25 липня 2019

Статті
Від Сандерса до Оказіо-Кортес: "майже комуністи" кинули виклик політиці США
Запит на соціальну справедливість у США привів до влади нову генерацію політиків. То звідки ж приходять нові ліві, чого від них чекати і як вони вплинуть на президентські вибори 2020 року?
Колонки
Тест на євроінтеграцію: які законопроєкти стануть визначальними для нової Ради
Попри чималі досягнення, Рада версії 8.0 залишила у сфері євроінтеграції багато "хвостів", які наступним народним обранцям доведеться оперативно закривати.
Новини
21:05
Австрія оголосила у розшук підозрюваного в шпигунстві росіянина
Міністерство внутрішніх справ Австрії оголосило в міжнародний розшук 65-річного громадянина Росії Ігоря Зайцева за підозрою в шпигунстві, а саме –  у роботі на Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ.
20:30
Наступні 3-5 років вирішальні для шансів вступу України в ЄС – Клімкін
Глава МЗС України Павло Клімкін, який перебуває у "політичній відпустці", вважає, що найближчі 3-5 років можуть стати вирішальними для шансів України у майбутньому вступити в Європейський союз.
20:14
Зеленський і Трамп обговорили майбутню зустріч у США
Президент Володимир Зеленський вдруге телефоном поспілкувався з президентом США Дональдом Трампом.
19:56
У Римі пластикові пляшки можна обміняти на квиток у метро
На трьох станціях метро у Римі встановили автомати, які дозволяють пасажирам в обмін на пластикові пляшки отримати проїзний квиток.
19:26
Жителі Майорки виступили за обмеження круїзних лайнерів у Пальмі
Жителі Пальми-де-Майорки та громадські організації звернулися до міської влади з проханням обмежити кількість круїзних лайнерів і туристів, які можуть перебувати в місті одночасно.
18:50
РФ визнала Atlantic Council небажаною організацією
Генеральна прокуратура Росії визнала небажаної діяльність американської неурядової організації Атлантична рада - Atlantic Council of the United States.
18:45
Комітет Сенату США наступного тижня голосуватиме щодо санкцій проти "Північного потоку-2"
Комітет Сенату США наступного тижня проведе голосування щодо законопроєкту, який має накласти санкції щодо компаній та осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".
18:16
Волкер прибув до Києва, обговорив співпрацю з Україною в ОПК
Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер 25 липня прибув до Києва.
18:12
ЄС назвав вимогу Джонсона щодо Brexit неприйнятною
Головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє назвав неприйнятною вимогу нового прем’єра Британії Бориса Джонсона вилучити з угоди про вихід так званий механізм "бекстоп".
17:50
Джонсон висунув ЄС умову для впорядкованого Brexit
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у четвер, що з угоди про Brexit необхідно виключити контраверсійний механізм "бекстоп" - тоді можливий упорядкований вихід Британії з блоку.
17:36
Польща назвала кандидата в єврокомісари
Польща запропонувала кандидатуру голови Кабінету президента Кшиштофа Щерського на посаду одного з комісарів у новій Європейській комісії.
17:10
У швейцарських Альпах загинули двоє альпіністів
У швейцарських Альпах в результаті нещасного випадку біля верхів'я знаменитої гори Маттергорн загинули двоє альпіністів.
16:48
Парламент Іспанії вдруге не обрав прем’єра, зріс ризик перевиборів
У четвер парламент Іспанії не переобрав головою уряду лідера соціалістів, в.о. прем'єр-міністра Педро Санчеса.
16:30
У Брюсселі побили водія польської євродепутатки
Польський член Європарламенту каже, що її водія сильно побили троє чоловіків, коли він чекав забрати її в центрі Брюсселя.
16:22
Єврокомісія подала до суду на Болгарію та Іспанію через забруднене повітря
Європейська комісія у четвер подала до Суду ЄС на Болгарію та Іспанію через те, що країни не змогли захистити громадян від забруднення повітря.
16:07
Мілітаризація космосу: Франція запустить "грізні" спостережні супутники
Франція планує з 2023 року запустити спостережні міні-супутники для підвищення можливостей захисту французьких супутників.
15:42
Україна закрила 9 квот на безмитний експорт агропродукції в ЄС
Станом на 22 липня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС за дев’ятьма групами товарів.
15:33
Болгарський суд вперше визнав одностатевий шлюб
Суд у Болгарії виніс рішення на користь одностатевої пари, одруженої у Франції, - це перше визнання одностатевого шлюбу консервативною країною.
15:22
У Парижі спека побила рекорд 1947 року
У четвер в Парижі зафіксували історичний температурний рекорд – стовпчик термометра вперше за понад 70 років перевищив 41 градус за Цельсієм.
15:17
Росія завдала авіаударів по місту в Сирії, є загиблі
Військова авіація Росії 25 липня завдала ударів по місту Маарат аль-Нуман в сирійській провінції Ідліб.
15:00
Путін розширив винятки для громадян Туреччини щодо безвізу
Президент Владімір Путін підписав указ про скасування частини спеціальних економічних заходів, запроваджених після загострення відносин Москви і Анкари 2015 року.  Путін частково відновив дію угоди між Росією і Туреччиною про умови взаємних поїздок громадян.
14:58
В Нідерландах на тлі спеки оголосили попередження про смог
Національний інститут охорони здоров'я Нідерландів на тлі аномальної спеки в Європі попередив про високий рівень смогу через концентрацію озону в повітрі у деяких частинах країни.
14:55
У парламенті Молдови вимагають відкрити справу проти експрем’єра Лянке
Комісія парламенту Молдови, що розслідує крадіжку мільярда, 25 липня звернулася в Генеральну прокуратуру з вимогою почати кримінальне розслідування щодо окремих чиновників, серед яких колишній прем'єр-міністр Юріє Лянке.
14:44
Польська поліція ідентифікувала 92 підозрюваних у нападах на Марш рівності у Білостоці
Польська поліція ідентифікувала 92 особи, які порушили закон під час суботнього Маршу рівності у Білостоці.
14:24
США запровадять нові санкції проти Росії
Сполучені Штати розглядають питання про запровадження нових санкцій проти Росії через підтримку президента Венесуели Ніколаса Мадуро, заявив у середу представник Білого дому в південноамериканській країні.
14:18
фотоРозіграш Трампа: президент виступив на тлі двоголового орла
Під час виступу президента США Дональда Трампа перед прихильниками у Вашингтоні на екрані, розташованому за його спиною, була зображена змінена президентська печатка.
14:04
Джонсон сподівається, що ЄС погодиться переглянути угоду про Brexit
В іншому випадку Велика Британія вийде з ЄС без угоди.
13:52
РФ завершила перший етап поставки С-400 Туреччині
Перша частина поставки російської системи протиракетної оборони С-400 до Туреччини завершена.
13:51
У Фінляндії підтвердили факт порушення повітряного простору літаком РФ
Фінське прикордонне відомство підтвердило факт порушення повітряного простору Фінляндії російським літаком минулого тижня.
13:46
Єврокомісія звертається до Суду ЄС через угорський закон "Стоп Сорос"
Європейська комісія вирішила звернутися до Суду ЄС у зв'язку з прийнятим в Угорщині законодавством, яке криміналізує діяльність в підтримку клопотань про надання притулку.
13:31
ЄС очікує від Скоп'є останніх кроків для початку переговорів про вступ у жовтні
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів відвідав Північну Македонію, де обговорив прогрес у реформах, необхідний для початку у жовтні цього року переговорів про вступ країни до ЄС.
13:30
Дві школи поблизу Нотр-Дама закрили через високий рівень концентрації свинцю
Дві школи в центрі Парижа, які влітку працюють як рекреаційний центр, були закриті в четвер вранці через високу концентрацію свинцю.
12:45
Facebook перед виборами в Україні видалив фейкові акаунти, що критикували владу
Компанія Facebook заявила в четвер, що видалила понад 1800 облікових записів і сторінок з Таїланду, Росії, України та Гондурасу в рамках протидії оманливій політичній пропаганді та іншим зловживанням її сервісом.
12:37
Європейський центробанк підтримує призначення Лагард своїм президентом
Європейський центральний банк заявив у четвер, що у нього "немає заперечень проти того, щоб Крістін Лагард стала його новим президентом".
12:22
У Болгарії двох осіб звинуватили у тероризмі через найбільший в історії витік даних
У Болгарії прокуратура висунула звинувачення в тероризмі двом співробітникам компанії з кібербезпеки в рамках розслідування найбільшого в історії країни витоку даних.
11:58
В аеропорту Амстердама – другий день затримок через проблеми із заправкою літаків
Амстердамський аеропорт Схіпхол попереджає пасажирів, що затримки, викликані проблемою доставки палива, затягнуться на другий день.
11:42
фотоФранцуз на флайборді не зміг перетнути Ла-Манш, впав у воду під час дозаправки
Френкі Запата сподівався перебратися з північної Франції в південну Англію всього за 20 хвилин.
11:24
Політична криза в Іспанії: парламент вдруге спробує обрати прем’єра
Іспанські соціалісти вважають, що їх переговори з Unidas Podemos з метою формування уряду "повністю провалилися" перед фінальним голосуванням за кандидатуру прем’єра.
10:50
Трамп не хоче карати Туреччину за купівлю російських С-400 – ЗМІ
Президент США Дональд Трамп на закритій зустрічі сенаторів-республіканців дав зрозуміти, що він не хоче карати Туреччину за купівлю нею російської ракетної системи.
10:46
фотоУ Чехії мікроавтобус з українцями зіткнувся з рейковим автобусом, загинула жінка
За інформацією чеських правоохоронців, водій мікроавтобусу не відреагував на заборонені сигнали світлофору на залізничному переїзді і спробував проїхати його перед потягом.
10:18
Спека у Європі: в Німеччині та Британії фіксують температурні рекорди
У Німеччині встановлено новий температурний рекорд в +40,5 градусів Цельсія і синоптики попереджають, що він може оновитися вже в четвер.
10:11
Зеленський і новий прем’єр Британії можуть зустрітись після Brexit – посол
Українська сторона працюватиме над організацією зустрічі нового прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента України Володимира Зеленського після завершення процедури Brexit.
09:44
Прем’єр Британії дав посаду в уряді своєму брату
Британський прем'єр Борис Джонсон призначив свого молодшого брата Джо на одну з урядових посад.
09:27
Сенат Чехії звинуватив Земана у порушенні Конституції
Верхня палата чеського парламенту проголосувала за те, щоб висунути звинувачення проти президента Мілоша Земана у порушенні Конституції.
09:19
Італійська опозиція ініціює у парламенті голосування за недовіру Сальвіні
Опозиційна Демократична партія Італії ініціює голосування в парламенті про недовіру міністру внутрішніх справ Маттео Сальвіні.
08:54
КНДР провела запуск двох ракет малої дальності
Північна Корея в четвер запустила дві ракети ближнього радіуса дії в морі біля свого східного узбережжя.
08:31
В уряді Італії не згадали Марківа у повідомленні про розмову Конте з Зеленським
Офіс президента України після телефонної розмови повідомив, що Зеленський і Конте обговорили вирок нацгвардійцю Марківу, якого італійський суд засудив до 24 років ув’язнення.
08:04
В Анкарі поранили білоруського дипломата, нападник застрелився
В Анкарі пострілами з пістолета поранений білоруський дипломат, заступник секретаря з адміністративних справ посольства Білорусі в Туреччині Александр Поганшев.
07:46
Джонсон сформував уряд Британії: більшість міністрів – прихильники Brexit
Новий прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у середу ввечері оголосив список нових міністрів, віддавши ключові посади прихильникам виходу країни з Євросоюзу.