19 квітня 2024

Статті
Як готують зміну влади у ЄС. Розповідаємо про "євровибори" 2024 року, важливі для України
На цих європейських виборах окремі партії навіть включають українок до своїх списків – тож ті можуть потрапити до Європарламенту!
Праві популісти або "друг Путіна": чому вибори у Хорватії не зняли небезпеку для України
Партія чинного прем'єра Хорватії збереже найбільшу парламентську фракцію, але створити коаліцію їм буде як ніколи непросто.
Новини
23:09
фотоВ Ісландії льодовик Снайфетльсйокутль хочуть зробити кандидатом у президенти
Ініціативна група ісландців розпочала збір підписів для того, аби льодовик Снайфетльсйокутль віком 700 тисяч років зміг узяти участь у виборах президента 1 червня.
22:44
ЗМІ: У Фінляндії плануються масштабні скорочення держслужбовців
Уряд Фінляндії готує реструктуризацію державної служби, яка у 2025 році може призвести до скорочення кількох тисяч працівників.
22:23
У Румунії поставили на місце Захарову після звинувачень у "скасуванні" російської культури
Міністерка культури Румунії Ралука Цуркан відреагувала на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової, яка звинуватила Бухарест у намірах "заборонити російську культуру".
22:05
Білий дім: США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
Білий дім очікує, що постачання американської військової допомоги почнуться "одразу ж" після того, як відповідне додаткове фінансування схвалить Конгрес США.
21:41
Спікери парламентів країн Балтії закликали Конгрес США не зволікати з підтримкою України
Голови парламентів Естонії, Латвії та Литви 19 квітня звернулись із відкритим листом до Конгресу США, де закликали розблокувати пакет допомоги Україні, що протягом місяців перебував у підвішеному стані.
21:25
Демократи в Сенаті обіцяють швидко проголосувати за пакет із допомогою Україні
Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що готовий підтримати пакет законопроєктів із допомогою Україні після того, як його схвалить Палата представників.
ДайджестКрок до схвалення допомоги США, нове ППО для України, Туск просить зняти блокаду: новини дня
21:07
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкраще, що можемо мати в нинішніх умовах
Спікер Палати представників США Майк Джонсон після процедурного голосування за законопроєкти з додатковим фінансуванням зокрема України заявив, що вони є найкращим можливим варіантом за наявних умов.
20:47
фотоУ Тбілісі поновились протести проти скандального закону про "іноагентів"
В грузинській столиці Тбілісі ввечері у п’ятницю, 19 квітня, поновились протести проти скандального закону "Про прозорість іноземного впливу".
20:46
У першому кримінальному суді над Трампом завершили відбір присяжних
У суді округу Мангеттен міста Нью-Йорк 19 квітня завершили відбір усіх вісімнадцятьох присяжних – 12 основних і шістьох запасних – для першого кримінального процесу над експрезидентом США Дональдом Трампом у справі про "порногроші".
20:38
Британія відхилила пропозицію Єврокомісії щодо спрощення подорожей для молоді
Уряд Великої Британії відхилив запропоновану Єврокомісією угоду, яка спростила б умови подорожей, навчання та працевлаштування європейської та британської молоді за кордоном.
20:30
Іспанія модернізує і купує нові NASAMS за 410 млн євро
Уряд Іспанії уклав контракт із норвезькою збройовою компанією Kongsberg Defence & Aerospace на закупівлю додаткових і модернізацію наявних систем протиповітряної оборони NASAMS на суму близько 410 мільйонів євро.
20:16
Лавров: Швейцарія – "відверто ворожа країна"
Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров заявив, що Швейцарія не може приймати мирну конференцію щодо війни в Україні, тому що з нейтральної держави перетворилась у "відверто ворожу".
20:11
Пентагон готовий одразу відправити Україні військовий пакет після голосування в Конгресі
У Пентагоні заявили, що готові оперативно відправити Україні пакет військової допомоги після того, як Конгрес США схвалить відповідний законопроєкт.
20:00
Президент Хорватії, якому заборонили очолити уряд після виборів, жаліється на "держпереворот"
Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що рішення Конституційного суду, яке забороняє йому очолювати уряд після дострокових парламентських виборів 17 квітня, є "підготовкою до державного перевороту".
19:49
Посол сподівається, що Конгрес відхилить антиукраїнські правки до пакета з допомогою
Посол України в США Оксана Маркарова сподівається, що Конгрес США під час голосування за проєкт з допомогою для України відхилить поправки, які зменшують її чи унеможливлюють її виділення.
19:40
G7 укотре застерегла Іран від надання Росії балістичних ракет
Міністри закордонних справ "Групи семи" зажадали від Ірану утриматись від відправлення Росії балістичних ракет, попередивши про "нові та значні кроки", які це може за собою тягти.
19:27
У Німеччині розповіли, як просувається їхня ініціатива з пошуку ППО для України
У Німеччині заявили, що отримали позитивні відгуки стосовно їхньої ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні.
19:26
Орбан почав кампанію на виборах ЄС, оголосивши війну міграції та "гендерній ідеології"
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у промові 19 квітня, присвяченій початку кампанії його партії "Фідес" на виборах до Європейського парламенту, оголосив про боротьбу проти "міграції, гендерних ідеологій і війни".
19:13
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій ЄС проти РФ
Європейський союз розпочав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії за розв’язану нею загарбницьку війну проти України.
19:00
Нідерланди терміново виділяють понад 200 млн євро на ППО і снаряди для України
Голова Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня оголосила про виділення понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи для доставки Києву засобів протиповітряної оборони і артилерійських боєприпасів.
18:59
ЗМІ: Німеччина розглядає можливість купівлі додаткових Patriot за $1,3 млрд
Німеччина розглядає можливість придбання чотирьох додаткових систем ППО Patriot за 1,3 млрд доларів на додаток до чотирьох, які уряд замовив у березні.
18:47
Єрмак і Сійярто домовились про зустріч наступного тижня
Голова Офісу президента Андрій Єрмак 19 квітня провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто "в межах постійного діалогу".
18:42
Зеленський розповів НАТО про потреби України: Patriot, боєприпаси, далекобійна зброя
Президент України Володимир Зеленський під час засідання Ради Україна-НАТО заявив про необхідність посилення української ППО та заявив, що Україна потребує більшої військової підтримки для боротьби проти російської агресії.
18:36
Столтенберг про збиття російського Ту-22: Це частина права України на самооборону
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна має право завдавати ударів по військових цілях за межами своєї території для самооборони, й російські військові літаки входять до таких цілей.
18:30
В Італії завершили тривалий судовий процес над екіпажами суден із порятунку мігрантів
Італійський суд у п'ятницю закрив довготривалу справу проти екіпажів трьох гуманітарних організацій, знявши з них звинувачення у співпраці з контрабандистами, оскільки вони допомагали рятувати тисячі мігрантів на морі.
18:07
Блінкен: Ізраїль може досягти своїх цілей і без операції в Рафаху
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що дискусії з ізраїльською стороною щодо потенційної наземної операції у місті Рафах на півдні Гази тривають.
18:07
Палата представників США зробила крок до схвалення нової допомоги Україні
Палата представників США 19 квітня провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу, зокрема й Україні, яке дозволяє пізніше винести їх на розгляд Палати. 
18:04
Столтенберг анонсував нові оголошення про військову допомогу України від членів НАТО
На засіданні Ради Україна-НАТО 19 квітня деякі члени Альянсу оголосили конкретні зобов’язання щодо постачання подальшої військової допомоги Україні.
17:55
Затримана в угорській в'язниці італійка балотуватиметься на виборах у ЄС
Італійська антифашистська активістка Іларія Саліс, яку утримують у в'язниці в Угорщині за звинуваченнями в нібито причетності до насильницьких нападів на прихильників неонацистів, буде кандидатом від лівої партії на виборах до Європарламенту у червні, що, можливо, покладе край її ув'язненню.
17:51
Столтенберг очікує незабаром нових поставок ППО Україні від країн НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що учасники засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня погодились збільшити підтримку Києва засобами протиповітряної оборони.
17:45
Біля берегів Данії російський фрегат ледь не врізався в пором
Данський цивільний пором компанії Molslinjen уранці 19 квітня був змушений змінити курс біля острова Зеландія, оскільки в нього міг врізатись російський військовий корабель, що пропливав поруч.
17:40
Президент Литви посперечався з главою МВС через підозрюваних в нападі на соратника Навального
Президент Литви Гітанас Науседа посперечався з міністеркою внутрішніх справ Агне Білотайте через затримання підозрюваних в нападі на Леоніда Волкова – соратника померлого російського опозиціонера Алексєя Навального.
17:33
У Словаччині зібрали майже 2 млн євро на снаряди для України
Активісти у Словаччині, невдоволені відмовою уряду Роберта Фіцо надавати військову допомогу Україні, вже зібрали майже 2 млн євро для допомоги в постачанні артилерійських боєприпасів до Києва.
17:32
ФБР заявило, що китайські хакери готуються до атаки на інфраструктуру США
Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що пов'язані з китайським урядом хакери проникли в об'єкти критичної інфраструктури Сполучених Штатів та чекають "слушного моменту, щоб завдати нищівного удару".
17:20
Глава МЗС Італії: Ізраїль в останню хвилину попередив США про атаку на Іран
Сполучені Штати заявили міністрам закордонних справ країн G7 в п'ятницю, що вони отримали інформацію від Ізраїлю про атаку на Іран "в останню хвилину".
17:19
Орбан знову ввімкнув "миротворця": Європа грається з вогнем і спокушає Бога
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час виступу на заході в Будапешті звинуватив європейських лідерів у використанні "логіки війни" на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.
17:05
Наглядовий орган Нідерландів рекомендував уряду припинити використання Facebook
Нідерландський орган з нагляду за дотриманням приватності (AP) заявив, що рекомендує урядовим організаціям припинити використання Facebook.
17:02
Азербайджан та Вірменія вперше узгодили делімітацію ділянки кордону
Представники Вірменії та Азербайджану за підсумками засідання 19 квітня вперше оголосили про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл.
17:01
Глава Євроради відповів на заяву Трампа про допомогу Україні
Президент Європейської ради Шарль Мішель відповів на слова експрезидента США Дональда Трампа, який нещодавно заявив, що Європа повинна давати більше грошей на підтримку України.
16:48
Поліція затримала чоловіка, який погрожував вибухом у посольстві Ірану в Парижі
У Парижі правоохоронці затримали чоловіка, який перебував у посольстві Ірану і погрожував влаштувати вибух.
16:44
ЄС наклав нові санкції на ізраїльських поселенців на Західному березі річки Йордан
Рада Європейського Союзу 19 квітня затвердила санкції проти чотирьох фізичних та двох юридичних ізраїльських осіб, які причетні до порушення прав палестинського населення на Західному березі річки Йордан.
16:36
Блінкен: Китай є основним постачальником військового комплексу РФ
Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії, заявивши, що Пекін наразі є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України.
16:33
Блінкен: Якщо Конгрес США не поквапиться з допомогою Україні, може бути надто пізно
Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Конгрес поквапитися з ухваленням пакета, який передбачає виділення допомоги Україні.
16:11
Конституційний суд Хорватії не дозволив президенту очолити уряд
Конституційний суд Хорватії постановив, що проросійський президент Зоран Міланович не може мати мандат для формування уряду чи бути кандидатом в прем’єри після виборів, в яких друге місце посіла коаліція на чолі з опозиційною Соціал-демократичною партією (СДП), чиїм неформальним лідером той є.
16:04
У США кажуть, що не долучалися до удару Ізраїлю по Ірану
Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США не залучалися у жодні операції на тлі повідомлень про те, що Ізраїль завдав удару по Ірану у відповідь на нещодавню атаку.
Аналітика короткоЧому новий уряд Хорватії може виявитися проросійським
15:39
ЗМІ: Чоловік погрожує себе підірвати у посольстві Ірану в Парижі
У французькому Парижі чоловік переховується в посольстві Ірану і погрожує себе підірвати: при ньому, ймовірно, є пояс з вибухівкою і предмет, схожий на гранату.
15:29
ЗМІ: Західні держави через Туреччину закликали Іран до деескалації
Західні держави останніми днями намагалися через Туреччину надіслати Ірану повідомлення, щоб повторити заклики до деескалації.
15:21
Розвідка Естонії: Окупанти зазнають великих втрат у боях за Часів Яр
Розвідувальний центр Сил оборони Естонії констатує, що ситуація на фронті в Україні залишається складною: окупаційні війська РФ мають певні успіхи, хоча й зазнають значних втрат, тоді як ЗСУ відчувають брак боєприпасів.
15:04
В ЄС домовились про реформи для скорочення відставання від США та Китаю
Лідери країн-членів Євросоюзу домовилися про реформи на дев'яти напрямках, щоб оживити економіку ЄС та допомогти йому наздогнати США та Китай у глобальній технологічній гонці.
14:56
Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару РФ: Ми могли цьому запобігти, але не змогли
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, коментуючи ракетний удар РФ по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.
14:46
Польські протестувальники продовжують блокаду вантажівок на кордоні на чотирьох КПП
Польські протестувальники у п’ятницю продовжують блокувати рух вантажівок на чотирьох пунктах пропуску на кордоні України з Польщею.
14:39
G7 обіцяє і надалі запроджувати санкції проти РФ та її поплічників
Країни Групи семи мають намір і надалі запроваджувати санкції проти РФ, фізичних осіб та компаній із третіх країн, які їй допомагають.
14:38
ЗМІ: Саміт НАТО наступного року відбудеться в Гаазі
Саміт Північноатлантичного альянсу у 2025 році, найімовірніше, прийматиме нідерландське місто Гаага.
14:23
фотоУ Туреччині перекинувся автобус із Болгарії
У Туреччині в п’ятницю повідомили про аварію пасажирського автобуса з Болгарії, постраждали 11 осіб. 
14:11
Країни G7 пообіцяли посилити українську ППО
Країни "Групи семи" заявили про намір посилити протиповітряну оборону України, проти якої РФ веде загарбницьку війну.
13:59
У ЄС вкотре попередили владу Грузії щодо закону "про іноагентів"
У Єврокомісії повторили заклик до Тбілісі відмовитися від ухвалення скандального закону "Про прозорість іноземного впливу", але утрималися від припущень, як ЄС може відреагувати, якщо його затвердять. 
13:47
Норвегія надасть майже 6 млн євро на підтримку українських громадських організацій
Норвегія запустила нову грантову програму для українських громадських організацій та виділяє на неї майже 6 млн євро.
13:31
Іспанія вважає, що Німеччина може знайти спосіб підтримати збільшення боргу ЄС
Міністр економіки Іспанії Карлос Куерпо заявив, що Євросоюз зможе знайти спосіб збільшити свій борг, який буде прийнятним для Конституційного суду Німеччини, за умови наявності достатньої політичної волі.
13:26
У МЗС Німеччини прокоментували нібито сварку Бербок з Нетаньягу через Газу
МЗС Німеччини заперечило як введення в оману повідомлення ізраїльських ЗМІ про гарячу суперечку між прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок щодо ситуації в секторі Гази.
12:59
ЗМІ: Британія прагне розширити обмін розвідданими з союзниками щодо втручання у вибори
Велика Британія прагне розширити обмін розвідувальними даними про втручання у вибори за межі своїх союзників по G7, адже цього року вибори проходять у багатьох країнах світу.
12:55
У Литві думають над тим, щоби прискорити придбання ППО замість танків 
В уряді Литви думають над тим, щоб змінити план оборонних закупівель та пріоритетно придбати системи повітряної оборони, відклавши закупівлю бронетехніки.
12:48
фотоНімецький віцеканцлер, який ночував у Києві, провів ранок в укритті
Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек розпочав свою п'ятницю в бомбосховищі в Києві через загрозу нальоту російських ракет і безпілотників.
ВідеоВсе про вибори у ЄС. Як їх проводять та що вони змінять для України
12:26
Литва планує забороняти телерадіопрограми з РФ і Білорусі, поки від останніх буде загроза
Литва планує утримувати заборону на ретрансляцію радіо- та телевізійних програм компаній, зареєстрованих в Росії та Білорусі, так довго, поки ці країни будуть вважатися загрозами для національної безпеки.
12:19
У Франції стали відомі нові деталі про чоловіка, що напав з ножем на школярок
Молодий чоловік, що скоїв напад на двох малолітніх школярок у містечку на сході Франції, мав проблеми з ментальним здоров’ям.
12:14
Кулеба: G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його колеги з країн "Групи семи" визначили "конкретні кроки", необхідні для допомоги Україні у війні з РФ.
12:09
Сунак не хоче спекулювати про атаку Ізраїлю та прагне "спокою у регіоні"
Прем'єр Британії Ріші Сунак прокоментував атаку Ізраїлю цієї ночі, яка була спрямована на об'єкти на території Ірану.
11:55
відеоКулеба на зустрічі з главою МЗС Італії обговорив посилення ППО та відновлення 
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні в Італії обговорив посилення ППО України, Саміт миру та відновлення України.
11:41
Прем'єр Франції: Якщо ми підтримуватимемо українців, вони продовжать триматися
Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що у разі перемоги Росії у війні ціна для французів буде непомірною, тому слід і далі підтримувати Україну.
11:35
Біля польського Щецина будуть знищувати 100-кілограмову бомбу часів Другої світової
11:24
У Польщі затримали підозрюваних у нападі на соратника Навального 
У Польщі затримали підозрюваних, причетних до нападу у Вільнюсі на Леоніда Волкова – соратника померлого російського опозиціонера Алексєя Навального.
11:19
Президентка Єврокомісії приїхала на закритий кордон Фінляндії з Росією
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії разом з прем’єром відвідала кордон Фінляндії з Росією та заявила, що країнам Євросоюзу є чому повчитися у фінів. 
11:05
фотоУ Латвії – нова очільниця МЗС
На позачерговому засіданні Сейму Латвії в п'ятницю, 19 квітня, на посаді міністра закордонних справ затверджено досвідчену дипломатку Байбу Браже, яка 31 рік пропрацювала на МЗС країни.
10:55
Будапешт готується до можливого візиту Сі Цзіньпіна – місто можуть майже повністю закрити
Угорська служба безпеки почала підготовку суворих заходів безпеки до прибуття китайської делегації в Будапешт на початку травня.
ВідеоДеталі нового закону США про допомогу Україні: ATACMS, обсяги зброї та перемога
10:36
Посол США пояснила у Конгресі, чому слід негайно схвалити підтримку України
Посол США в Україні Бріджит Брінк під час візиту у Вашингтон пояснила американським конгресменам, що вони повинні негайно схвалити підтримку України. 
10:31
Республіка Сербська у Боснії ухвалила "сепаратистський" закон про вибори
У Республіці Сербській, ентитеті у складі Боснії і Герцеговини, ухвалили закон про проведення виборів на своїй території зусиллями власних інституцій.
10:18
Нідерланди відреагували на удар Ізраїлю по Ірану: згадали про небажану "ескалацію"
Голова МЗС Нідерландів Ханке Брейнс Слот після повідомлень про атаку Ізраїлю по Ірану у відповідь заявила, що на Близькому Сході зараз вкрай важливо не допустити подальшої ескалації.
10:09
Відбір присяжних для першого кримінального суду над Трампом майже завершили
У четвер у суді в нью-йоркському окрузі Мангеттен майже завершили відбір присяжних для першого кримінального суду над Трампом, що стосуються прихованих виплат з коштів кампанії порноакторці для нерозголошення інформації. 
09:59
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу 
Уряд Іспанії на чолі з прем'єр-міністром Педро Санчесом у найближчі тижні ухвалить рішення щодо визнання палестинської держави незалежно від того, чи приєднаються до кроку Мадрида інші країни ЄС.
09:40
Міжнародний кримінальний суд просять розслідувати геноцид вірмен з боку Азербайджану
У четвер правозахисна організація, що представляє інтереси етнічних вірмен, подала до Міжнародного кримінального суду докази того, що Азербайджан здійснює проти них геноцид.
09:33
Чоловіку колишньої лідерки Шотландії висунули звинувачення у розтраті партійних коштів
Чоловіку колишньої першої міністерки Шотландії Пітеру М’юреллу, який раніше був виконавчим директором Шотландської національної партії, у продовження розслідування висунули звинувачення у розтраті партійних коштів. 
09:20
Ексвіцепрезидент Трампа вірить, що Путін піде війною на НАТО, якщо Україна програє
Американські війська не матимуть іншого вибору, окрім як воювати з російськими окупантами в Європі, якщо лідер Кремля Владімір Путін здобуде перемогу в Україні.
09:00
У Болгарії загострилися суперечки щодо кількох міністрів тимчасового уряду
Тимчасовий прем’єр-міністр Болгарії Димитар Главчев та кілька політиків наполягають, щоби президент країни Румен Радев все ж погодив зміни двох міністрів в уряді, серед яких – глава МЗС. 
Аналітика короткоЧому влада Грузії йде на відмову від європейського курсу країни
08:44
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск незабаром прийме прем'єр-міністра Великої Британії і генсека НАТО Єнса Столтенберга, щоб обговорити захист повітряного простору країни.  
08:28
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловився щодо затримання польського громадянина, якого підозрюють у сприянні замаху на президента України Володимира Зеленського.
08:27
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
У Грузії ввечері 18 квітня знову пройшли протести проти просування владою скандального закону "про прозорість російського впливу", акції пройшли у трьох містах.
08:11
Демократи зробили безпрецедентний крок, щоб врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
У четвер демократи в Палаті представників здійснили надзвичайно рідкісний відступ від звичних сьогодні політичних норм у США, щоб врятувати пакет зовнішньої допомоги, зокрема, Україні, запропонований республіканським спікером Палати представників Майком Джонсоном.
07:46
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною.
07:33
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
США не підтримали удар Ізраїлю по території Ірану, який Тель-Авіа здійснив у п’ятницю у відповідь на широкомасштабну повітряну атаку Тегерана минулими вихідними. 
07:08
Директор ЦРУ: Без допомоги США Україна може програти війну до кінця року
Директор ЦРУ Вільям Бернс попередив у четвер американських конгресменів: якщо вони не схвалять допомогу Україні зараз, Київ може програти війну до кінця року.