14 лютого 2024

Інтерв'ю
"Ми говоримо з ЄС про програму повернення українців. Без людей не буде ніякої відбудови"
Всеволод Ченцов: "У нас є ресурси, і це посилить Європейський Союз... Сума допомоги у 50 млрд євро буде переглянута в бік збільшення..."
Колонки
Перший крок до заборони російського зрідженого газу: про що домовляються союзники України
Санкції проти російських терміналів зрідженого газу вже показали свою ефективність, бо знайшли слабке місце кремлівського режиму.
Новини
22:59
Десятки румунів у Німеччині отримали гроші й житло під виглядом біженців з України
У Німеччині викрили десятки громадян Румунії, які під виглядом біженців із України отримали гроші й житло.
22:46
ЄС застеріг Словаччину від скандальної ліквідації Спеціальної прокуратури
Європейський комісар із питань юстиції Дідьє Рейндерс у листі до очільника словацького Мін'юсту Бориса Сусека закликав зупинити прискорене ухвалення суперечливої реформи кримінального кодексу й ліквідації Спеціальної прокуратури, що займалась розслідуванням тяжких злочинів і корупції.
22:23
ABC News: "Загроза нацбезпеці" США пов’язана з можливим запуском РФ ядерної зброї в космос
Два поінформовані джерела американського телеканалу ABC News стверджують, що "серйозна загроза нацбезпеці" США, про яку заговорили 14 лютого, стосується ймовірних намірів Росії запустити в космос ядерну зброю.
22:07
фотоБілий дім опублікував віршовану валентинку, присвячену злодіянням спікера Джонсона
Офіційний акаунт Білого дому у Twitter (X) 14 лютого опублікував допис із саркастичним привітанням спікера Палати представників Майка Джонсона з Днем святого Валентина.
21:54
Єврокомісія перевірить деякі консульства Польщі через "візовий скандал"
Європейська комісія оголосила про перевірки деяких польських консульств у першій половині 2024 року в межах "оцінки функціонування Шенгенської зони", пов’язані з так званим візовим скандалом за попередньої влади Польщі.
21:35
На "Рамштайні" оформили "коаліцію дронів" для України, до неї долучились 8 держав
Вісім учасників Контактної групи з питань підтримки України (формат "Рамштайн") 14 лютого підписали листа про наміри долучитись до коаліції дронів, яку очолює Латвія.
21:16
У Латвії застерігають від поїздок у дружні до РФ країни через розшук міністрів і депутатів
Державна поліція Латвії закликала громадян країни оцінювати необхідність і ризики безпеки під час поїздок до країн, які тісно співпрацюють із Росією і можуть бути недружніми до Латвії та її громадян.
ДайджестСпікер-трампіст блокує допомогу, повернення українців з ЄС, напад на НАТО за 3 роки: новини дня
20:56
Макрон заявив Нетаньягу, що Франція проти наступу Ізраїлю в Рафаху
Президент Франції Емманюель Макрон у середу заявив прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу, що Франція виступає проти наступу Ізраїлю в Рафаху.
20:54
Україна – серед підписантів Конвенції про співпрацю в розслідуванні міжнародних злочинів
Україна стала однією з 34 країн-підписантів Любляно-Гаазької конвенції про міжнародне співробітництво з розслідування та судового переслідування геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та інших міжнародних злочинів.
20:46
Білий дім: Без допомоги США в українців на лінії фронту вже закінчуються боєприпаси
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван став останнім високосадовцем Білого дому, який закликав Палату представників якнайшвидше схвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням для України.
20:44
У Північній Македонії визначили дати дострокових президентських і парламентських виборів 
Спікер парламенту Північної Македонії в середу офіційно призначив дострокові парламентські та президентські вибори на весну.
20:33
У Раді прокоментували заяву Порошенка про відмову пустити на конференцію в Мюнхен
Верховна рада ввечері 14 лютого прокоментувала заяву лідера фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка про те, що йому відмовились підписувати відрядження для участі в Мюнхенській безпековій конференції.
20:29
Україна та Франція провели черговий раунд переговорів про "гарантії безпеки"
Українська переговорна команда на чолі із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою провела черговий раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.
20:25
"Рамштайн": Чехія долучиться до коаліції з розмінування України
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова під час зустрічі голів оборонних відомств країн НАТО у Брюсселі 14 лютого підписала декларацію про наміри долучитись до коаліції з розмінування України на чолі з Литвою.
20:15
Німеччина та Франція оголосили про створення "коаліції ППО" для України
Міністри оборони Німеччини та Франції Борис Пісторіус і Себастьєн Лекорню 14 лютого підписали угоду про створення "коаліції спроможностей" для розбудови протиповітряної оборони України.
20:11
У США заявили про "серйозну загрозу нацбезпеці", CNN каже - через військовий потенціал РФ
Голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер надав для ознайомлення всім членам Конгресу розвідувальну інформацію про "серйозну загрозу національній безпеці" – джерела стверджують, що загроза пов'язана з Росією.
19:59
Вучич похвалився черговою партією зброї від Росії
Сербський президент Александар Вучич 14 лютого представив російську систему радіоелектронного придушення безпілотників "Репелент", яку країна отримала кілька місяців тому.
19:54
Уряд Чехії повернеться до питання переходу на євро через рік
Уряд Чехії, як і очікувалося, не визначив дату вступу країни до єврозони і не став ухвалювати рішення щодо запровадження механізму обмінного курсу ERM II, який передує переходу на єдину європейську валюту. 
19:47
ЗМІ: ЄС покарає білорусів, причетних до викрадення дітей з України
У новому, 13-му пакеті санкцій Європейського Союзу проти Росії містяться імена чотирьох громадян Білорусі, причетних до викрадання українських дітей із тимчасово окупованих територій.
19:32
Польські фермери не мають підстав для загострення протесту на кордоні – посол
Польські фермери не мають підстав для загострення протесту на кордоні з Україною, їхні вимоги вже чує вся Європа і шукає шляхи вирішення проблеми.
19:30
У Бундестазі вважають нереалістичним створення ядерних сил ЄС
Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн вважає, що Європейський Союз не повинен робити ставку на ядерну зброю як гарантію стримування, а розвивати інші сфери оборони.
19:13
34 країни в Гаазі підписали Конвенцію про співпрацю в розслідуванні міжнародних злочинів
Представники 34 держав у Гаазі 14 лютого підписали Любляно-Гаазьку конвенцію про міжнародне співробітництво з розслідування та судового переслідування геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та інших міжнародних злочинів.
19:12
Глава МЗС Естонії: Є 3-4 роки на підготовку, перш ніж Росія випробує НАТО
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна заявив у середу, що НАТО має близько трьох-чотирьох років для зміцнення своєї оборони, перш ніж Росія вирішить випробувати Альянс. 
18:57
"Рамштайн": 10 країн ІТ-коаліції підписали угоду про 6-річну співпрацю
Держави-учасниці коаліції з розбудови ІТ-спроможностей України, сформованої в межах Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), 12 лютого завершили підписання угоди про співпрацю.
18:46
Порошенко каже, що Стефанчук не пустив його в Мюнхен через "смертельну небезпеку"
Лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук укотре не підписав розпорядження про його відрядження за кордон – цього разу для участі в Мюнхенській конференції – нібито через загрозу життю Порошенка.
18:43
Скандал в одному з найбільших міст Норвегії: вирішило приймати біженців тільки з України
П’яте найбільше місто Норвегії Драммен ухвалило рішення обмежити прийняття мігрантів і пускати до себе лише вихідців з України, чим викликало гостру критику серед національних партій та уряду.
18:29
У Нідерландах розглядають формування незвичного уряду
Декілька партій у Нідерландах підтримали заклик лідера ультраправих, які перемогли на виборах, Герта Вілдерса до вивчення можливості сформувати незвичний уряд, оскільки домовленість щодо традиційного уряду більшості наразі виглядає недосяжною.
18:24
Експрем’єра Чехії знову виправдали у справі про шахрайство з субсидіями ЄС
Суд Праги у середу вдруге виправдав колишнього прем'єр-міністра Андрея Бабіша у справі про шахрайство з субсидіями Європейського Союзу на суму майже 2 мільйони євро.
18:20
Німеччина посилить прикордонні перевірки на час проведення Євро-2024
Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер 14 лютого анонсувала, що країна запровадить посилений контроль уздовж усього кордону в червні та липні 2024 року – на час проведення футбольного турніру Євро-2024.
18:08
Джонсон погрожує блокувати допомогу Україні в Палаті представників
Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв, що за керівництва Республіканської партії в палаті законопроєкт про виділення допомоги Україні, який не містить заходів для вирішення міграційної кризи, ухвалений не буде.
18:04
Українські перевізники протестуватимуть на кордоні з Польщею – не пускатимуть окремих водіїв
З 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" українські перевізники планують розпочати акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон.
Аналітика короткоЯк Британія тисне на ЄС щодо санкцій на російський СПГ
17:57
Міністр оборони Естонії: Оголошення в розшук прем'єрки – інформаційна операція РФ
Очільник Міністерства оборони Естонії Ханно Певкур прокоментував оголошення прем’єр-міністерки Каї Каллас та державного секретаря Таймара Петеркопа у розшук на території Росії.
17:57
ФотоВ Італії 24 особи підозрюють у пропаганді фашизму на зборах в єврейському кварталі
Італійська поліція в середу провела обшуки в будинках 24 осіб, які перебувають під слідством за пропаганду фашизму на зустрічі в ресторані у єврейському кварталі міста Феррара.
17:49
Остін на "Рамштайні"-19: Пріоритети для України – артилерійські снаряди й ППО
Міністр оборони США Ллойд Остін у вступному слові на засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") 14 лютого окреслив нинішні пріоритети військової допомоги Києву.
17:46
Нейтральна Швейцарія виділить додаткові $22,58 млрд на оборону до 2035 року
Уряд нейтральної Швейцарії заявив у середу, що збільшить військові витрати протягом наступних років, ставши останньою європейською країною, яка зробила це після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
17:32
Латвія з четверга почне конфіскувати авто з російськими номерами
З 15 лютого 2024 року на території Латвії почнуть діяти поправки до закону про дорожній рух, що дозволяють конфіскувати автомобілі з російськими номерами. 
17:30
Республіканці посилюють тиск на Джонсона для винесення проєкту з допомогою Україні
Сенатори-республіканці посилюють тиск спікера Майка Джонсона, щоб змусити його винести проєкт безпекової допомоги для України та інших союзників на суму 95 млрд доларів на розгляд Палати представників.
17:17
Літак врізався в огорожу в аеропорту Осло
Літак "Скандинавських авіаліній" врізався в огорожу в аеропорту Осло в середу, в результаті чого літак отримав незначні пошкодження, але ніхто не постраждав.
17:14
Профспілка у Швеції пом’якшила страйк проти заводу Tesla
Шведська профспілка металургів IF Metall 14 лютого оголосила, що тимчасово пом’якшить страйк на заводі Tesla, який почався через відмову компанії мільярдера Ілона Маска підписувати колективний трудовий договір.
17:02
ЗМІ: Парламент Хорватії тимчасово переїде до казарми в Загребі
Хорватський парламент – Сабор – після місяців пошуків знайшов тимчасову будівлю, в якій проводитиме засідання, поки основна перебуватиме на реконструкції після руйнувань під час землетрусу в березні 2020 року.
16:55
Кемерон: Небезпека ескалації з боку РФ є ілюзорною
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, закликаючи законодавців США проголосувати за допомогу Україні, відкинув побоювання щодо ескалації з боку Росії.
16:52
Канада виділить Україні близько $44 млн на обслуговування F-16
Канада заявила про виділення Україні 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на підтримку сталого потенціалу винищувачів F-16.
16:49
У Сербії апеляційний суд скасував вирок ексгенералу СБУ Наумову
Апеляційний суд сербського міста Ніш скасував вирок суду першої інстанції щодо колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, засудженого за відмивання коштів до року умовного ув’язнення.
16:41
У штаб-квартирі Міноборони Німеччини на кілька годин загадково зникло світло
У німецькому місті Бонн у будівлі, яка належить Міністерству оборони Німеччини, 12 лютого на кілька годин зникло світло, при цьому резервна система живлення так і не запрацювала.
16:28
фотоРозпочалось засідання "Рамштайну" – вперше за участю нового головнокомандувача ЗСУ
Стартувало 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") – воно вперше проходить за участі нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. 
16:28
США заявили, що знищили протикорабельну ракету хуситів
Сили Сполучених Штатів завдали нового удару по військових об’єктах єменських бойовиків-хуситів.
16:13
Німеччина вперше з часів холодної війни досягла цілі витрат НАТО
Німеччина вперше з початку 1990-х років досягла цільового показника НАТО витрачати 2% свого валового внутрішнього продукту на оборону.
16:02
Франція на 50% наростила імпорт СПГ із Росії
Французький імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) зріс на 50% з одночасним збільшенням потоків палива з Франції до ЄС.
15:59
Посол: У ЄС буде битва за українців, яких Київ хоче повернути додому
Постійний представник України при ЄС Всеволод Ченцов передбачає, що у 2025 році, коли повинен завершитись термін дії тимчасового захисту для українців у Євросоюзі, між державами-членами та Києвом розгорнеться битва за українських громадян.
15:44
Посол розповів, які умови готує ЄС для виділення 50 млрд євро Україні
Умови виділення 50 млрд євро від ЄС стосуватимуться зобов’язань України у сфері економічного розвитку, судової та адміністративної реформ, а також інституційної стабільності. 
15:31
ЄС ще може переглянути обсяг 50-мільярдної допомоги Україні – посол 
Постійний представник України при ЄС Всеволод Ченцов допускає, що Європейський Союз може переглянути у бік збільшення обсяг допомоги Україні на 50 млрд євро, передбачений на чотири роки.
15:28
Суд підтвердив вину експрезидента Франції Саркозі у незаконному фінансуванні кампанії
Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі апеляційний суд Парижа визнав винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії 2012 року, що підтвердило попереднє рішення суду нижчої інстанції.
15:07
Ірландія та Іспанія вимагають від ЄС перевірити дотримання Ізраїлем прав людини в Газі
Прем'єри Іспанії Педро Санчес та Ірландії Лео Варадкар звернулися в середу до Єврокомісії з проханням терміново перевірити, чи дотримується Ізраїль своїх зобов'язань щодо прав людини в Газі.
14:58
відеоУ Туреччині затримали 4 осіб після масштабного зсуву ґрунту на золотодобувній шахті
В Туреччині у середу влада затримала чотирьох осіб у зв'язку з потужним зсувом ґрунту, який накрив золотодобувну шахту на сході країни, внаслідок чого щонайменше дев'ять робітників зникли безвісти.
14:38
РФ затримала німця, звинувативши в перевезенні цукерок з каннабісом
Російські митники затримали в Санкт-Петербурзі німецького громадянина, звинувативши його в перевезенні цукерок з канабісом.
14:11
Наявні у Молдови радари не можуть виявляти дрони "Шахед" – прем'єр
Радари, які має на озброєнні Молдова, не можуть виявити безпілотники типу "Шахед".
13:48
ОпитуванняЛідерство британських лейбористів зменшилось до найнижчого рівня з червня 2023 року
Відрив британських лейбористів від консерваторів впав на 7 відсоткових пунктів до найнижчого рівня з червня 2023 року після того, як опозиційна партія відмовилася від цільового показника "зелених" витрат та отримала звинувачення в антисемітизмі.
13:46
Кемерон закликав Палату представників США ухвалити проєкт з допомогою Україні
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав американських законодавців проголосувати за пакет безпекової допомоги для України та інших союзників на суму 95 млрд доларів.
13:39
У 2024 році європейські члени НАТО уперше спільно витратять на оборону понад 2% ВВП
За 10 років російської війни проти України вшестеро більше держав-членів НАТО досягли витрачання понад 2% ВВП на оборону
13:33
Рейс Wizz Air з Грузії до Іспанії розвернули після зльоту через "вибухівку на борту"
Рейс угорського лоукостера Wizz Air з грузинського Кутаїсі до Барселони розвернули назад через повідомлення про нібито вибухівку на борту. 
13:24
Нідерланди приєдналися до коаліції з постачання Україні сучасних дронів
Нідерланди приєднуються до військової коаліції, яка надасть Україні передові технології безпілотників і посилить її наступальні можливості у війні проти Росії.
13:20
Албанія звинуватила проіранських хакерів у кібератаці на відомство статистики
Органи кібербезпеки Албанії заявили, що хакерська група, спонсорована урядом Ірану, здійснила атаку на Інститут статистики країни на початку лютого.
13:15
Міністр оборони Німеччини виступив за зміну підходу до фінансування Бундесверу
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Німеччині краще закладати більші кошти на оборону у поточні бюджети, аніж збільшувати спецфонд для модернізації Бундесверу.
13:02
ЗМІ: ЄС пропонує запровадити санкції проти КНДР за надання ракет РФ
Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет, які вона використовує проти України.
13:01
Генсек НАТО: Перемога ЗСУ в Чорному морі компенсує розчарування від контрнаступу
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував останні успіхи України у Чорному морі після потоплення російського ВДК "Цезарь Куніков".
12:59
У Фінляндії страйки поширяться на автотранспорт, промисловість та торгівлю
Страйки у Фінляндії зачеплять транспорт місцевого й далекого сполучення, а також паперову промисловість та торгівлю.
12:51
До МЗС Естонії викликали представника РФ через оголошення у розшук прем’єрки Каллас
До Міністерства закордонних справ Естонії у середу, 14 лютого, був викликаний тимчасовий повірений Росії Ленар Салімуллін у зв'язку з внесенням імені прем’єрки Каї Каллас і держсекретаря Таймара Петеркопа до списку розшукуваних МВС РФ осіб.
12:41
Глава МЗС Литви: Оголошення Росією в розшук – це нагорода
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що вважає нагородою оголошення у розшук Росією низки литовських політиків.
12:37
З парламенту Швеції вивели пропалестинських протестувальників, які перебивали главу МЗС
У парламенті Швеції засідання неодноразово перебивали пропалестинські протестувальники, кількох з них вивела охорона.
12:29
Генсек НАТО відповів Трампу: Досить підривати нашу систему стримування
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг натякнув на те, що кандидат у президенти США Дональд Трамп своїми заявами шкодить безпеці Альянсу, і заявив, що чекає на зміну його риторики.
12:20
У Литві пропонують нові обмеження щодо росіян та білорусів з посвідками на проживання
Голова комітету Сейму Литви з нацбезпеки Лаурінас Кащюнас виступив із пропозицією позбавляти посвідок на проживання росіян та білорусів, які регулярно їздять до країн свого громадянства.
12:09
Латвія вимагає від РФ пояснень щодо оголошення у розшук своїх міністрів і депутатів
До Міністерства закордонних справ Латвії був викликаний тимчасовий повірений у справах посольства РФ Олег Зиков для надання пояснень щодо оголошення у розшук низки колишніх і чинних латвійських міністрів і депутатів.
11:46
Розвідка Британії проаналізувала дані про можливе застосування РФ ракет "Циркон"
Розвідка Великої Британії оцінила інформацію про можливе застосування Росією ракет "Циркон" проти України.
11:41
У Литві спецкомісія пропонує забрати громадянство у балерини, яка живе в РФ і підтримує війну
Литовська комісія у справах громадянства запропонувала позбавити громадянства Литви балерину Ілзу Лієпу, яка проживає в Росії та публічно висловлювалася на підтримку війни.
11:20
Литва викликала представника посольства РФ через оголошення у розшук своїх громадян
Міністерство закордонних справ Литви викликало представника посольства Росії в країні через оголошення у розшук десятків громадян Литви "за руйнування радянських пам’ятників".
11:17
Сенатори-республіканці говорили з Трампом про перетворення допомоги Україні на кредит
Група сенаторів від Республіканської партії говорила з експрезидентом США Дональдом Трампом про його пропозицію надавати фінансування Україні у вигляді кредиту.
11:02
Швеція очікує найближчим часом схвалення Угорщиною заявки на вступ в НАТО
У Швеції очікують, що Угорщина найближчим часом схвалить заявку країни на вступ до НАТО.
10:49
У міській владі Нарви хочуть відтермінувати переведення освіти на естонську мову: бракує вчителів
У міській владі Нарви проситимуть уряд відкласти на рік переведення шкільного навчання на естонську мову через нестачу вчителів, які могли б викладати естонською.
10:46
Німеччина посилює тиск на Ізраїль через заплановану операцію в Рафаху
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідає Ізраїль, щоб переконати прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу не проводити операцію у місті Рафах, оскільки це може призвести до гуманітарної катастрофи.
10:32
Каллас після потрапляння у розшук РФ закликала далі працювати над законом про пам'ятники СРСР
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила що потрібно продовжувати роботу над поправками до закону про перенесення радянських пам'ятників з громадських місць.
10:08
Міністра оборони США виписали з лікарні
10:04
Уряд Нідерландів оскаржує рішення суду про заборону постачання Ізраїлю запчастин для F-35
Нідерланди подають касаційну скаргу до Верховного суду на рішення Апеляційного суду Гааги щодо заборони передачі Ізраїлю частин американських винищувачів F-35.
09:54
З Фінляндії передали Україні шість "швидких" з обладнанням
З Фінляндії прибули в Україну шість авто швидкої допомоги, обладнані усім необхідним для порятунку пацієнтів на догоспітальному етапі.
09:40
Від Грузії на Мюнхенську конференцію поїдуть дві окремі делегації
Команда президентки Грузії та уряду, які в опозиції одне до одного, поїдуть на Мюнхенську безпекову конференцію окремими делегаціями. 
09:40
ЗМІ: Джонсон хоче зустрічі з Байденом перед будь-якими діями щодо пакета з допомогою Україні
Спікер Палати представників Майк Джонсон хоче особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом, перш ніж продовжити роботу над проєктом з фінансуванням для України та Ізраїлю.
09:24
Прем'єрка Латвії: Ми не піддамося на залякування Росії
Прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня відреагувала на оголошення Росією в розшук низки політиків з країн Балтії, серед яких є депутати латвійського Сейму.
09:09
Байден назвав неконституційним імпічмент міністру свого уряду
Президент США Джо Байден відреагував на оголошення Палатою представників імпічменту очільнику Міністерства внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.
08:57
Туск заявив про наявність "100% доказів" використання шпигунської програми Pegasus
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск запросив президента Анджея Дуду ознайомитися зі знайденими доказами купівлі Польщею шпигунського програмного забезпечення Pegasus.
08:47
Глава зовнішньої розвідки Естонії: Не варто вірити заявам Кремля про мир
Глава Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що Росія намагається поширювати на Заході чутки про можливий мир у війні проти України, але насправді вона бачить свою агресію тривалою.
короткоКоли стартує робота Реєстру збитків і як українці зможуть отримувати компенсації від РФ
08:27
Віцеспікер Сейму Польщі: "аграрний фактор" потрібно враховувати у процесі вступу України до ЄС
Віцеспікер польського Сейму, представник Польської селянської партії Пйотр Зґожельский порадив "стриматися у заявах" торговому представнику України та додав, що вплив українського сільського господарства потрібно буде врахувати у підготовці вступу України у ЄС. 
08:25
ЗМІ: Байден припустив, що Ізраїлю доведеться звільнити більше палестинських в'язнів
Президент США Джо Байден під час недільної розмови заявив ізраїльському прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньягу, що в новій угоді про звільнення заручників Ізраїлю, можливо, доведеться звільнити більше палестинських в'язнів, ніж під час попередньої паузи в бойових діях в Газі.
08:08
Кемерон відвідає Болгарію і Польщу: говоритиме про підтримку України
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідає Болгарію та Польщу, щоб посилити підтримку України та сприяти боротьбі з нелегальною міграцією.
07:50
Віцеспікер Сейму Польщі назвав реакцію Садового на розсипане зерно "бандерівською мовою"
Віцеспікер польського Сейму, представник Польської селянської партії Пйотр Згожельский розкритикував реакцію мера Львова Андрія Садового на розсипане фермерами зерно з українських вантажівок і заявив, що це звучить як "бандерівська мова".
07:27
Палата представників США оголосила імпічмент очільнику МВС, вперше за 150 років
Палата представників Конгресу США вперше за майже 150 років оголосила імпічмент одному з міністрів адміністрації Байдена – очільнику Міністерства внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.