6 листопада 2019

Статті
Хто формує думку Трампа про Україну: закриті свідчення Курта Волкера у Конгресі США
Трамп висував чітку умову відновлення допомоги Києву. Зеленський мав оголосити про розслідування проти Байдена та щодо "втручання України" у вибори в США...
Колонки
ЄС завдає удару по "брудних грошах": де виграє Україна
ЄС впритул підійшов до створення нового незалежного органу, який займатиметься боротьбою з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом. І це – великий плюс для України!
Новини
20:46
57 осіб постраждали через ймовірний витік хімікатів у Британії
П'ятдесят сім людей потрапили в лікарні через утруднене дихання після підозри на витік хімікатів в графстві Кент.
20:26
Технічні газові переговори Єврокомісія-Україна-РФ пройдуть 8 листопада
Тристоронні технічні переговори між представниками Єврокомісії, України і Росії щодо транзиту російського газу на європейський ринок відбудуться 8 листопада.
20:14
Поліції Німеччини наказали посилити контроль на кордонах
Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер наказав федеральній поліції від середи, 6 листопада, посилити контроль на всіх німецьких кордонах.
19:48
Українець, який рятував людей в аварії біля Щецина, став громадянином Польщі
Андрій Сироватський, який рятував людей в аварії біля Щецина, разом з родиною з рук Любуського воєводи отримав акт про надання польського громадянства.
19:31
Стало відомо, якої заяви вимагав адвокат Трампа від Зеленського
Адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані вимагав, щоб президент України Володимир Зеленський зробив заяву про намір розслідувати справу компанії "Бурісма", у якій працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер, та нібито українське втручання у вибори в США 2016 року.
19:10
Україна і ЄС відновлять роботу Групи високого рівня зі стратегічних комунікацій
Україна та ЄС домовилися відновити засідання Групи високого рівня Україна-ЄС з питань стратегічних комунікацій під головуванням віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
18:58
Волкер: дії Луценка підживили скептичне ставлення Трампа до України
Колишній представник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що інформаційна кампанія ексгенпрокурора Юрія Луценка підживила скептичне ставлення президента Трампа до України.
18:38
У Конгресі анонсували перші відкриті слухання у справі імпічменту Трампа
Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф заявив, що наступного тижня відбудуться перші відкриті слухання у справі розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.
18:35
Джонсон звинуватив основного опонента на виборах у підтримці Путіна
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у середу звинуватив свого головного політичного опонента, лідера лейбористів Джеремі Корбіна, що після нападу в Солсбері він став на бік Путіна.
18:25
У Пентагоні закликали Україну посилити цивільний контроль над Збройними силами
Заступниця помічника міністра оборони США з питань співробітництва з Україною та країнами Євразії Лора Купер заявила про необхідність реалізації положень законодавства України в частині посилення цивільного контролю над Збройними силами.
18:05
Фон дер Ляєн затвердила кандидатуру єврокомісара від Румунії
Обраний президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно висунула на посаду єврокомісара кандидатку від Румунії Адіну-Іоану Валеан.
17:50
Німеччина на шляху до заборони пластикових пакетів
Уряд Німеччини підготував законопроєкт про заборону виробництва і використання пластикових пакетів з товщиною стінки менше ніж 50 мікрометрів.
17:48
Дочка президента Чехії хоче, щоб батько передумав щодо одностатевих шлюбів
Катержина Земанова хотіла б змінити думку свого батька, президента Чехії Мілоша Земана, про шлюби гомосексуальних пар.
17:36
Конфлікт між партіями влади поставив під загрозу уряд Молдови
Партія соціалістів Молдови у середу виступила проти того, щоб прем'єр-міністр Майя Санду вибирала кандидатів на посаду генерального прокурора, звинувативши главу кабміну в порушенні угоди між блоком ACUM і ПСРМ.
17:29
У Нідерландах підстрелили вже другого адвоката у справах про наркотики
6 листопада невідомі нападники завдали вогнепальних поранень та серйозних травм нідерландському адвокату просто біля кордону з Німеччиною. Вже вдруге за два місяці адвокат з Нідерландів став об'єктом замаху.
17:05
Президентка Словаччини заветувала закон про заборону соцопитувань перед виборами
Президент Словаччини Зузана Чапутова в середу наклала вето на новий закон про заборону публікації результатів опитування громадської думки за 50 днів до виборів і пообіцяла оскаржити його в Конституційному суді, якщо парламент подолає її вето.
16:47
фотоЗатоплені дороги і заблоковані мости: Чорногорія потерпає від повені
Рясні дощі спричинили повені і зсуви землі в деяких районах Чорногорії, заблокувавши для проїзду дороги та ізолювавши десятки будинків.
16:42
У Польщі чоловіка оштрафували за знищення вивіски почесного консульства України
Окружний суд в Ополє наклав штраф у 1000 злотих на 29-річного Томаша А. за знищення консульської вивіски з гербом України.
16:25
Lufthansa скасує 1300 рейсів через страйк
Німецька авіакомпанія Lufthansa скасує 7 і 8 листопада загалом 1300 рейсів у зв'язку з майбутнім 48-годинним страйком бортперсоналу.
16:13
Уряд Литви планує суттєво збільшити чисельність армії
Литва планує збільшити чисельність військ в найближчі п'ять років і створити новий логістичний батальйон на заході країни.
15:48
інфографікаЄвростат порівняв кількість вбивств у країнах ЄС
2017 року в ЄС сталося близько 5 200 умисних вбивств, зафіксованих поліцією. Ця цифра зменшилась на 19% з 2008 року.
15:46
Кіпр почав процес позбавлення громадянства 26 власників "золотих" паспортів
Кілька провідних видань опублікували інформацію про особу бенефіціарів, включаючи еліту Камбоджі та малайзійського втікача від правосуддя.
15:32
ЄС оцінюватиме українські енергетичні законопроєкти на відповідність нормам блоку
Україна та ЄС створять механізм, який дозволить європейській стороні оцінювати українські енергетичні законопроєкти щодо їхньої сумісності з правом ЄС.
15:20
Лідерка Естонії розчарована, що всю освіту не перевели на естонську мову
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд висловила розчарування тим, що нинішня урядова коаліція досі не перевела всю систему освіти на естонську мову.
15:11
Британський міністр подав у відставку через скандал із його колишнім помічником
Британський міністр у справах Уельсу Алан Кернс оголосив про відставку через скандал про зґвалтування, в якому замішаний його колишній помічник.
15:11
Росія поставить Сербії комплекси "Панцир-С" у найближчі місяці
Росія поставить Сербії зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) "Панцир-С" в найближчі місяці попри застереження США про можливі санкції проти балканської країни в разі таких закупівель.
15:05
США пригрозили Сербії санкціями за купівлю зброї у РФ
Спецпредставник Держдепартаменту США Метью Палмер заявив про можливе запровадження санкцій проти Сербії за закупівлю російської зброї.
14:47
Брюссель офіційно попросив Британію про кандидата в єврокомісари
Майбутня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала британському прем'єру Борису Джонсону лист з проханням висунути кандидата на пост єврокомісара – й бажано жінку.
14:45
Уряд Румунії висунув двох кандидатів у Єврокомісію
Уряд Румунії в середу висунув двох кандидатів на пост свого комісара у новій Єврокомісії. Ними стали європейські депутати Адіна Валеан та Зігфрід Мурешан, заявив прем'єр-міністр Людовік Орбан.
14:36
Туреччина каже, що схопила дружину убитого ватажка ІДІЛ
Президент Туреччини у середу заявив про затримання дружини убитого глави терористичної "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді.
14:17
Угорський мер, герой секс-скандалу, подав у відставку
Мер угорського міста, що втрапив перед виборами у секс-скандал, оголосив про відставку попри переобрання минулого місяця.
13:57
У Мінекономіки пояснили, як працюватиме торгівля з Британією у разі "жорсткого" Brexit
Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства опублікувало пояснення щодо торгівлі з Великою Британією у разі її виходу зі складу Євросоюзу без угоди.
13:50
Тисячі шкіл не працюють в Нідерландах через вчительський страйк
Тисячі шкіл по всій країні не працюють в Нідерландах у середу через одноденний страйк учителів.
13:31
Безвіз зі США для поляків почне діяти 11 листопада
Громадяни Польщі зможуть подорожувати без віз до США з 11 листопада.
13:11
Фінська митниця поверне громадянам 11,5 млн євро через неправильні курси валют
Митниця Фінляндії протягом трьох років використовувала неправильні курси валют при розмитненні товарів, тому має повернути громадянам 11,5 млн євро.
13:08
Британія і Норвегія вилучили з продажу карти РФ вод України
Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR у Норвегії і IC-ENC у Великій Британії вилучили зі своїх каталогів російські навігаційні карти вод України.
12:57
Італія першою у світі запровадить у школах обов'язкове вивчення кліматичних змін
Італія стане першою країною у світі, де в школах проводитимуть обов'язкові заняття, присвячені питанням зміни клімату.
12:53
Ірландія запровадить "податок на лате", щоб зменшити пластикові відходи
Ірландія запровадить так званий "податок на лате" на одноразові кавові чашки до 2021 року.
12:47
Австрія виділяє мільйон євро на допомогу мешканцям Донбасу і розмінування
Уряд Австрії 6 листопада вирішив надати 500 тисяч євро Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і ще 500 тисяч євро австрійським неурядовим організаціям для пом'якшення надзвичайної ситуації в кризових регіонах України.
12:25
Швеція звинуватила іракця у шпигунстві на користь Ірану
У шведській прокуратурі повідомили, що 46-річному іракцю висунуті звинувачення в шпигунстві на користь Ірану шляхом збору інформації про іранських біженців в Швеції, Бельгії та Нідерландах.
11:52
До України прибула оціночна місія НАТО для підготовки звіту про виконання РНП
6-8 листопада оціночна місія НАТО зустрічатиметься з представниками майже усіх центральних органів виконавчої влади, залучених до виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік.
11:45
Під час вибуху на заводі у Греції загинув робітник
У центральній Греції в результаті вибуху на заводі виробника нікелю Larco у Фтіотиді був смертельно поранений 55-річний робітник.
11:22
Королева Британії відмовилася від виробів з натурального хутра
Королева Британії Єлизавета ІІ першою з королівської родини відмовилася від одягу з натурального хутра.
11:17
Росія вимагає закрити офіс ООН у Боснії
Росія закликала закрити офіс верховного представника ООН у Боснії та Герцеговині, стверджуючи, що він діє упереджено.
10:27
Уряд Німеччини хоче допомогти «Північному потоку-2» обійти газову директиву ЄС - ЗМІ
Німецька правляча коаліція розробила новий закон, який має захистити споруджуваний газопровід "Північний потік-2" від посилених правил оновленої газової директиви ЄС.  
10:24
Прем'єр Британії порівняв лідера лейбористів зі Сталіним через його "ненависть" до багатих
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон почав виборчу кампанію консерваторів з порівняння лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна зі Сталіним через його "ненависть" до багатих людей.
09:49
У Британії залізничники анонсували різдвяний страйк протягом 27 днів
Запланований страйк має розпочатися 2 грудня в рамках тривалої суперечки щодо охорони у поїздах. Загалом він триватиме до 27 днів і буде розбитий на три етапи.
09:45
Уряд Норвегії вибачився за скандал із соцдопомогою
Уряд Норвегії вибачився за те, що протягом років багато отримувачів соцдопомоги незаконно опинялися у в’язницях за шахрайство.
09:22
ЄС нагадав Києву: швидкість реформ має йти поряд з інклюзивним законодавчим процесом
В ЄС заявили, що швидкість і ефективність реформ мають супроводжуватися інклюзивним законодавчим процесом.
08:59
Оприлюднений лист, в якому Трамп запрошує Зеленського до Вашингтона
У Конгресі оприлюднили лист президента США Дональда Трампа президенту України Володимиру Зеленському з запевненнями у непохитній підтримці і запрошенням до Білого дому.
08:30
Апеляційний суд Польщі підтвердив вину учасників нападу на українську ходу
Апеляційний суд у Перемишлі підтвердив рішення суду першої інстанції, який постановив, що всі 20 осіб, котрі напали на українську релігійну ходу 26 червня 2016 року, винуваті у скоєнні злочину.
08:15
Турецько-російський патруль у Сирії закидали камінням
Турецькі та російські війська у вівторок почали своє друге спільне патрулювання на півночі Сирії поблизу міста Кобані.
07:57
На слухання у Конгрес викликали керівника адміністрації Трампа
07:46
Посол США в ЄС змінив свідчення і визнав тиск Трампа на Україну
Високопоставлений американський дипломат переглянув свої свідчення слідчим Палати представників і визнав зв’язок американської допомоги Україні з розслідуванням щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена.