнів у Британії
У Консервативній партії Британії висловили "гнів" з приводу приниження Люксембургом британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.
10:12
Верховний суд Британії вирішить, чи законно Джонсон призупинив роботу парламенту
Верховний суд Великої Британії розгляне дві апеляції щодо законності рішення прем’єр-міністра Бориса Джонсон призупинити роботу парламенту до 14 жовтня.
09:38
фотоУкраїнський автобус потрапив у ДТП в Польщі
На автомагістралі А4 поблизу села Ружа Підкарпатського воєводства Польщі в аварію потрапив автобус на українських реєстраційних номерах. 
09:25
Президентка Естонії вважає, що візитом до Росії посилила позиції своєї країни
На думку президентки Естонії Керсті Кальюлайд, її візит до Росії і зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним цього року посилили позиції країни.
08:56
Пристайко: на "нормандському" саміті узгоджуватимуть розробку документа
Лідери "нормандської четвірки" під час очікуваної зустрічі можуть домовитися про необхідність вироблення певного документа для підписання.
08:33
Трамп каже, що не хоче війни після атаки на нафтові об'єкти Саудівської Аравії
Президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що, найімовірніше, Іран стоїть за нападами на нафтові заводи в Саудівській Аравії, але наголосив, що не хоче переходити до війни, оскільки атаки призвели до зростання цін на нафту і зміцнили побоювання нового конфлікту на Близькому Сході.
08:13
Естонський міністр: не будьмо надто гостинними, бо в Україні, Білорусі і РФ - 200 млн російськомовних
Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме закликав з обережністю ставитися до спроб лібералізувати політику надання громадянства, зокрема для абхазьких естонців.
07:35
Посольство України обурене візитом русинських "друзів" Земана до Криму
Посольство України в Чехії закликає компетентні чеські органи засудити відвідини деякими чеськими громадянами окупованого Криму.