15 лютого 2024

Статті
Бізнес та громада обʼєдналися для створення економічного форпосту в Чернігівській області
4 млн грн податків, 500 додаткових робочих місць та створення факультету харчових технологій.
Заручники атаки на Байдена: що заважає Україні отримати фінансування від США
Виклик, який кинули республіканці – це виклик не Україні, а лідерству президента Байдена. Що в такій ситуації робити Києву?
Колонки
Кавказ в очікуванні нової війни: що стоїть на заваді миру між Вірменією та Азербайджаном
Серед значної частини політичного істеблішменту Азербайджану досі побутує думка, що Вірменія не повністю "розплатилася" за тридцятирічну окупацію території країни.
Новини
22:57
фотоНа півдні Чорногорії в пожежі загинули четверо людей
У чорногорському місті Бар на узбережжі Адріатичного моря вранці 15 лютого спалахнула пожежа в поселенні ромів, у результаті якої загинула літня жінка й троє неповнолітніх.
ВідеоТрамп шантажує НАТО. Що це змінить для України? Пояснюємо
22:34
Швейцарія вивчить можливість депортації шукачів притулку в треті країни
Федеральний уряд Швейцарії планує підготувати техніко-економічний звіт про можливе вислання шукачів притулку до третіх країн на тлі реформи системи надання притулку в Європейському Союзі та пошуку шляхів протидії нелегальній міграції.
22:15
ЗМІ: Перший у 2024 році саміт G7 припаде на річницю вторгнення РФ в Україну
Італія, яка цього року головує в "Групі семи", планує скликати перший саміт на 24 лютого – другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
22:02
Білий дім – про реакцію Кремля на "серйозну загрозу нацбезпеці": Дурня
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував слова Кремля про те, що повідомлення про загрозу нацбезпеці США з боку Росії є спробою тиску на республіканців, аби ті схвалили допомогу Україні.
21:45
Білий дім: Росія може захопити Авдіївку – в українців закінчуються артилерійські снаряди
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив про ризик захоплення міста Авдіївка Донецької області російськими силами через відсутність достатньої кількості зброї в українських оборонців.
21:28
Білий дім: США звернуться до Росії через її наміри створити зброю проти супутників
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував повідомлення про "загрозу національній безпеці" з боку Росії, які з’явились напередодні.
21:17
Україна почала отримувати від Німеччини пакет військової допомоги на 100 млн євро
Німеччина вже почала постачання Україні короткострокового пакета військової допомоги на суму 100 мільйонів євро, до складу якої входять транспортна техніка й снаряди для безпілотників.
ДайджестМільйон дронів від НАТО, план Б щодо грошей США, прогнози щодо наступу РФ: новини дня
20:57
Кулеба обговорив з головою МЗС Нідерландів російські активи та військову допомогу
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 15 лютого провів телефонну розмову з очільницею зовнішньополітичного відомства Нідерландів Ханке Брейнс Слот.
20:48
Блінкен: Пов'язана з Росією загроза нацбезпеці не є активним потенціалом
Державний секретар США Ентоні Блінкен у четвер заявив, що пов'язана з Росією загроза національній безпеці, про яку стало відомо цього тижня, не є "активним потенціалом", 
20:47
У Міноборони розповіли деталі спільного центру України та НАТО у Бидгощі
Спільний центр з аналізу, підготовки та освіти України та НАТО, який буде створений у польському Бидгощі, стане першою подібною інституцією, покликаною посилити співпрацю та обмін досвідом між Києвом та Альянсом.
20:35
Фермерські об’єднання ЄС вимагають посилення контролю за імпортом з України
Шість великих фермерських організацій Європейського Союзу розкритикували пропозиції Європейської комісії щодо кращого контролю за імпортом української сільськогосподарської продукції як недостатні.
20:26
Британські фермери планують на ці вихідні нові протести з тракторами
Британські фермери, незадоволені низькими цінами в супермаркетах і дешевим імпортом продуктів харчування в результаті торгових угод після виходу країни з ЄС, пообіцяли відновити свої протести з використанням тракторів цими вихідними.
20:17
Парламент Нідерландів обмежив можливість навчання іноземних студентів англійською
Нижня палата нідерландського парламенту – Палата представників – 15 лютого схвалила пропозицію обмежити кількість іноземних студентів, які можуть навчатись на англомовних курсах у коледжах і вишах.
20:04
Пашинян побоюється "широкомасштабної війни" з боку Азербайджану
Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян 15 лютого висловив побоювання, що останні події та заяви азербайджанської сторони можуть свідчити про її підготовку до військової ескалації.
20:02
У Польщі повідомили про затримання українця, що діяв для спецслужб Росії
У Польщі повідомили, що співробітники Агентства внутрішньої безпеки країни затримали громадянина України, який діяв за дорученням російських спецслужб та мав займатися підпалами. 
19:53
Партія Фіцо судиться через "наклеп" із журналістом, батьком лідера опозиції
Представники партії прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо Smer-SD подали кримінальну скаргу на журналіста Мартіна Мілана Шимечки, який є батьком лідера опозиційної "Прогресивної Словаччини" за підозрою в "наклепі на націю".
19:38
Міністр оборони Фінляндії про Трампа: Говорив схоже 7-8 років тому, але тепер ситуація змінилась
Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен прокоментував резонансні заяви Дональда Трампа стосовно НАТО, заявивши, що вони не нові – однак сьогодні безпекова ситуація змінилась.
19:37
Іспанія на "Рамштайні" оголосила про надання Україні бронетранспортерів М113
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") напередодні, 14 лютого, оголосила про відправлення Києву партії бронетранспортерів.
19:23
Фон дер Ляєн "дуже позитивно" ставиться до призначення комісара з питань оборони
Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримує призначення спеціального комісара з питань оборони, що стало активно обговорюватись з огляду на посилення ролі оборонного сектора в Євросоюзі.
19:17
Польський міністр: Переговори з Україною щодо агропродукції на фінальній стадії
Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський заявив, що переговори з Україною щодо умов експорту деякої агропродукції перебувають на завершальній стадії.
19:09
Росія під абсурдним приводом відмовилась видати Молдові олігарха-втікача Шора
Росія відповіла Інтерполу на запит про видання молдовського олігарха-втікача Ілана Шора, засудженого на батьківщині до 15 років позбавлення волі через причетність до "крадіжки мільярда" з банківської системи.
18:57
Молдова готова надати Україні нову партію гуманітарної допомоги
Президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна готова надати Україні нову партію гуманітарної допомоги. 
18:54
США успішно запустили супутники для виявлення гіперзвукових і балістичних ракет
Агентство протиракетної оборони й Агентство космічних досліджень США напередодні, 14 лютого, підтвердили успішний запуск шести супутників, призначених для відстеження гіперзвукових і балістичних ракет, на низьку навколоземну орбіту.
18:39
ЗМІ: США скасували багатомільярдну засекречену програму військових супутників
Космічні сили США скасували багатомільярдну програму компанії Northrop Grumman з розробки засекреченого військового супутника через збільшення витрат, труднощі з розробкою корисного навантаження та затримки графіка.
18:36
Суд Норвегії відмовився пом'якшувати умови ув'язнення терориста Брейвіка
Окружний суд Осло 15 лютого відмовив 44-річному терористу Андерсу Брейвіку в пом'якшенні умов ув'язнення, яких він вимагав – зокрема зняття обмежень на листування й переведення з одиночної камери.
18:33
Байден прийме Дуду і Туска у річницю вступу Польщі до НАТО
Президент Анджей Дуда і прем'єр-міністр Дональд Туск зустрінуться з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні 12 березня.
18:21
Лідер колишньої партії влади Польщі влаштував свою візажистку в Нацбанк
Активістка колишньої польської партії влади "Право і справедливість" Наталія Гжондзель, яка працювала візажисткою в лідера партії Ярослава Качинського, влаштувалась на роботу в Національний банк Польщі (НБП).
18:13
Соратниця Трампа сказала Кемерону "поцілувати її в дупу" після заклику про допомогу Україні
Членкиня Палати представників США від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін, що належить до числа трампістів, сказала главі МЗС Британії "поцілувати її в дупу" після того, як він закликав Конгрес схвалити допомогу Україні. 
18:05
У Фінляндії назвали терміни відновлення роботи пошкодженого газогону Balticconnector
Фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland прогнозує, що газопровід Balticconnector, який з’єднує Фінляндію та Естонію й був пошкоджений у жовтні 2023 року, відновить роботу у квітні.
17:58
ФотоІталійські фермери звернулись у центрі Рима по допомогу до Мелоні
Італійські фермери вийшли у четвер в центр Рима, щоб закликати прем'єрку Джорджію Мелоні надати їм більше допомоги та заблокувати політику Євросоюзу, яку вони вважають шкідливою для їхньої галузі.
17:55
У Конгресі США обговорюють мінімум два "плани Б" для схвалення допомоги Україні
Законодавці обох палат Конгресу США обмірковують шляхи схвалення допомоги для України в Палаті представників, чий спікер Майк Джонсон відмовився ставити на голосування схвалений цього тижня в Сенаті пакет.
17:53
У НАТО не прогнозують наступу РФ в Україні у найближчі місяці
Аналітики Північноатлантичного альянсу вважають нереальним перехід російської армії до наступу в Україні.
17:49
В уряді порадили українським агроекспортерам не використовувати кордон з Польщею
Для українських експортерів раціональніше використовувати інші кордони України, поки ситуація щодо експорту залишається не визначеною з урядом Польщі. 
17:36
Члени НАТО зобов’язалися поставити ЗСУ мільйон дронів
Під час зустрічі міністрів оборони держав-членів НАТО у Брюсселі партнери надали Україні зобов’язання щодо поставок дронів для ЗСУ.
17:36
Віцепрем’єрка сподівається, що блокування кордону з Польщею вдасться уникнути
Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина сподівається, що до 20 лютого Україні та Польщі вдасться вирішити проблему імпорту сільгосппродукції, аби уникнути блокування пунктів пропуску польськими фермерами.
17:33
Сенат Італії остаточно схвалив суперечливу угоду з Албанією про мігрантів
Сенат Італії у четвер остаточно схвалив суперечливу угоду з Албанією про створення італійських центрів для утримання на території країни тисяч мігрантів, врятованих Італією в Середземному морі.
17:29
Спецпредставниця США сподівається, що американські компанії допоможуть відновити Україну
Спеціальна представниця Сполучених Штатів з питань відбудови України Пенні Пріцкер сподівається, що американські сировинні компанії допоможуть відновити економіку України.
17:28
Перший кримінальний суд над Трампом почнеться 25 березня
Суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан відхилив клопотання колишнього президента США Дональда Трампа про відтермінування першого судового засідання у справі про вплив на вибори через виплати порноакторкам, призначеного на 25 березня.
17:23
НАТО та Україна створюють спільний навчальний центр в Бидгощі
15 лютого на засіданні Ради Україна-НАТО (РУН) було ухвалене рішення про створення нової структури, що забезпечить тіснішу взаємодію ЗСУ з Альянсом.
17:08
Міністерка фінансів США обговорила з європейськими лідерами конфіскацію активів РФ
Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що протягом останніх днів обговорювала з європейськими лідерами потенційну конфіскацію російських активів.
17:07
ЄС не бачить необхідності продовжувати угоду про транзит російського газу через Україну
ЄС не бачить необхідності продовжувати угоду про транзит російського газу через Україну напередодні запланованого на кінець року закінчення терміну дії контракту.
17:03
Під Авдіївкою загинув доброволець із Чехії
Міністерство закордонних справ Чехії підтвердило загибель під час бойових дій в Україні чеського громадянина – вже четвертого з початку повномасштабного російського вторгнення.
16:57
Генсек НАТО пояснив, чому США не вийдуть зі складу Альянсу
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає неймовірним припинення участі Сполучених Штатів у Альянсі.
16:54
фотоСША перехопили партію зброї для хуситів, яку відправили з Ірану
Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) 15 лютого повідомило про перехоплення партії військової допомоги з Ірану, яка призначалася для повстанців-хуситів у Ємені.
16:45
Єврокомісія виділить майже 100 тисяч євро Естонії для розслідування пошкодження Balticconnector
Європейська комісія вирішила виділити майже 100 тисяч євро Департаменту поліції і прикордонної охорони та Військово-морським силам Естонії, щоб підтримати країну в розслідуванні пошкодження газопроводу Balticconnector, що сталось 8 жовтня 2023 року.
16:42
Конституційний суд Латвії підтвердив законність мовних іспитів для росіян
Латвійський Конституційний суд 15 лютого ухвалив, що норма імміграційного закону про обов’язкове складання мовного іспиту для громадян Росії та декларування ними джерела доходів є конституційною.
16:33
Вартість відновлення України від війни зросла до $486 млрд – оцінка
Станом на 31 грудня 2023 року загальна вартість реконструкції та відновлення в Україні через майже два роки повномасштабного вторгнення Росії становить 486 млрд доларів США (452,8 млрд євро).
16:28
У Швейцарії вивчають потенційні порушення санкцій проти Росії
Швейцарська прокуратура вивчає можливі порушення санкцій країни проти РФ, запроваджених через вторгнення Росії в Україну.
16:09
Під тиском фермерів парламент Литви знизив акциз на LPG
Литовський парламент у четвер знизив акциз на зріджений нафтовий газ (LPG) з 304 євро до 13 євро за тонну з 1 березня – це була одна з вимог нещодавнього протесту фермерів.
16:01
ЗМІ: Гарріс та Блінкен на конференції у Мюнхені заспокоюватимуть Європу після заяв Трампа
Віцепрезидентка США Камала Гарріс та держсекретар Ентоні Блінкен на щорічній Мюнхенській безпековій конференції, яка розпочинається в п'ятницю, прагнутимуть запевнити союзників у тому, що Сполучені Штати залишаються відданими в справі захисту їхньої безпеки.
15:43
Шмигаль обговорив з Туском ситуацію на кордоні 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телефонній розмові з главою уряду Польщі Дональдом Туском у четвер обговорив ситуацію на кордоні, де польські фермери влаштували блокаду українських вантажівок. 
15:31
Економіка Великої Британії впала в рецесію
Економіка Великої Британії впала в рецесію в другій половині 2023 року напередодні парламентських виборів, які очікуються цього року.
15:28
Глава МЗС Угорщини: Росія не загрожує жодній країні НАТО
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Росія не загрожує безпеці жодної країни НАТО.
15:11
Microsoft вкладе $3,5 млрд у Німеччину – Шольц привітав масштабну інвестицію
Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав заяву компанії Microsoft про те, що вона інвестує майже 3,3 млрд євро ($3,5 млрд) в Німеччину протягом наступних двох років.
Аналітика короткоЧому Азербайджан не поспішає укладати мирну угоду з Вірменією і чи можлива нова війна
14:51
Британія та Латвія очолять коаліцію з надання Україні тисяч безпілотників
Велика Британія поставить Україні тисячі безпілотників як співлідерка великої міжнародної коаліції, співголовою якої також стане Латвія. 
14:50
Трамп просуває ідею надання допомоги Україні в кредит
Експрезидент США та лідер на номінацію від республіканців на виборах Дональд Трамп наполягає на наданні Україні допомоги у вигляді кредиту в той час, коли у Конгресі затримується затвердження подальшої підтримки Києву.
14:23
Туреччина відправила катери на порятунок екіпажу затонулого в Мармуровому морі судна
Туреччина розпочала пошуково-рятувальну місію після того, як вантажне судно з шістьма членами екіпажу на борту затонуло в четвер у Мармуровому морі поблизу Стамбула.
14:16
Умєров бере участь у Раді Україна-НАТО по відеозв’язку
Міністр оборони України Рустем Умєров віртуально приєднався до засідання Ради Україна-НАТО, яка проходить у Брюсселі 15 січня.
13:51
Бербок в Ізраїлі: Газа – на межі колапсу без припинення вогню
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час свого візиту до Ізраїлю закликала уряд країни погодитися на припинення вогню в Газі з огляду на погіршення гуманітарної ситуації.
13:51
Білий дім оголосив про захист від депортації палестинців у США
Білий дім оголосив, що палестинці, які проживають у Сполучених Штатах, будуть захищені від депортації на тлі війни, що триває між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.
13:35
Чинний президент Литви упевнено лідирує у новому рейтингу
Чинний президент Литви Гітанас Науседа залишається лідером рейтингу згідно зі свіжими даними опитування.
13:33
відеоПольські фермери закидали яйцями представництво Єврокомісії у Вроцлаві
У польському Вроцлаві тривають протести фермерів.
13:28
Німеччина стала третьою за обсягом економікою світу
Економіка Німеччини стала третьою за обсягом на планеті після того, як Японія несподівано скотилася в рецесію.
13:24
У керівній партії Грузії знову звинуватили президентку в намірах "нашкодити країні"
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі звинуватив президентку Саломе Зурабішвілі у намірах "нашкодити репутації країни" своєю участю у Мюнхенській конференції з безпеки.
13:12
ЗМІ: У ЄС хочуть створити посаду єврокомісара з питань оборони
В Європейському Союзі розглядають можливість створення нової посади єврокомісара з питань оборони, який займатиметься промисловими аспектами оборонної політики.
12:56
Літак рейсом до США повернувся в Амстердам через поломку майже всіх туалетів
Під час трансатлантичного перельоту в літаку Boeing 787 Dreamliner перестали працювати кілька туалетів, що змусило пілотів розвертатися та повернутись в аеропорт Амстердама.
12:50
Франція у 2024 році досягне витрат на оборону на рівні 2% ВВП
Франція за підсумками 2024 року має досягнути задекларованої для членів НАТО мети витрачати на оборону 2% ВВП.
12:47
Сікорський і Кемерон спільно звернулись до Конгресу США щодо допомоги України
Глави МЗС Великої Британії і Польщі Девід Кемерон і Радослав Сікорський спільно звернулись до Конгресу США і особисто до спікера Палати представників Майка Джонсона із закликом схвалити проєкт з фінансуванням України.
12:33
Трамп повторив, що не захищатиме союзників по НАТО, які не витрачають достатньо на оборону
Експрезидент США та лідер на номінацію від республіканців на виборах Дональд Трамп наголосив на своїй позиції, що Вашингтон не захищатиме жодну країну-союзника по НАТО, яка не витрачає на оборону щонайменше 2 відсотки свого валового внутрішнього продукту.
12:25
Генпрокурор Естонії: Є ризик, що якась країна погодиться видати прем'єрку Каллас РФ
Естонський генпрокурор Андрес Пармас вважає, що оголошення Росією в розшук прем’єр-міністерки країни Каї Каллас робить ризикованішими її закордонні поїздки.
12:18
В Естонії через українців з тимчасовим захистом зросли усі показники робочої сили
У 2023 році в Естонії зросли усі показники щодо трудової сили, переважно за рахунок українців.
12:05
В ЄС відреагували на оголошення прем'єрки Естонії в розшук в Росії
У ЄС прокоментували оголошення Росією в розшук естонської прем’єрки Каї Каллас та низки інших міністрів і політиків з країн Балтії.
11:56
Зеленський і Макрон підпишуть у Парижі угоду про "гарантії безпеки"
Під час візиту українського президента Володимира Зеленського до Парижа буде підписана угода між Україною і Францією про "гарантії безпеки".
11:43
У Кремлі вважають заяву про загрозу для нацбезпеки США "хитрощами Білого дому"
Москва вбачає у заявах в США про серйозну загрозу для нацбезпеки з боку Росії спробу переконати республіканців у Конгресі схвалити проєкт з допомогою для України.
11:33
Молдова денонсує ще три угоди з СНД: Міноборони назвало їх неактуальними
Молдова денонсує ще три угоди, укладені на платформі СНД, відповідне рішення ухвалила Комісія із зовнішньої політики та європейської інтеграції.
11:10
Зеленський вирушає до Франції та Німеччини
Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 16 лютого, відвідає Німеччину та Францію.
11:05
Греція і Туреччина приєднаються до ініціативи європейської ППО "Небесний щит"
Туреччина і Греція офіційно приєднаються до очолюваного Німеччиною проєкту спільної європейської протиповітряної оборони "Небесний щит".
10:47
Парижан попередили про тестування системи оповіщення населення
Мешканців 13-го округу Парижа попередили, що вони вранці у четвер мають отримати незвичне сповіщення і це тестове повідомлення, на яке не потрібно ніяк реагувати.
10:46
Фермери з Латвії приєднаються до спільної акції своїх колег з ЄС
Латвійські фермери приєднаються до спільної акції протесту проти аграрної політики Євросоюзу разом зі своїми колегами зі Східної та Центральної Європи.
10:43
Латвія закликає НАТО говорити з Росією з позиції сили
Латвійський міністр оборони вважає за необхідне дотримуватися жорсткого підходу у діалозі НАТО з РФ.
10:33
ЗМІ: США підозрюють Ізраїль у порушенні умов використання американської зброї
Держдеп США проводить розслідування щодо можливого порушення використання американської зброї з боку підрозділів армії Ізраїлю під час бойових дій в Газі.
10:18
Сербія висловила протест Хорватії через спалення на карнавалі ляльки з обличчям Вучича
Міністерство закордонних справ Сербії надіслало ноту протесту посольству Хорватії у зв’язку зі спаленням на фестивалі ляльки з обличчям президента Сербії Александара Вучича. 
10:03
FT: Угорщина заблокувала новий пакет санкцій проти Росії
Угорщина заблокувала затвердження 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії.
короткоЯк ЄС збільшить допомогу і допоможе повернути українців з закордону: інтерв'ю посла у Брюсселі
09:54
Норвегія навчатиме українських морпіхів проводити операції з малими човнами
Норвегія з весни почне навчальний курс для українських морських піхотинців з проведення операцій з малими човнами, а також передасть Україні такі човни зі спорядженням.
09:49
Міністр оборони Естонії: Росія змушує НАТО наростити військові витрати
Перехід Росії у стан військової економіки неуникно змусить держав-союзників також збільшити витрати на оборону.
09:41
Пашинян: Загострення на кордоні Вірменії та Азербайджану – прояв деструктивної політики Баку
Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян покладає відповідальність на Азербайджан за нещодавнє загострення на кордоні між двома країнами.
09:32
Столтенберг: НАТО має захищати навіть тих членів, що мало витрачають на оборону
Генеральний секретар НАТО наполягає, що всупереч заклику Трампа Альянс не повен виокремлювати ті країни, які не досягли показника у 2% витрат на оборону.
09:26
NYT: Заявою про загрозу США намагались натиснути на Конгрес для схвалення допомоги Україні
Голова комітету Палати представників США з розвідки Майк Тернер зробив заяву про "серйозну загрозу" американській національній безпеці, зокрема, щоб натиснути на конгресменів і змусити їх розглянути запит на додаткове фінансування для України.
09:16
Міністр оборони Німеччини закликав "не витріщатись як кролик перед удавом" через заяви Трампа 
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус порадив стримано сприймати заяви експрезидента США Дональда Трампа і "не витріщатись мов кролик перед удавом".
09:00
Трамп зрадів "компліменту" від Путіна
Експрезидент США Дональд Трамп прокоментував заяву глави Кремля Владіміра Путіна про те, що він хотів би перемоги Джо Байдена на виборах президента США.
08:44
Польща піднімала військові літаки через ракетну атаку РФ на Україну
Збройні сили Польщі підняли у небо військові літаки через активність стратегічної авіації РФ, яка завдавала ракетних ударів по Україні.
08:27
Білий дім: Республіканці, які блокують проєкт з коштами Україні, стають на бік Путіна
У Білому домі розкритикували позицію законодавців з Республіканської партії, які блокують проєкт з додатковим фінансуванням національної безпеки з підтримкою України.
08:25
Країни Заходу обговорили найближчі нові санкції проти Росії – ЗМІ
Посадовці від ЄС, США та їхні союзники на зустрічі у Брюсселі обговорили найближчі нові санкції проти Росії, які готують до другої річниці повномасштабної війни.
08:08
Держдеп про знищення російського корабля "Цезарь Куніков": Фундаментальна зміна
Представник Держдепу США прокоментував потоплення російського корабля "Цезарь Куніков" у Чорному морі за допомогою українських дронів.
07:45
У Польщі евакуйовували 200 людей через бомбу часів Другої світової
У польському місті Скавіна, що неподалік від Кракова, евакуйовували 200 людей через знайдену стару авіабомбу.
07:05
ЗМІ: Трамп хоче у разі перемоги підштовхувати Україну і РФ до переговорів
Експрезидент США Дональд Трамп у разі перемоги на наступних президентських виборах збирається "зменшити зобов’язання" перед деякими членами НАТО, а також планує підштовхувати Україну і Росію до переговорів.