31 травня 2024

Статті
"За рік ми можемо знайти 1,5-2 млн снарядів для ЗСУ. Не розумію, чому для цього немає грошей"
Томаш Копечний: "Зараз темпи поставок залежать тільки від одного: наявності фінансових ресурсів. Ми конкуруємо за ці снаряди з Росією".
Новини
23:01
Віцеголова Єврокомісії бачить загрозу від Telegram через відсутність контролю
Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова вважає, що Росія та інші вороже налаштовані до ЄС актори можуть зловживати відсутністю регулювання Telegram для поширення фейкових новин у східних країнах.
22:46
У Польщі після кібератаки на держагентство оголосили про нові заходи безпеки
Уряд Польщі після кібератаки на державне інформаційне агентство РАР, внаслідок якого там з'явилась новина про "часткову військову мобілізацію", вирішив щодня публікувати інформацію про стан кібербезпеки в країні.
22:30
Бельгія не дозволяє Україні бити своєю зброєю по Росії – прем'єр
Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо заявив, що його країна не дозволятиме Україні використовувати свою зброю, зокрема винищувачі F-16, для ударів по території Росії.
22:09
опитуванняКожен десятий республіканець менш схильний голосувати за Трампа після вироку
10% зареєстрованих виборців Республіканської партії заявили, що менш схильні голосувати за Дональда Трампа після визнання його винним у суді Нью-Йорка у фальсифікації ділової документації з метою приховати виплати порнозірці.
21:49
Кулеба подякував Блінкену за дозвіл бити американською зброєю по Росії
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 31 травня провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
21:38
У Китаї сказали, що "навряд чи" приїдуть на саміт миру у Швейцарії
Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що Глобальний саміт миру у Швейцарії не відповідає всім критеріям, які для подібних майданчиків висуває Пекін, через що він там "навряд чи" буде представлений.
21:24
У Білому домі підтвердили, що Україна не може бити по Росії ракетами ATACMS
Рішення Сполучених Штатів дозволити Україні удари американською зброєю по військових цілях у Росії не поширюються на далекобійні ракети ATACMS.
ДайджестОфіційний дозвіл бити по Росії, три безпекові угоди, Трампа визнали винним: новини дня
21:15
фотоУ Словаччині злякались через дитину з іграшковим пістолетом біля будинку обраного президента
У Словаччині з’ясовують обставини випадку, що налякав охорону обраного президента Петера Пеллергіні після замаху на прем’єра – повз дім, де він проживає, проїхало авто з дитиною у балаклаві та з іграшковим пістолетом, за кермом був його батько.
21:13
Білий дім: Дозвіл на удари зброєю зі США по Росії стосується не лише Харківщини
Директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер заявив, що рішення США дозволити Україні удари американською зброєю по території Росії стосується не лише Харківської області.
20:57
Байден прокоментував вирок Трампу: Ніхто не стоїть над законом
Президент США Джо Байден прокоментував вирок присяжних у суді Нью-Йорка, які визнали його попередника Дональда Трампа винним у справі про виплату грошей для впливу на передвиборчу кампанію 2016 року.
20:46
Нападник з ножем у німецькому Мангеймі вижив, ЗМІ дізналися деталі про нього
Чоловік, який скоїв напад з ножем у німецькому місті Мангейм, вижив після поранення поліцією, він нібито є вихідцем з Афганістану. 
20:40
Туреччина: Ми підтримуємо надання Україні зброї, та не "участь" НАТО у війні
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що Анкара не хоче "участі" Північноатлантичного альянсу у війні в Україні, але підтримує надання військової допомоги Києву.
20:25
Австрійський радикал, який спричинив скандал у ФРН, успішно оскаржив заборону на в'їзд
Австрійський ультраправий активіст Мартін Зеллнер домігся скасування заборони на в'їзд до Німеччини, запроваджену через скандальну зустріч із представниками "Альтернативи для Німеччини", де обговорювалось "вигнання" німців мігрантського походження.
20:14
Генсек Ради Європи засудила заочне судилище у Білорусі над 20 опонентами режиму Лукашенка
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила початок у Білорусі заочного судового процесу над групою експертів, журналістів та опозиційних діячів. 
20:10
фотоУ Молдові достроково підвищили у званні поліцейського, який не взяв хабар в українця
Голова інспекторату поліції одного з районів Кишинева Серджіу Русу отримав дострокове підвищення у званні після того, як відмовився від хабара у 20 тисяч доларів і викрив громадянина України, який намагався його підкупити.
19:53
Пісторіус пояснив пом'якшення заборони на удари німецькою зброєю по Росії
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пояснив рішення Берліна дозволити Україні використовувати німецьку зброю проти військових об'єктів в Росії "стратегічним пристосуванням до мінливої ситуації".
19:48
ЗМІ: В Іспанії чотирьох лоукостерів оштрафують на 150 млн євро за cуперечливі практики
В Іспанії чотирьом авіалініям-лоукостерам невдовзі оголосять вимогу сплатити штраф обсягом понад 150 млн євро за суперечливу політику стягування додаткової плати за деякі базові послуги.
19:32
У Трампа заявили про рекордну суму пожертв після вироку в Нью-Йорку
Кампанія експрезидента США Дональда Трампа заявила, що зібрала рекордну суму грошей у вигляді пожертв після того, як присяжні в Нью-Йорку визнали його винним за звинуваченням у виплатах грошей для впливу на вибори 2016 року.
19:18
фото, відеоУ Єревані затримали майже 30 людей, які протестували через домовленості з Азербайджаном
Щонайменше 29 людей були затримані правоохоронцями на мітингу під будівлею Міністерства закордонних справ Вірменії, організованому рухом "Тавуш в ім'я батьківщини", який виступає проти процесу демаркації кордону, узгодженого з Азербайджаном.
19:06
Безпекову угоду України і Польщі можуть підписати до липневого саміту НАТО
Двосторонню безпекову угоду між Україною та Польщею у продовження Вільнюської декларації G7 можуть фіналізувати та підписати до саміту НАТО, який пройде 9-11 липня. 
18:59
Трамп обіцяє оскаржити вирок у кримінальній справі в Нью-Йорку
Колишній президент США Дональд Трамп оголосив, що подасть апеляцію на обвинувальний вирок у справі про незаконні виплати для впливу на кампанію 2016 року, яка слухалась у Нью-Йорку.
18:46
Варшава пропонує навчати у себе підрозділ з військовозобов’язаних українців у Польщі
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сказав, що його країна поки не розглядає відправлення своїх інструкторів в Україну, та пропонує готувати на своїй території підрозділ з військовозобов’язаних українців у Польщі.
18:43
Голова МЗС Словаччини: Фіцо після замаху відновлюватиметься кілька місяців
Прем'єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо, який у середині травня пережив замах, знадобиться кілька місяців для відновлення й повноцінного повернення до роботи.
18:32
Нідерланди прискорять розробку плану протидії російській загрозі в Північному морі
Тимчасовий уряд Нідерландів вирішив прискорити розробку стратегії протидії російській загрозі в Північному морі з огляду на посилену занепокоєність можливих диверсій Росії.
18:17
Генштаб Естонії: Росія не зменшила темп наступальних дій в Україні
Заступник голови Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла стверджує, що Росія не зменшила загальний темп бойових дій в Україні і намагатиметься утримувати ініціативу доти, доки вікно можливостей не буде повністю закрите.
17:59
Голова МЗС Литви вважає, що Україна може завдавати ударів по Білорусі
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що у випадку розміщення Росією законних військових цілей на території Білорусі Україна має право завдавати ударів по них.
17:59
У Франції заявляють про зірваний ісламістський теракт на футбольному матчі
Французькі спецслужби нібито зірвали ісламістський теракт, який планували скоїти під час футбольної події. 
17:47
В Іспанії виступають проти альтернативи фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
Правоцентристська Народна партія Іспанії підтримує кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на посаді президента Європейської комісії і не розглядатиме альтернативного кандидата, зокрема експрем'єра Італії Маріо Драгі.
17:34
Шольц проти заборони ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини"
Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти ідей заборонити ультраправу "Альтернативу для Німеччини" ("АдН") – принаймні на цей момент.
17:32
ЄС покарав російського губернатора, який подарував Кіму бронежилет і дрони
Під нові санкції Європейського Союзу у зв'язку з військовою допомогою Північної Кореї Росії потрапив губернатор російського Приморського Краю Олег Кожемяко.
17:19
G7 і ще низка країн засудили військову підтримку Росії Північною Кореєю
Країни "Групи семи" та ще низка союзницьких держав засудили постачання КНДР зброї, яку Росія використовує у війні проти України.
17:18
ЄС наклав санкції на міністра оборони Ірану через продаж Росії дронів
Рада Європейського Союзу 31 травня запровадила нові санкції проти Ірану у зв'язку з його військовою допомогою Росії для ведення повномасштабної війни в Україні.
17:17
Литва отримала ракети для своїх шведських систем ППО
Збройні сили Литви отримали ракети Bolide для системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії RBS-70 шведського виробництва.
17:07
Іспанія долучиться до ІТ-коаліції в межах "Рамштайну"
На засіданні Керівної групи так званої ІТ-коаліції в межах Контактної групи з питань оборони цього тижня про наміри долучитись до неї оголосила Іспанія – вона стане тринадцятою країною-учасницею.
16:56
Франція заборонила ізраїльським компаніям участь у провідній виставці озброєнь 
Франція заборонила ізраїльським оборонним компаніям брати участь в Eurosatory, одній з найбільших світових виставок озброєнь.
16:43
Шольц відреагував на ножовий напад у Мангеймі, в якому постраждав критик ісламу
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав неприпустимим насильство та висловив співчуття постраждалим у зв’язку з ножовим нападом у центрі Мангейма.
16:35
WSJ: США досі забороняють Україні бити по Росії ракетами ATACMS 
Обмежений дозвіл США завдавати американською зброєю ударів по Росії наразі не поширюється на використання далекобійних ракет ATACMS.
16:32
Блінкен: У Європі розуміють загрози від підтримки Китаєм Росії
Державний секретар США Ентоні Блінкен сказав, що у спілкуванні з європейськими колегами від усіх лунала стурбованість тим, що Китай фактично допомагає Росії у війні проти України.
16:29
Чеський міністр розповів, як можуть переконати Угорщину підтримати фінансування ЗСУ
Північноатлантичний альянс налаштований досягнути консенсусу щодо фінансування допомоги Україні попри незгоду Угорщини.
16:17
Блінкен: Саміт НАТО прокладе міст до членства України
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні в липні повинен забезпечити прокладання "мосту" до членства України в Альянсі.
16:08
У США кажуть, що і далі коригуватимуть умови використання ЗСУ американської зброї
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає правильним коригування обмежень на використання зброї, яку Україна отримує із США
16:00
Держінформагентство Польщі, ймовірно, зламали хакери: запустили фейк про "мобілізацію"
Державне інформагентство Польщі PAP, ймовірно, зазнало кібератаки – через новинний сервіс запустили фейкову новину про нібито оголошення мобілізації у Польщі.
15:46
У НАТО шукають шлях, щоб Угорщина не заблокувала нову схему фінансування ЗСУ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає можливим координацію допомоги ЗСУ з боку Альянсу, попри небажання окремих союзників брати у цьому участь.
15:43
У Чехії порахували, що для базових потреб ЗСУ у снарядах потрібно 7-10 млрд євро на рік
В уряді Чехії оцінюють обсяг коштів, необхідних для забезпечення базових потреб ЗСУ у снарядах великого калібру, у 7-10 мільярдів євро на рік.
15:28
Грузія викликала посла Литви та звинуватила у "втручанні у внутрішні справи"
Литовського посла у Грузії викликали до Міністерства закордонних справ та звинуватили Вільнюс у "втручанні у внутрішні справи" Грузії. 
15:21
На саміті НАТО запропонують нову схему фінансування оборони України, 40 млрд на рік
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вірить у схвалення на саміті НАТО нової системи фінансування оборони України членами Альянсу.
15:17
Зеленський хоче тренувань українців на Gripen, які Стокгольм поки не передає
Попри плани Швеції поставити на паузу плани з постачання винищувачів Gripen Україні президент Володимир Зеленський вважає за необхідне тренувати українських пілотів для польотів на цих бойових літаках.
14:57
Зеленський поки не знає, чи обмежать Україну в ударах з F-16 по Росії
Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна поки не має інформації про те, чи будуть її партнери накладати якісь обмеження на використання винищувачів F-16 для ударів по російській території. 
14:50
Зеленський про дозвіл США бити по Росії: Побачимо на практиці
Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна отримала повідомлення від американської сторони про дозвіл США бити по Росії, але зазначив, що "хоче побачити на практиці", як це буде відбуватися. 
14:34
відеоУ Німеччині невідомий вдарив ножем критика ісламу і поранив поліцейського
Озброєний ножем чоловік напав на ринковій площі німецького Мангейма на критика ісламу Міхаеля Штюрценбергера.
14:29
Україна підписала безпекову угоду з 15-ою державою – Норвегією
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере 31 травня у Стокгольмі підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.
14:20
ЄС запровадив нові санкції проти КНДР за підтримку війни РФ проти України
Рада ЄС запровадила санкції проти ще шести фізичних та трьох юридичних осіб з КНДР, причетних до діяльності країни, пов'язаної з незаконними програмами озброєнь та підтримкою загарбницької війни Росії проти України.
14:18
У Чехії розповіли, як з 2022 року таємно купували снаряди Україні
Система, завдяки якій Прага купує для України боєприпаси в державах, що не є членами ЄС, діє у Чехії від початку повномасштабного вторгнення Росії.
13:58
Німеччина передасть Молдові додаткові БТР і системи для боротьби з дронами
Німеччина надасть Молдові ще 14 бронетранспортерів "Піранья-3 H", а також системи протиповітряної оборони для боротьби з безпілотниками. 
13:45
ЄС про удари України по Росії: Це законна самооборона
У Єврокомісії заявили, що згідно з міжнародним правом, Україна має право захищати себе від розв’язаної агресії, зокрема, завдаючи ударів по військових об’єктах на території РФ.
13:31
Україна підписала безпекову угоду з Ісландією
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон 31 травня у Стокгольмі підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.
13:25
Орбан каже, що дозвіл Україні бити західною зброєю по РФ "руйнує Європу"
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти ініціативи деяких західних країн дозволити Україні бити наданою союзниками зброєю по території РФ.
13:18
Сотні мігрантів хотіли прорвати кордон Польщі: двоє польських військових у лікарні
За останні дві доби понад 300 нелегальних мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон – у результаті агресивних дій нелегалів двоє польських військовослужбовців були госпіталізовані.
13:08
НАТО завершує найбільші з часів холодної війни військові навчання
У п'ятницю, 31 травня, завершуються військові навчання НАТО Steadfast Defender 2024, які стали найбільшими з часів холодної війни.
13:04
Інфляція в Євросоюзі зросла більше очікуваного рівня
Згідно з офіційними даними, опублікованими в п'ятницю, інфляція в ЄС у травні зросла до 2,6% в річному обчисленні, що більше, ніж очікували.
12:58
Молдова домовилась з Україною про поставку газу РФ в Придністров'я після 2024 року
Молдова та Україна досягли неформальної домовленості про продовження постачання російського газу до Придністров'я після закінчення транзитного контракту з "Газпромом" наприкінці 2024 року.
12:49
МВС Естонії: Росія неодноразово запускала безпілотники через кордон
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що Росія запускає через кордон безпілотники для контрабанди, а також припустив, що дрони можуть використовуватися для фото- і відеозйомки.
12:35
Орбан підбадьорив Трампа, якого суд визнав винним у кримінальній справі
Глава уряду Угорщини Віктор Орбан у відповідь на визнання експрезидента США Дональда Трампа винним у кримінальній справі закликав його продовжити свою боротьбу напередодні президентських виборів у листопаді. 
12:30
Деталі підписаної зі Швецією безпекової угоди: є перспектива передачі літаків Gripen
Підписана між Україною і Швецією безпекова угода передбачає надання Києву військової допомоги на 75 млрд шведських крон (близько 6,5 млрд євро), у ній також прописана "перспектива передачі Україні літаків JAS 39 Gripen".
12:27
У лікарні підтвердили, що прем'єра Словаччини виписали і він вдома
Директорка лікарні в Банській Бистриці Міріам Лапунікова підтвердила, що прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який в середині травня зазнав замаху, виписали і він вже перебуває вдома у Братиславі.
12:20
Розвідка Британії: Втрати Росії у війні досягли 500 тисяч осіб
За оцінкою британської розвідки, загальна кількість російських втрат вбитими і пораненими з початку повномасштабної війни, ймовірно, досягла 500 тисяч осіб.
12:10
PROMOTEDАнатолій Шкрібляк розповів про передачу 30 000 порцій продукції компанії "Добродія Фудз" на потреби Збройних Сил
Попри втому, яку ми можемо відчувати з огляду на нинішні обставини, необхідно продовжувати допомагати військовим різними способами. Всебічна підтримка є важливою для наших захисників, які протистоять російській навалі. Це моральний обов'язок кожного.
12:04
Україна і Швеція підписали безпекову угоду
У Стокгольмі було підписано угоду про співпрацю у сфері безпеки між Україною та Швецією.
12:02
Зеленський припустив, що Британія не дозволяє бити її ракетами по РФ через позицію США
Президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що Київ хоче використовувати далекобійну зброю для ударів по території РФ, зокрема ракети Storm Shadow, які надає Велика Британія.
11:59
Німеччина підтвердила дозвіл Україні бити наданою зброєю по військових об’єктах в РФ
Уряд Німеччини офіційно підтвердив, що дозволяє Україні використовувати надану німецьку зброю для ударів по військових об’єктах на території РФ з огляду на російський наступ у Харківській області.
11:35
Україна підтвердила обмежений дозвіл на удари по РФ американською зброєю
Україна підтвердила, що Сполучені Штати дозволили обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території.
11:33
Шольц не хоче відправляти війська в Україну
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре виступив проти розміщення німецьких солдатів на території Україні та участь у можливій місії із забезпечення ППО над частиною українських областей.
10:59
США висловили занепокоєння Китаю щодо його військової активності біля Тайваню
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін зустрівся у п'ятницю зі своїм китайським колегою Дун Цзюнем в Сінгапурі, щоб обговорити оборонні відносини між США та КНР, а також питання регіональної й глобальної безпеки.
10:57
Зеленський повідомив про візит у Швецію: підпише одразу три безпекові угоди
Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 31 травня, перебуватиме з візитом у шведській столиці Стокгольмі.
10:46
У Литві створять спеціальне агентство з прийому мігрантів
У Литві буде створено нове агентство, яке займатиметься прийомом і розміщенням мігрантів.
10:33
ЗМІ: Китай не поїде на Саміт миру у Швейцарії
Китай підтвердив, що не братиме участі у Саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії наступного місяця.
10:29
Туреччина погрожує курдам Сирії військовою операцією у разі проведення ними виборів
Туреччина може розпочати військову операцію проти очолюваних курдами угруповань на півночі Сирії, які Анкара звинувачує у зв'язках із забороненими курдськими бойовиками, якщо вони продовжать реалізацію планів проведення місцевих виборів.
10:22
Франція повернула під контроль усі райони столиці Нової Каледонії після заворушень
Французькі сили в результаті поліцейської спецоперації взяли під контроль останній район в столиці Нової Каледонії Нумеа, де спалахнули серйозні заворушення.
10:07
Україна мала право бити по Росії зброєю з Польщі ще з 2022 року – Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща, на відміну від багатьох інших держав, від початку не забороняла Україні здійснювати удари по території РФ.
09:48
Генсек НАТО заперечив погрози Кремля про "ескалацію" через удари по Росії
Росія з 2022 року погрожує Заходу "ескалацією" через оборонну співпрацю України, але ці погрози не були втілені та не мають підґрунтя.
09:45
Прем’єрка Литви: Готові відправити свої війська в Україну для тренувань
Литва готова направити свій військовий контингент для допомоги в підготовці військ на українській території.
09:45
США заявили про знищення 8 дронів хуситів в Ємені та над Червоним морем
Сполучені Штати заявили про нові успішні заходи з протидії підтримуваних Іраном бойовиків-хуситів в Ємені та Червоному морі.
09:41
Швеція пояснила, чому поки не надає Україні винищувачі Gripen
Уряд Швеції вирішив, що постачання шведських літаків Gripen для ЗСУ є недоцільним на цьому етапі, бо це ускладнить перехід повітряних сил на нові літаки.
09:20
Німеччина завершила операцію зі скидання гумдопомоги жителям Гази з повітря
Збройні сили Німеччини завершили місію зі скидання гуманітарної допомоги для сектору Газу з повітря, яка тривала два з половиною місяці.
09:09
В Угорщині провели перші за 18 років теледебати перед виборами до Європарламенту
Одинадцять політиків взяли участь у перших за 18 років теледебатах у столиці Угорщини Будапешті в четвер напередодні виборів до Європейського парламенту.
09:09
Генсек НАТО: Україна має бити по Росії, щоб захищатися
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на праві України завдавати ударів по російській території і каже, що дедалі більше союзників погоджуються із цим.
09:04
У Литві наполягають, що ЄС має заборонити імпорт всієї сільгосппродукції з РФ
Міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас заявив, що ЄС слід розширити обмеження не тільки на зерно, а й на всю сільськогосподарську продукцію цього походження, яку імпортують з Росії.
короткоЗміна "червоних ліній" для України та сценарій поразки Росії: інтерв'ю з чеським дипломатом
08:44
Албанія вперше відкриє посольство у Києві
В Албанії пройшли слухання комісії парламенту із зовнішньої політики, на яких заслухали кандидата на посаду посла країни в Україні Ернала Філо.
08:26
ФотоБлінкен на зустрічі з главою МЗС Туреччини обговорив Газу та мир на Кавказі
Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен провів зустріч з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом в кулуарах неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі.
07:55
Пентагон: США не змінили позицію щодо ударів їхньою зброєю по об’єктах в РФ
В Міністерстві оборони Сполучених Штатів заявили, що США не змінили свою офіційну позицію щодо використання Україною американської зброї по території Росії.
07:34
Пісторіус: Німеччина розгляне питання дозволу бити її зброєю по РФ
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін розгляне питання дозволу Україні бити німецькою зброєю по території Росії.
07:11
Трампа визнали винним за всіма звинуваченнями у кримінальній справі в Нью-Йорку
Журі присяжних на суді в Нью-Йорку визнало експрезидента США Дональда Трампа винним за всіма 34 звинуваченнями в кримінальній справі, що пов'язана з приховуванням інформації про позашлюбні зв'язки.