22 лютого 2022

Статті
Мінськ-3, м’які санкції та інші наслідки визнання Кремлем "незалежності" окупованого Донбасу
Які наслідки матиме визнання РФ "незалежності" окупованих нею територій на Сході України? Зменшення ризиків нападу на Київ чи навпаки?
Новини
22:14
фотоУ Берліні та Парижі мітингували під посольствами РФ через Україну
21:53
Захищатимемо кожен дюйм території НАТО: Байден розпорядився посилити союзників у Європі
Президент Джо Байден оголосив у вівторок, що він санкціонував додаткові переміщення американських сил і військової техніки в Європі для зміцнення союзників у країнах Балтії.
21:36
Байден оголосив новий пакет санкцій проти Росії
Президент США Джо Байден оголосив про перший із багатьох запланованих рівнів нових санкцій проти Росії після визнання нею "незалежності" ОРДЛО.
ДайджестНімеччина блокує російський газогін, болісні санкції ЄС, кінець Мінським угодам: новини дня
21:01
Німеччина готується відбивати російські кібератаки 
Високопоставлений представник служби безпеки Німеччини заявив, що влада готується до можливих кібератак через російську кризу.
20:30
Глава Пентагону: Путін все ще може уникнути повномасштабної війни
Глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з главою МЗС Дмитром Кулебою заявив, що президент РФ Владімір Путін все ще може уникнути повномасштабної війни.
20:29
Зустріч глави МЗС Франції з Лавровим скасовано 
Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан повідомив, що запланована на п'ятницю зустріч із главою МЗС РФ Сергеєм Лавровим не відбудеться.
19:55
Кулеба наполягає: ЄС має дати європейську перспективу України
Глава МЗС Дмитро Кулеба наполягає, що на тлі загострення російської кризи Україні необхідно терміново надати перспективу членства у ЄС. 
19:47
ЄС каже, що має додаткові санкції "в резерві", якщо РФ вирішить іти далі
ЄС має у своєму розпорядженні додаткові санкції, і буде про них домовлятися, якщо Росія вирішить піти ще далі у своєму вторгненні в Україну.
19:35
ЄС затвердив санкції проти 351 депутата Держдуми і 27 осіб та об'єднань
Міністри закордонних справ Євросоюзу на позачерговій зустрічі у вівторок одностайно погодили пакет санкцій проти Росії після визнання нею ОРДЛО.
18:53
Путін: Мінських угод більше не існує
Президент РФ Владімір Путін заявив, що після визнання "незалежності" ОРДЛО Мінських угод більше не існує. 
18:53
Генсек НАТО прокоментував дозвіл Ради Федерації на застосування армії РФ в ОРДЛО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що дозвіл Ради Федерації на застосування військової сили за межами Росії вкладається у модель її агресивної поведінки.
18:38
ЄС вирішив відкритися для туристів, вакцинованих китайською вакциною CoronaVac
Держави ЄС спільно ухвалили оновлені рекомендації для держав-членів щодо допуску вакцинованих подорожуючих, у тому числі з метою туризму, які відкривають можливості для туризму після щеплення CoronaVac.
18:30
Білорусь "з розумінням" поставилась до рішення Путіна визнати ОРДЛО
МЗС Білорусі прокоментувало  рішення Росії визнати незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР".
ВідеоЩо означатиме розрив дипломатичних відносин із РФ?
18:21
Генсек НАТО: РФ продовжує планувати повномасштабну атаку на Україну
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що після визнання "незалежності" ОРДЛО Росія продовжує планувати повномасштабну атаку на Україну. 
18:00
Байден у вівторок виступить зі зверненням щодо російської кризи
Президент США Джо Байден у вівторок виступить зі зверненням щодо ситуації на сході України на тлі повідомлень про наміри Білого дому оголосити про "значні" нові санкції проти Росії.
17:50
Президенти Литви та Польщі відвідають Україну
23 лютого президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом Литовської Республіки та президентом Республіки Польща.
17:45
Данський пенсійний фонд зупинить інвестиції у російські активи 
Данський пенсійний фонд AkademikerPension негайно припинить нові інвестиції у російські активи після того, як президент Владімр Путін визнав "незалежність" ОРДЛО. 
17:37
Білий дім почав вживати слово "вторгнення" стосовно руху військ РФ на сході України
Білий дім у вівторок почав називати розгортання російських військ на сході України "вторгненням" після того, як спочатку вагався використовувати цей термін — вторгнення є червоною лінією, яка, за словами президента Джо Байдена, призведе до того, що США запровадять суворі санкції проти Москви.
17:37
Кулеба: свою позицію щодо "Мінська" Україна визначить додатково
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що свою позицію щодо Мінських угод після визнання Росією ОРДЛО Україна визначить додатково.
17:30
Кулеба розповів, коли розірвуть дипвідносини з Росією
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що дипломатичні віносини з РФ будуть розірвані, щойно президент ухвалить відповідне рішення.
17:26
Британія та країни Балтії планують військові навчання в Північній Європі
Велика Британія та країни Балтії домовилися провести комплексні військові навчання в Північній Європі, на морі, на суші та в повітрі.
17:19
Україна просить Британію і США про додаткову оборонну зброю 
Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що звернувся з проханням про додаткову оборонну зброю до Британії та проситиме про це партнерів у США. 
16:53
Громадянина Німеччини звинуватили в продажі Росії хімікатів для виготовлення зброї
Німецька прокуратура заявила у вівторок, що висунула звинувачення проти громадянина Німеччини за допомогу російським спецслужбам у придбанні хімікатів, призначених для виробництва зброї масового знищення.
16:50
Німеччина може направити більше військ на східний фланг НАТО
Німеччина може відправити додаткові війська до Литви та інших країн на східному фланзі НАТО після того, як Росія офіційно визнала свої квазі-республіки на Донбасі "незалежними". 
16:33
У Байдена визнали, що домовлялися з Німеччиною про зупинку сертифікації Nord Stream-2
США привітали рішення Німеччини призупинити сертифікацію "Північного потоку-2", заявивши, що воно було ухвалене після тісних консультацій з Вашингтоном.
16:24
ЄС вперше активує Сили швидкого реагування у кіберпросторі для підтримки України
Європейський союз за запитом Києва активує групу експертів з кібербезпеки, щоб допомогти Україні відбити кібератаки з Росії.
16:17
Орбан подзвонив Зеленському і висловив підтримку Україні
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зателефонував президенту України Володимиру Зеленському після рішення Росії визнати "незалежність" ОРДЛО. 
16:01
Британія вимагає перенести фінал Ліги чемпіонів з Росії
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловився за перенесення фіналу Ліги чемпіонів, який має відбутися у травні у Санкт-Петербурзі. 
Аналітика короткоЯкі наслідки для України має визнання Путіним "незалежності" ОРДЛО
15:54
Угорщина переміщує війська до кордону з Україною
Міністр оборони Угорщини Тібор Бенко оголосив, що найближчими днями війська угорської армії будуть переміщені до кордону з Україною, щоб реагувати на потенційні гуманітарні завдання і підсилити захист країни.
15:39
Прем’єр Італії засудив рішення Росії визнати ОРДЛО
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що рішуче засуджує рішення російської влади про визнання двох сепаратистських територій Донбасу. 
15:31
ЄС офіційно повідомив, які санкції розглядає проти Росії за визнання ОРДЛО
Зустріч розпочнеться сьогодні о 16.00 і відбудеться під головуванням Високого представника ЄС Жозепа Борреля.
15:30
Польща вітає рішення Берліна щодо "Північного потоку", але очікує ще рішучіших кроків
Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький позитивно оцінив рішення Німеччини зупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік", але заявив про очікування ще більш рішучих кроків.
15:08
Греція занепокоєна долею своєї громади в Маріуполі на тлі визнання ОРДЛО Росією
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс висловив занепокоєння розвитком подій довкола визнання Росією "незалежності" ОРДЛО, в тому числі і через етнічних греків у Маріуполі.
14:46
Британія ввела санкції проти російських банків і олігархів
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти РФ за визнання сепаратистських утворень "ДНР" і "ЛНР".
14:45
Президент Фінляндії: дії РФ в Україні можуть завадити спільному будівництву АЕС
Президент Фінляндії Саулі Ніїністьо заявив, що дії Росії в Україні вплинуть на оцінку безпеки спільного фінсько-російського проекту атомної електростанції на північному заході північної країни.
14:11
Посол ЄС в Україні сказав, що "не сумуватиме" за "Північним потоком-2"
Посол ЄС в Україні Матті Маасікас після заяви канцлера ФРН про зупинку сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2" сказав, що "не сумуватиме" за ним.
14:04
ЄС планує санкції проти кількох сотень російських депутатів - ЗМІ
Європейська комісія та Європейська служба зовнішніх дій представили пропозицію щодо санкцій країнам-членам ЄС після рішення президента Росії визнати незалежними сепаратистські регіони "ЛНР" і "ДНР".
13:44
МЗС Австрії викличе посла Росії через визнання "ДНР" і "ЛНР"
Міністерство закордонних справ Австрії викличе посла Росії у зв'язку із визнанням незалежності сепаратистських утворень "ДНР" та "ЛНР".
13:29
МЗС відкликає до Києва в.о. керівника посольства України в РФ
МЗС України повідомило, що викликало в Україну для проведення консультацій тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила.
13:21
Росія вийшла з Мінських домовленостей - заява Зеленського
Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО означає її односторонній вихід з Мінських домовленостей.
13:19
Німеччина зупиняє сертифікацію "Північного потоку-2"
Уряд Німеччини зупиняє процес погодження російського газопроводу "Північний потік-2" через ескалацію конфлікту з боку Росії.
13:01
Зеленський потролив західних дипломатів за евакуацію з України
Президент України Володимир Зеленський дорікнув країнам, які частково евакуювали дипломатів з України.
12:41
Ердоган назвав неприйнятним рішення Росії визнати ОРДЛО
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував рішення Росії визнати незалежність сепаратистських утворень "ЛНР" та "ДНР".
12:37
Президентка Європарламенту висловилася за санкції проти РФ у відповідь на визнання ОРДЛО
Президентка Європарламенту Роберта Метсола відреагувала на визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО, зауваживши, що за це варто запровадити жорсткі санкції.
12:31
У Раді Європи вважають Мінські угоди "єдиною основою" для врегулювання попри визнання ОРДЛО
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич після визнання Росією ОРДЛО заявила, що Мінські домовленості все одно "лишаються єдиною основою для вирішення конфлікту на Донбасі".
12:15
"Це вирішальний момент в історії Європи": президент Естонії у Києві про російську загрозу
Президент Естонії Алар Каріс заявив, що нинішні події є вирішальними для подальшої історії Європи та закликав західних лідерів розуміти свою відповідальність.
12:13
МЗС просить Зеленського розірвати дипломатичні відносини з Росією
Міністерство закордонних справ направило президенту запит щодо розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією.
11:53
Земан: рішення Росії направити війська в ОРДЛО збільшує ризик війни
Мілош Земан, відомий своєю проросійською позицією, раніше не коментував нинішню російську кризу та нарощування військ РФ на кордоні України.
11:37
В адміністрації Макрона назвали "параноїдальною" промову Путіна щодо України
В адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона, коментуючи промову президента РФ перед визнанням ОРДЛО, назвали її "параноїдальною" та обурились порушенням обіцянок, які Владімір Путін дав президенту Франції.
11:19
Британія негайно запровадить санкції, які дуже сильно вдарять по Росії - Джонсон
Детально про санкції він розповість під час виступу у парламенті о 14:30 за Києвом.
11:16
Ірландія засудила визнання Путіним ОРДЛО, обіцяє підтримати санкції ЄС
Ірландія засудила рішення президента РФ визнати "незалежними" окуповані території Донбасу.
11:07
Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну - прем'єр Британії
Борис Джонсон попередив про "нову ірраціональну поведінку Росії".
10:56
Боррель не вважає російські війська в ОРДЛО "повномасштабним вторгненням"
Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель не вважає повномасштабним вторгненням визнання Росією незалежності "ЛНР" та "ДНР".
10:46
airBaltic призупиняє нічні рейси в Україну до кінця лютого
Латвійська авіакомпанія airBaltic до кінця лютого призупиняє нічні рейси до України та з України. 
10:41
ЄС у вівторок затвердить санкції проти Росії за визнання "ДНР" і "ЛНР"
Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що скликає у вівторок позачергове засідання глав МЗС для затвердження санкцій проти РФ.
10:25
Грузія засудила визнання Путіним ОРДЛО: "повторює сценарій агресії 2008 року"
У Грузії засудили рішення президента РФ Владіміра Путіна визнати "незалежними" окуповані території Донбасу та звернули увагу, що схожим чином Росія вчинила з Грузією у 2008 році.
10:07
В уряді Британії заявили, що вторгнення Росії в Україну вже почалося
Вторгнення Росії в Україну вже почалося, тому Велика Британія запровадить санкції проти Росії.
09:56
Австралія евакуювала співробітників посольства зі Львова до Румунії та Польщі
У міністерстві знову закликали всіх австралійців негайно покинути Україну.
09:55
"Час настав": Кулеба про обіцяні РФ санкції Заходу
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вважає останні кроки Росії достатніми для того, щоб Захід застосував проти неї санкції.
Аналітика короткоНа що потрібно звернути увагу у промові Зеленського у Мюнхені
09:32
Члени Радбезу ООН засудили рішення Росії про визнання "Л/ДНР"
Представники США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Індії, Ірландії, ОАЕ, Кенії та Гани закликали до миру та дипломатії у спробі запобігти війні в Україні.
09:32
Канцлер Австрії засудив визнання Росією ОРДЛО та скликає кризову команду уряду
Канцлер Австрії Карл Негаммер засудив визнання Росією "незалежності" окупованих територій сходу України. 
09:03
Канада заявила, що дії РФ загрожуть миру в Європі і світі та обіцяє санкції
Канада засудила рішення президента РФ Владіміра Путіна визнати "незалежними" окуповані території Донбасу та обіцяє за це економічні санкції, але не ті, які планувались на випадок вторгнення.
08:40
Зеленський поговорив з Джонсоном і Дудою після визнання Росією ОРДЛО
Президент України Володимир Зеленський після рішення Росії визнати "незалежність" окупованих районів Донбасу мав телефонні розмови з президентом Польщі Анджеєм Дудою і прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном. 
08:28
Кулеба обговорив з Блінкеном санкції проти РФ
08:11
Дипломати США в Україні, переміщені до Львова, ночували у Польщі
Дипломати посольства США в Україні, яких раніше перемістили з Києва до Львова, з міркувань обережності виїхали ночувати ніч на 22 лютого до Польщі.
07:57
Президент Євроради поговорив із Зеленським та запевнив у підтримці
Президент Європейської ради Шарль Мішель провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським після визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО.
07:46
Кулеба закликав світ не зволікати з санкціями проти РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту належно відреагувати на визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО, тому що від цього буде залежати, на що Кремль наважиться далі.
01:25
Білий дім оприлюднив санкції проти ОРДЛО
Президент США підписав новий пакет санкцій, пов'язаний із визнанням Росією "незалежності" донбаських республік.
00:38
Байден повідомив Зеленському про санкції проти РФ у відповідь на визнання "Л/ДНР"
Президент США Джо Байден рішуче засудив рішення президента Росії Владіміра Путіна визнати незалежність так званих "ДНР" і "ЛНР".
00:11
Макрон пропонує скликати Радбез ООН і запровадити точкові санкції проти РФ
Президент Франції Еммануель Макрон запропонував скликати засідання Ради безпеки ООН після рішення Росії визнати незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР.